Türkiye’de Yılın Otomobili adayı 7 otomobil beli oldu

Türkiye’de Yılın Otomobili adayı 7 otomobil beli oldu
Güncelleme:

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 9'uncu kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 28 aday arasından finale kalan 7 model belli oldu.

OGD'den yapılan açıklamaya göre, yapılan oylama sonucu 28 aday arasından belirlenen 7 finalist otomobil, BMW 5 Serisi, Chery Tiggo 8 Pro, Hyundai Ionıq 6, Mercedes-Benz E Serisi, Renault Austral, Togg T10X, Toyota C-HR olarak sıralandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, 9'uncu kez düzenlenecek "Yılın Otomobili" seçiminin sektörde büyük heyecan yarattığını belirterek, "Önceki yıllarda tatlı bir çekişmeye ve heyecana sahne olan bu organizasyon bu yıl da büyük çekişmeye sahne olacak. Hepsi birbirinden değerli otomobiller arasında seçim yapmak için üyelerimiz çok zorlanacak." ifadelerini kullandı.

Bu yıl ilk kez "Geleceğin Otomotivcileri" kategorisi açıldı

"Yılın Tasarımı", "Yılın İnovatif Projesi" ve "Yılın Basın Lansmanı" kategorileri kapsamında da özel ödüllerin dağıtılacağı gecede OGD, bu yıl ilk kez yeni bir kategoride daha ödül verecek.

Üniversite öğrencilerinin projelerinin değerlendirileceği "Geleceğin Otomotivcileri" kategorisiyle sektörün geleceğini temsil eden öğrenciler ödüllendirilecek.

Geçtiğimiz yılın birincisi Nissan X-Trail

Geçtiğimiz yıl finale kalan 7 otomobil arasında 3 bin 580 puan alan Nissan X-Trail ise birinci olmuştu. Ödül töreninde ayrıca 3 farklı kategoride birinciler belirlenmişti.

Buna göre, "Yılın Basın Lansmanı" ödülünü Dacia Jogger alırken, "Yılın İnovasyonu" ödülü 'arka koltuk ekran deneyimi' ile BMW 7 serisine ve "Yılın Tasarımı" ödülü de Peugeot 408'e verilmişti.