Hükümetin adımı sonrası İslam Memiş uyardı: ''Bu fiyata sakın almayın!''

Hükümetin adımı sonrası İslam Memiş uyardı: ''Bu fiyata sakın almayın!''
Güncelleme:

Para ve altın piyasaları hakkındaki yorumlarıyla dikkat çeken İslam Memiş bu sefer de iktidarın ikinci el araç satışına getirdiği 6 ay ve 6 bin km şartı sonrasında araç almak isteyenleri "bugünkü fiyatlardan sakın almayın" diyerek uyardı.

Finans Analisti İslam Memiş katıldığı canlı yayında Resmi Gazete'de yayımlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kararını da değerlendirdi.

Memiş, 6 ay ve 6 bin kilometre sınırıyla ilgili, uygulamanın otomotiv fiyatlarının yükselmesinin önüne geçeceğini belirten Memiş, “Kriz fırsatçıları bu işin faturasını ödeyecek. Bugünler sürpriz değil, bugüne kadar yapılması gerekenler yeni yapılıyor. İlk kez araba almak isteyenlerin hakkı hukuku korunacak mı? Her türlü film yapıldı. Sıfır araçlara ikinci el plakası taktılar, konutta da bu filmi gördük. Piyasa boş kalınca fırsatçılar dolduruyor. Önemli olan fırsat yapacak cesaret vermemektir" ifadelerini kullandı.

Memiş ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ve FED'in faiz kararı öncesi dolar ve altın yatırımcılarına tavsiyelerde bulundu. Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararlarının tutanaklarını yarın yayımlayacak olması altın ve gümüş gibi emtiaları baskıladığını belirten Memiş, “Haftaya düşüşle başlayan altının ons fiyatı, düşüşle devam ediyor. Ons altın 1.774 dolar seviyesinde, bu baskılanma bugün de devam edebilir. Dolar endeksindeki toparlanma altındaki baskılanmayı devam ettirebilir. Faiz artırımlarına rağmen Avrupa ya da ABD’de enflasyonu frenlemedi. Enflasyonu sadece faiz değil jeopolitik riskler, enerji krizi, tedarik zincirindeki problemler, iklim değişikliği gibi faktörler de destekliyor” dedi.

BRENT PETROLE DE DEĞİNDİ

Akaryakıt fiyatlarında etkisi bulunan brent petrolün haftaya düşüşle başladığının altını çizen Memiş, bu sürecin daha devam edeceğini söyledi. Bunda İran faktörünün önemine vurgu yapan Memiş, önümüzdeki zamanda ABD ile İran arasındaki diyaloğun şeffaflaşmasının petrol fiyatlarına etkisi olacağını belirtti. Memiş, düşüşlerin kısa vadede devam edeceğini kaydederek "Ancak yılın son çeyreğinde belirsizlikler var. Enerji krizinde yaşandığı dönemlerde bu düşüşlerin kalıcı olup olmayacağı önemli" diye belirtti.