Milliler'in konuğu Ukrayna

Milliler'in konuğu Ukrayna

A Milli Takım 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde yarın Ukrayna'yı Konya'da konuk edecek. Milliler'de hedef ilk galibiyet.

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa  Elemeleri I Grubu 2. hafta mücadelesinde yarın Ukrayna'yı konuk edecek.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki karşılaşma, yarın saat 21.45'te Konya  Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak. Karşılaşma TV8'den canlı yayınlanacak.
 
Mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetecek.  Thorsten Schiffner ve Holger Henschel'in yardımcı hakem olarak görev alacağı  müsabakanın dördüncü hakemi ise Marco Fritz olacak.
 
A Milli Takım, I Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile  1-1 berabere kalmıştı. Ukrayna ise sahasında İzlanda ile 1-1 berabere kalarak  elemelere Türkiye ile aynı başlangıcı yapmıştı.
 
Ukrayna'ya üstünlük kurduk
 
A Milli Takım, 2018 FIFA  Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde yarınki rakibi Ukrayna ile daha önce 6 maç  yaptı. Dördü özel, 2'si resmi olmak üzere geride kalan 6 maçta Türkiye, 4  galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi alırken, toplam 9 gol atıp, kalesinde 5  gol gördü.
 
Türkiye ile Ukrayna A milli takımlarının 1 Mayıs 1996'da Samsun 19  Mayıs Stadı'nda yaptığı ilk karşılaşmayı ay-yıldızlı ekip 3-2 galip tamamladı.
 
İki ülke milli takımları arasındaki ikinci maç 12 Şubat 2003'te İzmir  Atatürk Stadı'nda oynandı ve taraflar özel karşılaşmada 0-0'lık eşitliği  bozamadı. Türkiye ile Ukrayna arasında 2006 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 17  Kasım 2004'te Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan maçı konuk ekip 3-0  kazandı. Taraflar bu maçın rövanşında 7 Eylül 2005 tarihinde Kiev'de karşılaştı.  Türkiye, müsabakadan 1-0 galip ayrıldı.
 
İki ülke milli takımları arasında 12 Ağustos 2009 tarihinde Kiev'de  oynanan özel maçta kazanan taraf 3-0'lık sonuçla Türkiye oldu.
 
Türkiye ile Ukrayna son alarak 5 Haziran 2012'de Almanya'da özel maçta  karşılaştı. Milliler, Caner Erkin ve Mustafa Pektemek'in golleriyle müsabakayı  2-0 kazandı.