''Kesinlikle kazanmayı hak etmedik''

''Kesinlikle kazanmayı hak etmedik''

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Fenerbahçe derbisinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, 2-0 kaybettikleri Fenerbahçe derbisinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Riekerink'in maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Ofansif anlamda sıkıntı yaşadık"

"Hafta için takıma güvenim üst seviyedeydi ama bugün özellikle ilk yarıda sahaya güvenini yansıtamayan bir takım vardı. Ofansif anlamda sıkıntı yaşadık. İlk golün devre arası öncesi gelmesi bizi daha da sıkıntıya soktu."

"Kesinlikle kazanmayı hak etmedik"

"Son 4 maçın 3'ünü kaybetmiş olabiliriz, ama evimizde kaybettiğimiz 2 maçta kazanmayı hak etmiştik. Burada ise kesinlikle kazanmayı hak etmedik."

Riekerink'in basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, beklentilerinin yüksek olduğunu ancak önemli sıkıntılar yaşadıklarını vurguladı.

Hollandalı hoca, özellikle takımının beklentilerini karşılayamadığını dile getirip, "Hafta boyunca takımımdan beklentim yüksekti. Defansif olarak ilk başlarda iyi organize olduk. En büyük sıkıntı; dominant Galatasaray'a alıştı herkes, ama bugün özellikle ilk yarı bunu sahaya süremedik. Tabii bunu takımla değerlendireceğiz, niye oyunumuzu oynamadık. 17 senelik baskı mı, şartlar mı araştıracağız" dedi.

"Bu akşam takımdan memnun değilim"

Gollerdeki bireysel hatalardan çok takım olarak beklentileri karşılayamadıklarını vurgulayan Riekerink, "Sağ taraftan çok tehlikeli oldu rakip. Gol de oradan geldi, sürpriz değil. Golü yediğimiz an şanssız, ilk yarı bitiyordu. Bruma ve Sneijder'in yerlerini değiştirdik, çünkü Eren'in arkasında dinamizm gerekiyordu. 2-0, bireysel hata, ama yine de bir pozisyon bile yaratamadık. İçeride 2 maç kaybettik, ama oynadığımız futbolla kazanmalıydık. Oyun şeklimizden memnundum, ama bu akşam, belki Fenerbahçe maçı diyebilirsiniz ama takımdan memnun değilim" ifadelerini kullandı.

Oyuncu değişiklikleri ve kadro seçiminde ellerindeki en iyi malzemeyi kullanmaya çalıştıklarını kaydeden tecrübeli antrenör, "Şu anda oynayan takım ve maç koşullarında bakarsak, en iyi takım. Size sadece niye bu değişiklikleri yaptığımızı açıklayabilirim. Sneijder değişikliği yaptık ama şanssız bir Eren sakatlığı geldi. Bugünkü koşullarda sahaya çıkarttığımız takım, en iyi takımdı. Aslında takımın performansında sıkıntı vardı, pozisyon yaratamadık. Ama bir kişiyi hatalı demek doğru olmaz" diye konuştu.