Antalya'da Trabzon'a tarihi fark !

Antalya'da Trabzon'a tarihi fark !

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasının açılış karşılaşmasında Samuel Eto'dan yoksun çıktığı karşılaşmada Antalyaspor evinde Trabzonspor'u 7-0'la geçti.

Haftanın açılış maçında Antalyaspor tarihi bir farkla Trabzonspor'u geçti: 7-0... Bordo mavili takım geçen hafta Rizespor'a 6 gol atarken, bu hafta ise lig tarihinde en farklı yenilgisini aldı..

Geçen hafta Karadeniz derbisinde Çaykur Rize'yi 6-0 yenen Trabzonspor, Antalyaspor deplasmanında 7-0'lık tarihi bir skorla mağlup oldu.

Mücadeleye ev sahibi ekip etkili başladı. Antalyaspor 18'de Ömer Şişmanoğlu, 22'de Charles ve 37'de Makoun'un golleriyle ilk yarıyı Trabzonspor karşısında 3-0 önde kapattı. İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Antalyaspor, 49 ve 79'da Ömer Şişmanoğlu, 51 ve 62'de M'Billa'nın golleriyle Bordo-Mavili ekibi sahasında 7-0 mağlup etti.

Bu sonucun ardından Antalyaspor puanını 45'e yükseltirken Bordo-Mavili ekip 40 puanda kaldı.

Öte yandan tarihinde hiç 7-0'lık yenilgi görmeyen Trabzonspor, Antalya deplasmanında bir ilke imza attı.

Trabzonspor, 1993/94 sezonunda Beşiktaş'a 7-1 mağlup olmuştu.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer saufada..

[PAGE]

90.DK: Hakan Ceylan maçı bitiren düdüğünü çalıyor ve Antalyaspor, Trabzonspor karşısında 7-0'lık skor ile sahadan galip ayrılan ve hanesine 3 puanı yazdıran taraf oluyor.

90.DK: Maçın sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

90.DK: Yusuf Erdoğan, Danilo Campos'a arkadan yaptığı müdahale sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılıyor.

89.DK: Salih Dursun, önce Danilo Campos daha sonra Ömer Şişmanoğlu'na yaptığı faul sonrası kısa süreli arbede ve tartışma çıkıyor ve bu pozsiyon sonrası, Salih Dursun, Semih Karadeniz ve Danilo Campos sarı kart ile cezlandırılıyor.

84.DK: Ceza sahası sol çaprazdan köşe çizgisine yakın noktadan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Aytaç Kara kaleye şutunu çekiyor ancak top kademedeki oyunculardan geri geliyor.

84.DK: Samuel Inkoom, barajı bozduğu gerekçesi ile sarı kart ile cezlandırılıyor.

82.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Danilo Campos bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

81.DK: Antalyaspor'da üçüncü ve zorunlu son oyuncu değişikliği, sakatlanan Ramon Motta çıkıyor ve yerini Birkan Öksüz'e bırakıyor.

79.DK: GOOOLL!! Ramon Motta kendi yarı sahasından attığı uzun pasla topu Ömer Şişmanoğlu ile buluşturuyor. Ömer Şişmanoğlu ceza sahası içine topla ilerleyip kaleciyi de geçiyor ve bomboş kalan kaleye topu yuvarlıyor. Ömer Şişmanoğlu'nun golü ile Antalyaspor 7-0 öne geçiyor.

79.DK: Golün pasını veren oyuncu Ramon Motta oluyor.

78.DK: Danilo Campos'un attığı pasa hareketlenen Ömer Şişmanoğlu ofsaytta kalıyor.

76.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başna geçen Yusuf Erdoğan bu duran topu Aytaç Kara ile paslaşarak kullanıyor.

74.DK: Orta alandan atılan uzun pas Samuel Inkoom'dan sekip Yusuf Erdoğan'ın önünde kalıyor. Yusuf Erdoğan ceza sahası içinde topla buluşuyor ve vuruşunu yapıyor. Saso Fornezzi'yi de geçen topu altıpas içinde Diego Angelo karşılıyor ve topu taça gönderiyor.

72.DK: Antalyaspor'da ikinci oyuncu değişikliği, Serdar Özkan çıkıyor ve yerini Doğukan Sinik'e bırakıyor.

71.DK: Trabzonspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Oscar Cardozo çıkıyor ve yerini Melih Kabasakal'a bırakıyor.

70.DK: Orta alandan atılan uzun pasa hareketlenen Serdar Özkan ofsaytta kalıyor.

66.DK: Diego Angelo, faul sonrası topa vuruyor ve bu tepkisinden sonra sarı kart ile cezalanadırılıyor.

66.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topuna başına geçen Serdar Özkan bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

64.DK: Antalyaspor'da ilk oyuncu değişikliği, Yekta Kurtuluş çıkıyor ve yerini Danilo Campos'a bırakıyor.

62.DK: Golün pasını veren oyuncu Serdar Özkan oluyor.

