Ünlü gazeteci gözaltına alındı

Ünlü gazeteci gözaltına alındı

Gazeteci-yazar Ümit Zileli İzmir'de gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gazeteci-yazar Ümit Zileli, mahkemece hakkında verilen "yakalama kararı" doğrultusunda İzmir'de gözaltına alınarak adliyeye götürüldü. Gözaltına alınan Ümit Zileli'nin avukatı, "12 Eylül dönemine ilişkin Diyarbakır Cezaevi Müdürüne 'işkenceci' demiş. Buna ilişkin kendisine ulaşılamayınca hakkında yakalama kararı çıkarılmış" dedi. Zileli, ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.

21. İzmir Kitap Fuarı'na katılmak üzere geldiği İzmir'de bulunan Zileli, sabahsaatlerinde kaldığı otele giden polisler tarafından, mahkemece hakkında verilmiş "yakalama" kararı doğrultusunda gözaltına alındı.

Zileli, Alsancak Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne götürüldü.

Zileli'nin avukatı Murat Ergün, yaptığı açıklamada, müvekkilinin hakkındaki yakalama kararına istinaden İzmir Adliyesi'nde nöbetçi hakim karşısına çıkacağını belirterek, "12Eylül dönemine ilişkin Diyarbakır Cezaevi Müdürüne 'işkenceci' demiş. Buna ilişkin kendisine ulaşılamayınca hakkında yakalama kararı çıkarılmış. Birazdan ifade verecek." ifadesini kullandı.

"6 SAATİMİ YEDİLER"

İzmir Kitap Fuarı'na katılmak üzere geldiği İzmir'de kaldığı otelde, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan ve adliyede ifade verdikten sonra serbest bırakılan Gazeteci-yazar Ümit Zileli, "Aslında çok komik bir durum. Yeni Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma iyi bir örnek. Beni bulamamaları, cep telefonumu bulamamaları mümkün değil. Ama insanlara kan kusturmanın bir yöntemi bu. Ama ne oldu 6 saatimi yediler, olsun ne yapalım" dedi. Ümit Zileli, olayın hakkında açıldığını bilmediği bir davadan kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi:

"Birkaç yıl önce bir televizyon programında, "işkenceci" diye bilinen, bu şekilde ün kazanmış şu an hayatta olmayan Diyarbakır Cezaevi eski Müdürü hakkında işkenceci demiş olduğum için oğlu, babasının aziz hatırasına hakaret ettiğim gerekçesiyle davacı olmuş. Tabii genelde Alaska'da falan oturuyorum, o yüzden beni bulamamışlar. Bu sabah saat 05.30 sıralarında kaldığım otelden beni aldılar. Gayet efendi ve saygılı davrandılar, daha sonra da adliyeye sevk edildim. Daha sonra ifademi verdim. Gazeteci olduğumu, kamuoyunu bilgilendirmekle yükümlü olduğumu, bu kişinin de hakkında "işkenceci" olduğuna dair binlerce yazı ve kitap olduğunu hatta belgesellerin bile olduğunu söyledim. Sonrasında da serbest bıraktılar. Hakkımda dava açılmış fakat bizim haberimiz olmadığından ve beni de bulamadıkları için hakkımda yakalama kararı çıkartılmış. Bu kadar ilkel olunmaz, önemli olan o. Beni bulamamaları, cep telefonumu bulamamaları mümkün değil. Ama insanlara kan kusturmanın bir yöntemi bu. Ama ne