Arda, protesto edilince özürden vazgeçti

Arda, protesto edilince özürden vazgeçti
Güncelleme:

Yıldız futbolcu, basın mensuplarının salonu terketmesi üzerine konuşma metnini yazdığı kağıdı okumadı ve spontane konuşarak, Milli Takımı bıraktığını söyledi.

Arda Turan’ın evdeki hesabı çarşıya uymadı. Makedonya maçının ardından Milli Takım İtalya’ya geçerken uçakta gazeteci Bilal Meşe’ye saldıran Barcelonalı oyuncunun bu skandalı büyük tepki çekmişti. Hemen ardından toplanan TFF Yönetim Kurulu, Teknik Patron Fatih Terim’in de onayıyla Arda’yı kadro dışı bıraktı. Bunun üzerine deneyimli oyuncu basın toplantısı düzenlemeye karar verdi.

PROTESTOYU BEKLEMİYORDU

Arda’nın amacının Bilal Meşe, takım arkadaşları, Terim ve Türk halkından özür dilemek olduğu öğrenildi. Hatta yapacağı konuşmayı bir kağıda yazan tecrübeli oyuncu salona da bu kağıtla gelip masaya oturdu. Tam bu sırada sürpriz bir gelişme oldu ve kameramanlar dışında orada bulunan gazeteciler protesto için salonu terk etti. Bunu beklemeyen Arda şaşırırken yazdığı kağıdı da katlayarak masaya koydu.

KADRO DIŞI KARARI TEK MAÇLIKTI

TFF Yönetimi ve Terim’in yıldız oyuncuyu sadece Kosova maçı için kadro dışı bıraktığı öğrenilirken, Arda protestonun ardından spontane konuşarak yaptığının arkasında olduğunu söyledi ve A Milli Takım’ı da bıraktığını deklare etti. Basın toplantısını Gökhan Gönül, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Cenk Tosun, Olcay Şahan, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı ve Caner Erkin izleyerek, Arda’ya destek verdi.

Aşçıoğlu istifasını verdi

TFF Yöneticisi Yaşar Aşçıoğlu istifa etti. Aşçıoğlu, “Türk futbolunu başarıya götürmek, tesisleşmede çağ atlatmak, başarılı yeni nesiller yaratmak için çıktığımız yolda mevcut Başkan’ın bu hedeflere gitmek yerine Türk futbolunu geri götürdüğünü üzülerek seyrediyorum” dedi.

Star