''Sneijder sahada kayboldu''

''Sneijder sahada kayboldu''

Güntekin Onay dün gece oynanan Galatasaray-Atletico Madrid maçını kaleme aldı.

Vatan gazetesi yazarı Güntekin Onay, Galatasaray'ın 2-0 kaybettiği Atletico Madrid maçını değerlendirdi.

İşte Onay'ın o yazısı:

Galatasaray, Devler Ligi'ndeki ilk sınavına daha önce hiç denemediği, yaşamadığı birformasyonla çıktı. İlk kez birlikte oynayan bir savunma 4'lüsü ve önlerinde yine ilkkez oynayan bir 3'lü. Hamza Hoca, Hakan'ı savunmanın önüne koyup merkezidefansif olarak güçlendirmek istemiş. Ancak son derece kompakt oynayan, alanıdaraltan ve organize bir şekilde baskı yapan Atletico karşısında yarı sahasından nasılçıkacağını hesaba katmamış. Nitekim G.Saray ilk 35-40 dakika rakip yarı sahayagitmekte büyük zorluk yaşadı.

SNEİJDER YANLIŞ YERDE OYNADI

Sneijder'in sol önde başlaması da hem defansif zaafiyetler yarattı hem deHollandalı'nın hücumda topla buluşamayıp sahada kaybolduğunu gözledik. Atletico2-0'ı bulduktan sonra tempoyu düşürdü ve G.Saray rakibin izin verdiği orandaoynamaya başladı. 2. yarıda kaybedecek bir şey yok duygusuyla daha fazla öndeoynayan daha agresif ve hareketli bir G.Saray izledik. Bu kadar iyi savunma yapan birtakıma karşı fırsatlarda geldi. Ama kabul etmeli ki maç ilk 25 dakikada kopmuştu.

MACERAYA GEREK YOK

Şampiyonlar Ligi farklı bir seviye. Türkiye Ligi'nin çok üstünde bir kalite var. Bu seviyede farklı maceralar aramak yanlış. Stoper başlayan oyuncuyu sağ beke; ortasaha başlayan oyuncuyu maçın devamında stopere koymak, sürekli pozisyonları değiştirmek çok geçer akçe değil. Gruptaki dengeleri göz önünde bulundurursak dün alınacak bir beraberlik bile aslında hiç de kötü değildi.

TEK KAZANC DENAYER

Atletico, grubun en güçlü takımı. Liderlik için de favori. Artık hedef Astana'dan 6,Benfica'dan en az 4 puan olmalı. G.Saray için dün tek sevindirici olan şey yenitransfer Denayer'in performansıydı. Çok genç olmasına rağmen bu formayıkaldırabileceğini gösterdi. Hamzaoğlu, Devler Ligi seviyesinde daha gerçekçi tercihleryapmalı ve daha önce denemediği arayışları bu seviyede kullanmamalı.

Vatan