''Hücum futboluna hazır değiliz''

''Hücum futboluna hazır değiliz''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yöneticilerle yaptığı toplantıda kendini savundu, şu anki oyun anlayışının gerekçelerini ortaya koydu.

Fenerbahçe’nin Portekizli hocası, takımın öncelikle savunma alışkanlığını kazanması gerektiğini belirtti, “Bu sistemi oturtmadan hücuma çıkmamız durumunda her maç kalemizde 3-4 gol görürüz. Porto’da oynattığım takımı sahaya çıkaramam. Çünkü henüz buna hazır değiliz” dedi.

Fenerbahçe tek farklı galibiyetlerle zirve yarışında yoluna devam ederken, oynadığı futbol kimseyi tatmin etmiyor. Defansif oyun anlayışını benimseyen Teknik Direktör Vitor Pereira eleştirilerin odağında yer alırken, Portekizli hoca sezon başı vaadettiği takımdan neden bu kadar uzak olduklarının gerekçelerini sarı-lacivertli yöneticilerle yaptığı değerlendirmede anlattı.

Sarı-lacivertli ekibin çalıştırıcısı şu anki oyun anlayışına mecbur olduklarını, takımın öncelikle savunma alışkanlığını kazanması gerektiğini vurguladı. Bunu başaramadıkları takdirde hücum futbolu oynamanın mümkün olmayacağını kaydeden Pereira, “Bu sistemi oturtmadan hücuma çıkmamız durumunda her maç kalemizde 3-4 gol görürüz. Porto’da oynattığım gibi takımı sahaya çıkaramam. Çünkü henüz buna hazır değiliz” dedi.

Arsenal örneği

Portekizli hoca, dünyanın önde gelen birçok takımın benzer sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Arsenal de bu durumu yaşadı. Manchester United dünyanın en iyi oyuncularını almasına rağmen hâlâ geçiş sürecinde” ifadelerini kullandı.

Vitor Pereira aslında basın toplantılarında iyi oynadıklarını söylese de hücum futbolu görmek isteyen taraftarların eleştirilerine hak veriyor. Ancak herkesin “Fenerbahçe kötü oynuyor” demesi Portekizli çalıştırıcıyı fazlasıyla rahatsız ediyor. Bu sebeple ortaya koydukları mücadele ve aldıkları galibiyetlere haksızlık yapıldığını düşünüyor.

Garanti veriyor

Özetle Pereira, öncelikle maçları kazanmak zorunda olduklarının altını çiziyor. Galibiyetler geldikçe yola devam edeceklerini ve özgüven kazanacaklarını düşünen Portekizli hoca, daha ofansif bir takımın da bundan sonra ilerleyen dönemde mutlaka ortaya çıkacağının garantisini veriyor.

Milliyet