Saç ekimi hakkında bilmek istedikleriniz

Saç ekimi hakkında bilmek istedikleriniz

Saç ekimi sağlam saçlı deri bölgesinden alınan saç köklerinin saç olmayan deri bölgesine ekilmesi işlemidir.

En çok iki kulak çizgisi arasında ense üstündeki bölgeden saç alınmaktadır. Alınan saç kökleri saçsız bölgeye ekilir. Saç ekimi kurallarına uygun ekiplerce yapılırsa doğal saç görünümünü bozmaz. Bu nedenle saç ekimi yapılan merkez ve saç ekimi yapan ekip önemlidir.

Saç ekiminde tüm dünyada iki teknik kullanılmaktadır. FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) ve FUT (Foliküler Ünite Transferi) teknikleri olarak bilinen bu teknikler başarılı saç ekim teknikleridir.
Saç ekimi konusunda en çok sorulan sorulara aşağıdadır. Merak ettiğiniz detaylar ve size özel değerlendirmeler ücretsiz yapılmaktadır. Merkezlerde uzman doktorlardan daha detaylı bilgi almanızı öneririz. Randevu için sağda görülen saç ekim merkezi telefonunu arayınız.

\"inner-main-banner6.jpg\"EKİLMİŞ SAÇLAR NE ZAMAN ÇIKMAYA BAŞLAR?

Saç ekimi sonrası ekilen saçlar yavaş yavaş uzamaya başlar. Bu uzama 1 aya kadar devam eder. Bu süreci dökülme dönemi izler. 1-3 ay sonra ekilen köklerden saçlar tekrar çıkmaya başlar. Tam anlamıyla tatmin edici görüntü oluşması 1 yıla kadar uzayabilir. Bunun nedeni ekilen saçların evreleridir. Saçlar ekildiğinde farklı evrelerdedir. Büyüme evresindeki saç ne kadar fazla ise bu süre o kadar kısa olur.

EKİLEN SAÇLAR İLERİDE DÖKÜLÜR MÜ?

Dökülmez. Bunun nedeni ekilen saçların ense bölgesinden alınmasıdır. Ense bölgesindeki saçlar genetik olarak dökülmemek üzere kodlanmıştır. Enseden alınıp üst bölgeye ekildiğinde bu kodlama değişmez. Bu yüzden ekim yapılan saçlar dökülmez.

SAÇ EKİMİ OPERASYONU NE KADAR SÜRER?

Saç ekimi işleminin süresi ekilecek saç miktarına göre değişir. Saç ekimi yapılacak alanın genişliği süreyi belirler. Küçük bir alan ise birkaç saatte bitebilir. 3000 kök ekimi yaklaşık 6 saat sürer. Ortalama 3-8 saat süren bir işlemdir denebilir. Bu süre içinde aralar verilerek sizin ve ekibin dinlenmesi sağlanır.

SAÇ EKİMİ İŞLEMİ SIRASINDA SIRASINDA ACI OLUR MU?

Olmaz. Çünkü saç ekimi işlemi sınırlı uyuşturma altında yapılan bir işlemdir. Kafa derisinin duyusunu sağlayan sinirler vardır. Bu duyu sinirlerinin çıkış bölgelerine lokal anestezik ilaçlar uygulanır. Bu uygulama sonrası blok oluşur. Yani ekim yapılan ve saç alınan tüm bölge uyuşur. Bu nedenle ağrı duyulmaz. Uzun süren işlemlerde ağrı duyulursa sınırlı uyuşturma tekrarlanabilir.

SAÇ EKİMİNDEN SONRA AĞRI OLUR MU?

Saç ekilen ve alınan bölgede bazen ağrı olabilir. Bu ağrı şiddetli değildir. Hafif sızlama şeklinde ağrılar olabilir. Ağrı genelde ilk saatlerde olur. Bazen birkaç gün sürebilir. Ağrı olmasını önlemek için önerilen ağrı kesicileri kullanmanız yeterli olur.

SAÇ EKİMİ BAŞARISIZ OLUR MU?

Saç ekimi iyi planlanmış ve ekim tekniği doğru uygulanmış ise saç ekimi başarılıdır. Bu nedenle saç ekimi ekibini uzman doktorlar yönetmelidir. Örneğin fark edilmeyen dermatolojik bir hastalık saç ekiminin başarısız olmasına neden olabilir. Bu nedenle uzman doktor saç ekimine karar vermeli ve planlamalıdır.

SAÇ EKİMİ NEREDE YAPILIR?

Saç ekimi hastane ve cerrahi tıp merkezlerinde yapılabilmektedir. Bu merkezlerde plastik cerrah veya dermatoloji uzmanlarının yönettiği ekipler tarafından saç ekimi yapılabilmektedir.