Renkli Doppler Ultrason

Renkli Doppler Ultrason
Güncelleme:

Merak edilen ayrıntılar arasında renkli doppler ultrasonlar yer alır. Bu özel sağlık taraması son derece güvenilirdir.

İşlem doğrudan en kaliteli ve hijyenik özel doktor klinik merkezi tarafından uygulanır. Bu nedenle renkli doppler ultrason işlemine güvenebilirsiniz. Uygulama sayesinde pek çok hastalıklar tespit edilir. Ayrıca renkli ultrasonların herhangi yan etkileri söz konusu değildir.

Renkli Doppler Ultrason Nedir?

Renkli doppler ultrasonlar sıradan ultrasonun bir üst versiyonudur. Bu nedenle en çok başvurulan ve önerilen kaliteli sağlık taramasıdır. Ayrıca renkli doppler ultrason fiyatları da hekim klinikleri ve hastaneler arasında farklılık gösterir. Bu nedenle renkli ultrasonu özel doktor klinik merkezinden yaptırmanız tavsiye edilir.

Renkli Doppler Ultrason Nasıl Çekilir?

Renkli doppler ultrasonların çekimleri pratik bir şekilde çekilir. Hasta görüntüleme merkezine transfer edilerek rahim filmi gibi renkli ultrason makinesine bağlanır. Bu aşamadan sonrasında bilgisayar sistemi üzerinden hastanın iç görüntüsü çekimi yapılır. Renkli ultrason sonucu klinik merkezinin yoğunluğuna göre 1 ila 2 gün içerisinde hastaya sunulur.

Renkli Doppler Ultrason Neden Yapılır?

Renkli ultrasonlar birçok farklı nedenlere bağlı olarak uygulanır. Hastada gebelik durumu olup olmadığı,düşük riski olup olmadığı,anne karnındaki bebek sağlığı,bebek cinsiyetinin ne olduğu öğrenilmesinde bu yöntem uygulanır. Ayrıca rahim filmi yüksek teknolojili görüntüleme merkezinden çektirilir.

Renkli Doppler Ultrasonografi Kullanım Alanları

Renkli ultrasonların eşsiz avantajları arasında uygulamanın geniş kullanım alanlarına sahip olması yer alır. Yöntemin başlıca kullanım alanları; gebelik ve bebek emzirme dönemi,düşük dönemi,iç hastalık dönemi olarak sıralanabilir.

Renkli Doppler Ultrason Kaçıncı Haftadan İtibaren Yapılır?

Renkli ultrasonlar hamileliğin ilk haftalarından itibaren uygulanmaz. Yöntemin çok daha şeffaf bir şekilde sonuç vermesi için gebeliğin 18 ila 23.haftasından itibaren uygulamadan faydalanabilirsiniz.

Rahim Filmi Nedir?

Rahim filmleri adından da anlaşılacağı gibi rahim içerisi çekilmesinde uygulanan tıbbi test modelidir. Rahim testi olarak da bilinen bu yöntem yasal kapsamda 18 yaşını dolduran kadın hastalar için güvenle uygulanır. Bu nedenle rahim filmi uygulamasında olduğu gibi rahim testleri de 81 ilimizden en çok uygulanan sağlık taramalarından biridir.

Rahim Filmi Nasıl Yapılır?

Rahim filmleri pratik ve sağlıklı bir şekilde yapılır. İlk aşamada hasta öyküsü alınır ve ikinci aşamada hasta rahim filminin çekildiği alana alınır. Buradan rahim içerisi görüntülenir ve film süreci tamamlanır. Rahim testi sonucuna göre hastada herhangi rahim hastalığı olması durumunda direk olarak gerekli tedaviye geçilir.

Rahim Filmi Sonrası

Rahim filmleri sonrasında hastalar kaliteli bir şekilde yaşamalıdır. Rahimde herhangi ağrılar hissetmesi durumunda yeniden doktora başvurmalıdır.

Rahim Filmi Ağrılı Bir İşlem Mi?

Rahim testleri herhangi ağrıları bulunmaz. Bu nedenle tıbbi testler profesyonel doktorlar tarafından da güvenle tavsiye edilir. Rahim testleri sırasında ve sonrasında hastanın herhangi ağrılar duyması söz konusu değildir.

Rahim Filmi Ne Zaman Çektirilir?

Rahim testi rahimde ağrı, kanama, acı gibi durumlar hasıl olduğunda ya da hastanın rahim sağlığında endişe duyması durumunda çektirilebilir.

Bilgisayarlı Tomografi Nedir?

Bilgisayarlı tomografiler doğrudan klasik tomografilerden farklıdır. Bu uygulama üzerinden hastada çeşitli ağrı ve hastalıkların tanısı yapılabilir. Hasta komple boylamasına cihaza yatırılır ve işlem başlatılır.

Bilgisayarlı Tomografi Nasıl Çekilir?

Bilgisayarlı tomografiler de basit bir şekilde çekilir. İşlem öncesinde hasta öyküsü alınır. Hemen akabinde direk olarak hasta boylamalı olarak yuvarlak biçimindeki tomografi makinesine sokulur.

Bilgisayarlı Tomografinin Avantajları Nelerdir?

Bilgisayarlı tomografilerin eşsiz oranda avantajları da söz konusudur. Bu avantajlar arasında uygulamanın güvenilir ve sağlıklı olması yer alır. Yöntemin ağrısız ve yan etkisiz olması en önemli avantajları arasında yer alır. Bu nedenle tomografi uygulamasında olduğu gibi renkli ultrasonların kullanım alanları da beklentilerinizi karşılar.

Bilgisayarlı Tomografi Ne İşe Yarar?

Bilgisayarlı tomografiler en çok önemli sağlık taramaları listesinde yer alır. Yöntem üzerinden kalp, böbrek, karaciğer ve akciğer gibi iç organ sağlığı kontrol edilir.