Doktorları dinlemeyip maça çıktı

Doktorları dinlemeyip maça çıktı
Güncelleme:

Anadolu Efes’in tecrübeli başantrenörü Dusan Ivkovic geçen hafta Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta operasyon geçirdi.

71 yaşındaki tecrübeli başantrenörün kalp damarlarına Dedinje Kardiyovasküler Kliniği’nde 3 adet stent takıldı.

Son derece başarılı geçen operasyonun ardından Dusan Ivkovic dinlenmeyi red etti. Doktorlarının tavsiyesini dinlemeyen Ivkovic, Anadolu Efes’in bu sezonki ilk Euroleague maçında bizzat bulunmak için İstanbul’a döndü.
 
Pazartesi yapılan operasyonun ardından Salı günü İstanbul’a hareket eden Dusan Ivkovic Cuma günü oynanan Limoges maçında sahadaki yerini aldı.
 
Dusan Ivkovic’in operasyonunu gerçekleştiren kardiyoloji bölümü direktörü Bosko Dukanovic Sırbistan’da yayın yapan Blic.rs’ye şunları söyledi:
 
“Her şey sona erdikten sonra size söyleyebilirim ki, Dusan Ivkovic benim çok iyi arkadaşım. Profesör Dragan Sagic başarılı bir operasyonun sonunda 3 tane stent taktı. Ben her ne kadar birkaç gün dinlenmesi gerektiğini söylesem de o, Salı sabahı İstanbul’a doğru yola çıktı. Sezonun ilk Euroleague maçı olan Limoges maçına ekibiyle birlikte katıldı ve maçı kazandılar.”
 
“PROFESYONELLİĞİ HAYRANLIK UYANDIRICI”
 

Enstitünün direktörü Bosko Dukanovic Duda’nın profesyonellik anlayışının hayranlık uyandırıcı olduğunun altını çizip “En kötü bir gün dinlenmesi gerekiyordu. Stentler dosdoğru olarak yerleştirildi. Sağlıklı ve oldukça iyi gözüküyor. Ara sıra kendisiyle görüşüyoruz. Duda, kendisini sağlıklı bir genç gibi hissediyor. Prensip olarak hastaların stent takıldıktan sonra evde bir süre dinlenmesi gerekiyor. O ise çok yiğitçe bir davranışla hasta yatağından kalkıp 3 gün sonra stresli bir Avrupa maçına çıktı. Onun profesyonelliği hayranlık uyandırıcı nitelikte. Tabii ki, sırasıyla Profesör Dragan Sagic ve kardiyologlarımız çok iyi bir iş çıkarttılar.” şeklinde konuştu.
 
Zonebasket