Op. Dr. Erkin Önsal - Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Op. Dr. Erkin Önsal - Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?
Güncelleme:

Meme dikleştirme son zamanlarda en çok yapılan uygulamalar arasında yerini almıştır. Göğüs bölgesinde meydana gelen şekil bozukluklarının ortadan kaldırılması için gerçekleştirilir. Özellikle belirlenmiş olan işlem basamaklarına uyum sağlayıp titizlikle uygulaması yapılır.

Meme dikleştirme için uygun şartlar sağlanarak steril ortamlar oluşturulur. En çok merak edilen konu meme dikleştirme operasyonu sonrasında herhangi bir iz kalıp kalmayacağıdır. Meme dikleştirme yöntemleri için özellikle ameliyat şartları hazırlanarak uygulamalar yapılmış olur.

Her kadın memelerinin dik, dolgun ve gösterişli olmasını ister. Bunun için de gerekli çabayı harcar ve operasyonlar geçirir. Emzirme, çamaşır kullanmama gibi nedenlerle düşen memelerin eski haline gelmesi mümkündür.

Op. Dr. Erkin Önsal Kimdir?

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme dikleştirme meme hacminde bozukluk ve var olan derinin çeşitli şekillerden dolayı deforme olması sebebi ile yaptırılır. Düzenli aralıklarla yapılan kontrollerin olumlu sonuç vermesi için çeşitli önlemler alınmış olur.

Meme dikleştirme ameliyatı sonrasında yatakta yatma pozisyonu da oldukça önemlidir. Özellikle 4 hafta boyunca meme dikleştirme işleminden sonra sırt üstü yatılmasına özen gösterilmesi gerekir. Kontrol esnasında oluşan yaraların pansumanı sağlanırken özel olarak hazırlanmış olan sutyenin kullanılmasına dikkat edilmesi gerekir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Estetik açıdan daha çok meme estetiklerinin kişilerin kararı doğrultusunda yapılmasına dikkat çekilir. Meme küçültme öncesinde sağlık kontrolleri yapılarak gerekli şartları taşıyıp taşımama durumları kontrol edilmelidir.

Meme küçültme özellikle büyük hacimli memelerin bireylerin hayatında bazı sağlık problemlerini de beraberinde getirdiği gözlenmiştir.  Belirlenmiş olan sebepler ile gerçekleştirilen meme küçültme operasyonları için çeşitli tedbirler alınması sağlanır.

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme operasyonunda temel amaç eşit büyüklükte ve simetri özelliği taşıyan göğüslere sahip olunması üzerinde durulur. Öncelikle uygulama sonrasında yatma pozisyonları dengeli bir şekilde sağlanarak oldukça özenli davranılması gerekli görülür.

Özel olarak tasarımı yapılmış olan sutyenlerin meme küçültme işleminden sonra kullanımlarına özen gösterilir. Ağırlık kaldırılmaması ve aynı zamanda bu bölgede herhangi bir temasın sağlanmaması belirtilmiştir. Meme dokusunun büyümeye devam etmesi aynı zamanda birtakım sağlık problemlerini de beraberinde getireceği için çeşitli önlemlerin alınmasını gerekli kılar.

Meme Büyütme Estetiği

Meme büyütme estetiği hacim olarak meme boyutlarının arttırılması ve bu doğrultuda düzenli klinik işlemleri yapılması olarak görülür. Belirgin nitelikleri ile birlikte birçok kişinin merak ettiği konulardan biri olmakla birlikte en çok yaptırılan estetik işlemleri arasında yerini almıştır.

Örneğin narkoz almaktan çekinen kişiler yapay dolgu maddeleri kullanarak meme büyütme işlemlerini de tercih etmiş olabilirler. Meme büyütme estetik operasyonları için karar veren bireylerin detaylı bir şekilde araştırma yapmaları sağlanır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme çeşitli sebeplerle meme küçülmesi olan veya genetik faktörlerden dolayı küçük memelere sahip olan kişilerin özellikle yaptırmak istediği işlemlerin başında gelir. Meme büyütme operasyonları ile birlikte bireylerin fiziki görünümlerinde radikal değişiklikler yaptıkları gözlenmiştir.

Genel anestezi yöntemlerinin kullanılarak etkili sonuçların alınmak istenmesi bireylerin en çok görmek istedikleri nitelikler arsında yer almıştır. Uygulama prosedürlerine uygun olarak işlemler yapılması olumlu sonuçlar için önemlidir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme yöntemleri estetik operasyonlar kapsamında son teknoloji ile üretimleri yapılmış olan bütün sistemlerin kullanılması ile gerçekleştirilir. Meme büyütme işlemlerinin protez silikonlar ile gerçekleştirilmesi olabildiği gibi yağ enjeksiyonu yapılarak da gerçekleştirilir.

Kullanılacak olan yöntemlerin bireylerin fiziki özelliklerine göre tercih edildiği görülmekle birlikte anatomik yapılarına göre de farklılık gösterdiği görülmüştür. Meme büyütme yöntemleri aynı zamanda cildinde ameliyat izi görmek istemeyen kişilerin uygulatmak istediği yöntemleri de kapsar.

Yapay dolgu maddelerinin enjekte edilmesi ile birlikte istenilen seviyeye kavuşması gözlenebilir. Silikon takma uygulamalarından sonra kısa süreli olarak yerine getirilmesi sağlanır. Estetik operasyonların en önemli özelliği meme büyütme sonrasında da dikkat edilecek hususların belirlenerek uyum sağlanmasıdır.

Etiketler advertorial