62.DK: GOOOLL!! Serdar Özkan'ın yay önünden verdiği kısa pasla topla buluşan Serge Mbilla Etame ceza yayının sağından şutunu çekiyor ve topu kalecinin de sağından ağlar ile buluşturuyor. Serge Mbilla Etame'nın golü ile Antalyaspor 6-0 öne geçiyor.

61.DK: Sağ kanatta kısa pasla topla buluşan Serge Mbilla Etame ceza sahası sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak top kaleci Esteban Alvarado'nun ellerinde kalıyor.

60.DK: Trabzonspor'da ikinci ve zorunlu oyuncu değişikliği, sakatlanan Mustafa Yumlu çıkıyor ve yerini Muhammet Beşir'e bırakıyor.

55.DK: Oscar Cardozo, Diego Angelo'ya arkadan yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezlandırılıyor.

53.DK: Defans oyuncularının pas hatası sonrası topla buluşan Yusuf Erdoğan uzaklardan bir şut çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

51.DK: GOOOLL!! Orta alandan atılan uzun pasa hareketlenen Ramon Motta ceza sahası içinde topu kontrol edip sol ayağı ile şutunu çekiyor. Esteban Alvarado topu tokatlayarak uzaklaştırmaya çalışıyor ancak top Serge Mbilla Etame'nin önünde kalıyor ve Serge Mbilla Etame bekletmeden vuruşunu yaparak topu ağlar ile buluşturuyor. Serge Mbilla Etame'nin golü ile Antalyaspor 5-0 öne geçiyor..

50.DK: Ömer Şişmanoğlu, gol sevincini abarttığı gerekçesi ile sarı kart ile cezalandırılıyor.

49.DK: GOOOLL!! Charles Fernando'nun attığı uzun pas ile ceza sahası içinde topla buluşan Ömer Şişmanoğlu girer girmez aşırtma bir vuruş yapıyor. Esteban Alvarado topa müdahalesini yapıyor ancak top ellerinin arasından kaçıyor ve tekrar Ömer Şişmanoğlu'nun önünde kalıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Ömer Şişmanoğlu'nun golü ile Antalyaspor 4-0 öne geçiyor.

47.DK: Kaleyi cepheden gören noktadan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Kaleyi düşünüyor ve vuruşunu yapıyor ancak top barajdaki Charles Fernando'dan geri dönüyor.

47.DK: Kaleyi cepheden gören noktadan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Kaleyi düşünüyor ve vuruşunu yapıyor ancak top barajdaki Charles Fernando'dan geri dönüyor.

46.DK: Trabzonspor, ikinci yarıya değişiklik ile başlıyor. Savaş Çakır çıkıyor ve yerini Aytaç Kara'ya bırakıyor.

46.DK: Hakan Ceylan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve Antalyaspor ikinci yarıya başlayan taraf oluyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakan Ceylan ilk yarıyı bitren düdüğünü çalıyor ve Antalyaspor 3-0'lık skor üstünlüğü ile soyunma odasına giden taraf oluyor.

43.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mehmet Ekici ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top kaleci Saso Fornezzi'nin ellerinde kalıyor.

40.DK: Defans oyuncularından seken topu kontrol eden Oscar Cardozo topu sağına çekip yay önünden şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

37.DK: Golün pasını veren oyuncu Ömer Şişmanoğlu oluyor.

37.DK: GOOOLL!! Serge Mbilla Etame'nin kısa pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Ömer Şişmanoğlu altıpasın hemen yanına kadar topla ilerliyor ve pasını altıpas önündeki Jean Makoun'a gönderiyor. Jean Makoun bekletmeden sağ ayağı ile şutunu çekiyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Jean Makoun'un golü ile Antalyaspor 3-0 öne geçiyor.

33.DK: Yusuf Erdoğan, hakeme yaptığı müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

31.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Savaş Çakır ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka tarafta boşta kalan Oscar Cardozo sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin sağından dışarı çıkıyor.

30.DK: Yusuf Yazıcı, Charles Fernando'ya hava topunda yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezlandırılıyor.

27.DK: Kısa pas ile ceza sahası yayı yanında topla buluşan Serge Mbilla Etame şutunu çekiyor ancak top kademeye giren oyunculardan geri dönüyor.

27.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Serdar Özkan bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

26.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mehmet Ekici ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları kafa ile topu uzaklaştırıyor.

26.DK: Mehmet Ekici'nin uzun pası ile topla buluşan Yusuf Erdoğan ceza sahası içinde topu kontrol edip sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak Saso Fornezzi kaleden çıkıp açıyı daraltıyor ve topu kornere gönderiyor.

24.DK: Mehmet Ekici, Ramon Motta'ya arkadan yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

22.DK: GOOOLL!! Orta alanda topla buluşan Ömer Şişmanoğlu bekletmeden pasını Charles Fernando ile buluşturuyor. Kaleyi uzaktan gören mesafede topla buluşan Charles Fernando topla ilerleyip sert bir şut çekiyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Charles Fernando'nun golü ile Antalyaspor 2-0 öne geçiyor.

