Arsene Wenger yine Costa'ya yüklendi

Arsene Wenger yine Costa'ya yüklendi
Güncelleme:

Arsenel teknik direktörü Arsene Wenger basın toplantısında yine Costa'ya yüklendi.

Arsenel teknik direktörü Arsene Wenger basın toplantısında Costa hakkında sorulan ilk soruya 'Evet Mertesacker'in yaptığı hareket kırmızı karttı. Benim söylemek istediğim Costa, Mertesacker'i oyundan attırdı. Bunun doğru olmadığını düşünemezsiniz. Costa oynadığımız iki maçta iki oyuncumuzu oyundan attırdı. Akıllı bir futbolcu. Hakemin biraz düşünmesi gerekirdi o pozisyonda. Karar vermek için tekrar izlemem gerekiyor" dedi.

Maçın 18. dakikasında Mertesacker oyundan atıldıktan beş dakika sonra Oscar'ın ortasında Costa yakın mesafeden Chelsea'yi 1-0 öne geçirdi.

Giroud'yu oyundan çıkarmamın sebebi maçtan bir gün önceki antremanda ayak bileğine darbe almıştı. Bu değişiklik yapıldığı anda bu sezon ilk defa Arsenal seyircisi Wenger'e büyük tepkide bulundu.

Wenger, "Benim için en akılcı değişiklik hafif sakatlığı bulunan Giroud'yu çıkarmamdı" dedi.

Chelsea hocası Guus Hiddink ise "Maç hakkında yapacağınız kritiklerin sadece birine katılıyorum. Takımım ikinci golü bulmaya gitmedi. İkinci golü bularak oyunu rahatlatma şansımız olabilirdi. Mertesacker'in atılması hakkında yoruma gerek yok pozisyon kırmızı karttı" açıklamalarında bulundu.