''Arsene Wenger babamdır''

''Arsene Wenger babamdır''

Robin Van Persie, Arsene Wenger’in kendisini küçük yaştan gerçek bir futbolcu olana kadar yetiştirdiğini dile getirdi.

Hollanda’nın De Telegraaf gazetesine açıklamada bulunan 31 yaşındaki Van Persie, düzenli olarak konuşmaya devam ettiği Arsenal Teknik Direktörü Wenger’in kendisini küçük yaştan gerçek bir futbolcu olana kadar yetiştirdiğini dile getirdi, “Arsene Wenger benim futbol babamdır” dedi.

Wenger’in genç ya da yaşlı ayırt etmeksizin tüm futbolcuların kendilerini büyük bir ailenin parçası hissedecekleri güvenli bir ortam  oluşturduğunun altını çizen Van Persie, güven ve saygının karşılıklı olduğunu, Wenger gibi Alex Ferguson’ın da bunu vermesini bildiğini ifade etti.

Louis van Gaal’in antrenmanlarının çok ağır olduğunu ve Hollandalı  teknik adamın bahane kabul etmediğini ileri süren Van Persie, “Sir Alex, Ferdinand, Giggs, veya Scholes ile nasıl bir ilişkisi kuracağını biliyordu. Bu  oyuncular bu sayede uzun zaman kariyerlerini sürdürdü. Bu antrenörün kabiliyetidir. Her antrenörde bu kabiliyet yok” ifadelerini kullandı.

Türkçe’yi öğreniyor

Robin van Persie’nin eşi Bouchra Persie, ınstagram hesabından paylaştığı fotoğrafla Türkçe’yi öğrenmeye başladığını gösterdi.