Online Terapi Ruh Sağlığınıza Nasıl Fayda Sağlayacak?

Online Terapi Ruh Sağlığınıza Nasıl Fayda Sağlayacak?
Güncelleme:

Online terapi giderek daha popüler hale geldi ve yüz yüze seanslara uygun bir alternatif sunuyor. Ancak ne kadar faydalı?

Daha yaygın olarak konuşma terapisi olarak adlandırılan psikoterapi, ruh sağlığı sorunları ile mücadele eden kişilerin semptomlarını hafifletmeye ve yaşam kalitelerini iyileştirmeye yardımcı olmak için kendilerini ve durumlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olabilecek bir hizmettir.

Terapi, anksiyete ve depresyon gibi belirli zihinsel bozuklukların yanı sıra travma sonrası stres bozukluğu, travma, keder ve daha fazlası için faydalı olabilir.

Konuşma terapisi seansları tipik olarak bir terapistin ofisinde yapılırken, koronavirüs pandemisi sanal tıbbi ve zihinsel sağlık hizmetlerine geçişi gerektirdi.

Online psikolog hizmeti yüz yüze terapiye uygun bir alternatif sunarak inanılmaz derecede popüler hale geldi. Ülkemizde özellikle pandemi sonrası daha fazla insanın ruh sağlığı tedavisi ile ilgili tabuları yıkarak terapi almayı tercih etmesi de konusunda uzman terapist arayışlarını da beraberinde getirdi.

Nüfus yoğunluğuna da bağlı olarak İstanbul ve İzmir psikolog arayışı başta olmak üzere ülkenin hemen hemen her noktasında ruhsal sorunlar için insanlar daha fazla profesyonel çözüm odaklı hareket etmektedir.

İşte online terapinin ne olduğu ne gibi faydalar sağladığı ve nasıl başlayacağınız hakkında bilmeniz gerekenler.

Online Terapi Nedir?

Teleterapi veya e-danışmanlık olarak da bilinen online terapi, internet veya görüntülü sohbet üzerinden verilen konuşma terapisidir. Çevrimiçi terapi, video konferanslar, e-posta, çevrimiçi sohbet veya yazılı mesajlaşma yoluyla verilebilir ve genellikle ofis içi terapistler tarafından tutulan geleneksel saatlerle sınırlı değildir.

Bireysel ruh sağlığı uzmanları çevrimiçi terapi sunabilse de çoğu zaman bireylerin lisanslı terapistlerle bağlantı kurmasına yardımcı olan bir çevrimiçi hizmet aracılığıyla düzenlenir.

Özellikle İzmir psikolog önerileri konusunda bilgi almak istiyorsanız ister İzmir’de yaşıyor olun ister farklı bir ilde, alanında uzman ve deneyimli ekibi ile Nora Psikoloji kliniği, online terapi hizmetleri ile yüzlerce danışandan aldığı olumlu geri dönüşlerin de verdiği güvenle tüm ruhsal sorunlarınız için yanınızdadır.

Çevrimiçi terapi biçimi, metin mesajları veya telefon/görüntülü konuşmalar yoluyla gerçek zamanlı olarak veya çevrimiçi sohbet veya e-posta gibi daha gecikmeli bir biçimde gerçekleşebilir.

Online terapi, yüz yüze terapiye kıyasla bazı sınırlamalara sahip olabilir, ancak özellikle yüz yüze tıbbi ve ruh sağlığı hizmetlerine erişimin sınırlı olduğu COVID-19 salgını sırasında, akıl hastalığı ile mücadele eden birçok insan için önemli bir kaynak haline geldi.

Online Terapinin Faydaları

Çevrimiçi terapi, bağımlılık, kaygı, depresyon, yeme bozuklukları, kişilerarası ilişkiler, travma sonrası stres bozukluğu ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli koşullara yardımcı olabilir.

Çoğu çevrimiçi terapi hizmeti, yeni kullanıcıların zihinsel sağlık geçmişleri ve bir terapistte aradıkları şeyler hakkında sorular içeren bir profili tamamlamasını gerektirir.

İzmir en iyi psikolog tercihinizde yüz yüze veya çevrimiçi terapi seanslarında sizleri gerçek anlamda dinleyecek, sorununuzun çözümü için her zaman yanınızda olacak uzmanlara arıyorsanız Nora Psikoloji kliniğini, diğer yüzlerce danışan gibi tercih edebilirsiniz.

İşte online terapinin faydalarından bazıları:

  • Bulunduğunuz yer veya sağlık sigortası planınız (veya eksikliğiniz) ile sınırlandırılmadan, lisanslı terapistlere kolay erişim sağlar.
  • Terapiyle ilişkili genel giderlerin çoğunu ortadan kaldırarak, yüz yüze terapiye daha uygun maliyetli bir alternatif sunar.
  • Araştırmalar, çevrimiçi terapinin, depresyon gibi zihinsel sağlık durumlarının semptomlarını azaltmak için yüz yüze terapi kadar eşit derecede etkili olduğunu öne sürmektedir.
  • Seanslarınızı iş ve aile yükümlülüklerine göre planlamanıza olanak tanır. Ayrıca seyahat için zaman ayırmanız gerekmez.
  • Evinizin rahatlığında terapiye katılarak, seanslarınızda artan bir mahremiyet duygusunun keyfini çıkaracaksınız.
  • Terapistinize telefon veya video seansları arasında e-posta, sohbet ve metin mesajı yoluyla erişebileceksiniz.

Terapi inanılmaz derecede faydalı olabilir, ancak ondan yalnızca ne koyarsanız onu alırsınız. Kendinizi terapistin tavsiyelerine açmaya ve yaşamınızda değişiklik yaratmak için çalışmaya istekliyseniz, sorunlarınızda size çok iyi yardımcı olabilir.

Online Terapiye Nasıl Başlanır?

Uygun fiyatlı terapiyi nasıl bulacağınızı merak ediyorsanız, çevrimiçi terapi başlamak için ideal olabilir. Planınızı ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirme olanağına da sahipsiniz. Örneğin, terapistinizle yüz yüze konuşmayı tercih ediyorsanız, e-posta veya yazılı mesajlaşma yerine video veya telefon konferansına odaklanan bir plan seçebilirsiniz.

Çevrimiçi terapiyi denemeye hazır olduğunuzda, tek yapmanız gereken bir hizmet seçmek ve bir terapistle eşleştirilmek üzere bazı temel bilgileri sağlamaktır.

Online Psikolog İzmir veya başka bir kentte olabilirsiniz. Ülkemizde Online terapinin öncüllerinden olan ve bu bağlamda yeterli deneyime sahip olan Nora Psikoloji Kliniğinin desteği ile sorunlarınızdan kurtulabilir ya da onlarla nasıl yaşayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Siz ve terapistiniz, birbirinizi tanımak ve seanslarınızdan ne elde etmeyi umduğunuz hakkında konuşmak için biraz zaman harcayacaksınız.

Oradan, seçtiğiniz plana göre düzenli terapi seanslarına katılacaksınız ve kısa mesaj veya e-posta gibi şeylerle terapistinize erişebileceksiniz.

Anksiyete gibi belirli bir zihinsel sağlık sorunuyla mücadele ediyorsanız veya yalnızca stresle veya yaşamınızdaki önemli değişikliklerle başa çıkmayı öğrenmek için yardım arıyorsanız, çevrimiçi terapi yardımcı olabilir.

 

Etiketler advertorial