Yeni tehdit dondurma değil, külahı!

Yeni tehdit dondurma değil, külahı!
Güncelleme:

Merdiven altı dondurmada renklendirici uyarısı yapıldı... Dondurmaların renklerinin meyvelerin sularının renkleriyle aynı olması gerektiğini belirten uzmanlar özellikle renkli külahlar için de uyardı.

Merdiven altı üretim dondurmaların içerisinde renklendiricilerin bulunabildiğini söyleyen Konya Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu, gerçek dondurma içerisinde süt, salep ve şeker bulunduğunu, katkı maddesi kullanılmadığını söyledi. Kağnıcıoğlu, hijyenin önemine de dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Açık satılan dondurmayı dışarıda açık alanlarda satılmasını önermiyoruz. Nedeni ise mikrop üreme oranı çok fazladır.” Aç alandaki dondurmanın ishal, kusma ve baş ağrısı gibi sorunlara yol açabildiğini kaydeden Kağnıcıoğlu, “Dondurmanın kapalı alanlardan alınması lazım. Merdiven altı üretilen yerlere dikkat etmemiz lazım. Açıkta dondurma alınmaması lazım. Biz vatandaşımızı bu konuda uyarıyoruz. Dondurmanın güneşe almaması gerekiyor. Güneş aldığı zaman eriyip donan dondurma yenmez. O mutlaka sizi rahatsız eder. Evlerde de eriyip tekrar dolapta dondurulan dondurma da yenmez, çöpe gitmesi gerekir” diye konuştu.

Meyveli dondurmada meyvenin rengine yakın bir renk alması gerektiğini belirten 15 yıllık dondurma ustası Bahattin Doğru da “Renginde bir anormallik varsa o dondurma değildir. Zaten limonun rengi bellidir. Yani kabuğundan örnek vermeyin. Sapsarı olacak diye durum yok. Limon biraz soluk renk olması lazım, limonun suyunu örnek alarak bir dondurmayı seçebilirsiniz. Meyvenin orijinali ne ise dondurmanın orijinal de o olması gerekiyor. Zaten koyu bir renk içeriyorsa illaki de katkı maddesi, gıda boyası kesinlikle uygulanmıştır yani o dondurma değildir” diye konuştu.