Almanya'da fırtına şoku ! Mahsur kaldılar...

Almanya'da fırtına şoku ! Mahsur kaldılar...
Güncelleme:

Berlin'de devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'na fırtına sebebiyle Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki seyirciler 1 saat boyunca stadyumda mahsur kaldı.

Tüm Avrupa'yı ve özellikle Almanya'yı etkisi altına alan aşırı sıcaklardan ardından fırtına yaşandı. Dün Almanya'nın büyük bölümünde sert rüzgar ve kısa süreli şiddetli yağmur ve dolu görüldü. Bir çok kentte uçuşlar sekteye uğrarken, en büyük sıkıntı ise Berlin'de yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda yaşandı. Kötü hava, şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle 100 metre kadınlar engelli yarışından sonra tribünlerdeki seyircilere “Dışarı çıkmayın. Sizin için en güvenli yer stadyum” anonsu yapıldı.

ÖDÜL TÖRENLERİ DE İPTAL

Yaklaşık bir saat süren güvenlik önlemlerinin ardından stadyumun daha sonra boşaltılmaya başlandığı belirtildi. Bu arada, bazı madalya törenleri de şiddetli fırtına uyarısı nedeniyle iptal edildi. Bu arada şiddetli fırtına ve yağış yüzünden özellikle Kuzey Almanya'da trafikte büyük aksamalar meydana geldi.

TRENLER ÇALIŞMADI

Almanya'nın en önemli toplu taşıma araçları olan trenleri kullanmak isteyen binlerce yolcu en büyük olumsuzluğu yaşayanların başında geldi. Akşam üzeri Hamburg-Berlin, Hannover-Berlin, Hannover-Osnabrück, Hannover-Hamburg-Kiel, Hannover-Bremen-Norddeich, Osnabrück-Bremen-Hamburg, Hamburg-Stralsund sowie Dortmund-Hamm(Westfalen)-Bielefeld trenleri iptal oldu.

HAVAALANINDA YILDIRIM TEHLİKESİ

Gündüz saatlerinde ise Almanya'nın güneyinde uçak seferleri olumsuz etkilendi. Öğlen saatlerinde Frankfurt Havaalanı'nda uçuşlar, “Yer personeline yıldırım çarpması tehdidi” nedeniyle durduruldu.

Skor