''%80 duygu, %20 kafa''

''%80 duygu, %20 kafa''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ünlü futbol dergisi World Soccer’a çarpıcı açıklamalar yaptı.

Vitor Pereira ünlü futbol dergisi World Soccer’a çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye’deki taraftarların sabırsız olduğunu dile getiren Pereira, “Ben Portekizlilerin çok duygusal olduğunu düşünüyordum. Ancak Türkiye’ye gelince gördüm ki Türkler bizden daha duygusal ve futbola daha tutkuyla bağlı. Biz Portekiz’de yüzde 50 kafa, yüzde 50 duygularımız ile oynarız. Türkiye’de ise futbol yüzde 80 duygular, yüzde 20 kafa ile oynanıyor” dedi.

Taktiği unutuyorlar

Takımdaki hataları bu duygusallığa bağlayan sarı-lacivertli hoca, “Bazen defanstaki dengeyi kaybediyoruz. Çünkü büyük baskı altına giriyoruz. Futbolcular taktik planımızın ne olduğunu unutuyor” yorumunu yaptı.

Pereira, Fenerbahçe’nin önemli transferlere rağmen istenen düzeye gelmemesiyle ilgili soruya ise “bazen yemeğin pişme saati gelse de biraz daha baharata ihtiyaç duyarsınız” yanıtını verdi.

Fenerbahçe ile uzun vadeli bir proje için anlaştığını da ifade eden deneyimli çalıştırıcı, “Ben buraya iki yıllık proje fikri ile geldim. Ancak taraftarlar için proje bir sonraki maç” yorumunu yaptı