İşte Türkiye'deki yeni tehdit: Geçmeyen boğaz ağrısı

İşte Türkiye'deki yeni tehdit: Geçmeyen boğaz ağrısı
Güncelleme:

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Servet Öztürk, Türkiye’de de tespit edilen Eris varyantının öğrencileri tehdit ettiğini söyleyerek çocukların ailelere hastalığı yayabilecekleri uyarısında bulundu.

Türkiye’de de tespit edilen Eris varyantının öğrencileri tehdit ettiğini söyleyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Servet Öztürk, çocukların ailelere hastalığı yayabilecekleri uyarısında bulundu. Dr. Öztürk, özellikle kapalı mekanlarda mesafe ve hijyen önlemlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Özellikle havaların soğuduğu ve bu nedenle insanların kapalı ve havasız ortamlarda daha fazla zaman geçirdiği kış mevsimi tüm virüsler gibi koronavirüslerin bulaşı için uygun zamanlardır. Bu nedenle önümüzdeki aylar hastalığın yayılması için oldukça risklidir. Açık havada mesafe ve maske önlemleri ile virüs bulaşı çok düşük iken kapalı ortamlarda özellikle havalandırılmayan ve hava sirkülasyonu olmayan mekanlarda oldukça yüksektir” dedi.

Eris’in semptomlarının diğer Kovid-19 varyantlarından farklı olmadığını vurgulayan Öztürk, “Sıklıkla ateş yüksekliği, öksürük, boğaz ağrısı, kas-eklem ağrıları, baş ağrısı, burun akıntısı-tıkanıklığı, tat ve koku kaybı ve ishal olarak özetlenebilir” bilgisini verdi.

Öztürk, şunları kaydetti:

“Eğitim sezonuna başladığımız günlerde ülkemizde bir önemli nokta da çocukların okullarda enfeksiyona maruz kalması ve aile üyelerine hastalığı yaymasına neden olmaları. Özellikle kapalı mekanlarda mesafe ve hijyen önlemlerine dikkat edin, kaliteli uyuyun, alkol ve tütünden uzak durun, bol su tüketin ve Akdeniz diyetiyle sağlıklı beslenin.”