18.DK: Golün pasını veren oyuncu Serdar Özkan oluyor.

18.DK: GOOOLL!! Orta alanda topla buluşan Serdar Özkan topun dibine giriyor ve uzun pas ile topu ceza yayı önündeki Ömer Şişmanoğlu ile buluşturuyor. Ömer Şişmanoğlu topu kontrol ediyor ve kaleyi cepheden gören noktadan sağına çekip vuruşunu yapıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Ömer Şişmanoğlu'nun golü ile Antalyaspor 1-0 Öne geçiyor.

14.DK: Orta alandan aldığı kısa pasla topla buluşan Charles Fernando kaleyi cepheden gören noktadan şutunu çekiyor ancak top defans oyuncularından geri dönüyor.

14.DK: Yekta Kurtuluş, Mehmet Ekici'ye arkadan yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

11.DK: Serdar Özkan'ın sol kanattan yaptığı ortayı kademeye giren defans oyuncuları uzaklaştırmaya çalışıyor. Uzaklaştırılmaya çalışılan topu kontrol eden Jean Makoun topu soluna çekip vuruşunu yapıyor ancak top Esteban Alvarado'nun ellerinde kalıyor.

11.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Serdar Özkan bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

11.DK: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Serge Mbilla Etame ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Semih Karadeniz topu kornere gönderiyor.

9.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Serdar Özkan ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları kafa ile topu uzaklaştırıyor.

7.DK: Oscar Cardozo'nun attığı kısa pasla topla buluşan Yusuf Erdoğan ceza sahası sol çaprazdan kalecinin de açıldığını görüp aşırtma bir vuruş yapmaya çalışıyor ancak top kaleci Saso Fornezzi'nin kucağında kalıyor.

4.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mehmet Ekici ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak oyun faul gerekçesi ile duruyor.

3.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mehmet Ekici ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak arka direkte Diego Angelo topu kafa ile kornere gönderiyor.

1.DK: Charles Fernando'nun orta alandan attığı pasa hareketlenen Ömer Şişmanoğlu ofsaytta kalıyor.

1.DK: Hakan Ceylan maçı başlatan düdüğünü çalıyor ve maça Trabzonspor başlıyor.

- Her iki takım oyuncuları da sahaya çıktı. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

- Trabzonspor'da Muhammet Demir ligde attığı 10 golle takımının en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor.

- Antalyaspor'da Samuel Eto'o ligde attığı 20 gol ile takımının en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor.

- İki takım arasında oynanan 56 maçın 8'î Antalyaspor'un, 28'i de Trabzonspor'un galibiyeti ile sonuçlandı. Oynanan 10 maçta ise taraflar birbirine skor üstünlüğü sağlayamadı.

- Trabzonspor'da ise sakatlıkları bulunan; Ramazan Övünç, Douglas Teixeira, Muhammet Demir, Serge Akakpo, Musa Nizam bu maçta yer almazken. Bu maçta dinlendirilen ve izin verilen; Onur Kıvrak ve Jose Bosingwa bu maçta forma giyemiyor. Aykut Demir'in maçtan men cezası bulunuyor. Fatih Atik, Marko Marin, Sefa Yılmaz, Özer Hurmacı kadro dışı bırakıldı. Erkan Zengin ve Luis Pedro Cavanda ise maç kadrosuna alınmadı.

- Antalyaspor'da sakatlığı bulunan; Chico, Ozan Evrim Özgenç, Dejan Lazarevic, Ondrej Celutska bu maçta yer almazken. Kırmızı kart cezası bulunan; Sakıb Aytaç ve izinli olan Samuel Eto'o, Rais M'bolhi bu maçta forma giymiyor. Emrah Başsan ve Oktay Delibalta ise kadro dışı bırakılmış durumda.

- Antalyaspor ligde topladığı 42 puanla 10. sırada yer alırken, Trabzonspor ise topladığı 40 puanla ligin 11. sırasında yer almakta.

- Antalya Stadyumu'nda 20:00'da başlayacak olan müsabakayı hakem Hakan Ceylan yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta karşılaşmasında Antalyaspor ile Trabzonspor karşı karşıya geliyor.

İLK 11'LER

Antalyaspor: Fornezzi, Inkoom, Diego, Motta, Yekta, Makoun, Kadir, Charles, Serdar, Mbilla, Ömer

Trabzonspor: Esteban, Güray, Salih, Mustafa, Semih, Mehmet Ekici, Savaş, Okay, Yusuf Yazıcı, Yusuf Erdoğan, Cardozo

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada
...

[PAGE]

Karadeniz ekibinde bu 90 dakika öncesinde son haftalardaki kadro sıkıntısı kelimenin tam anlamıyla tavan yapmış durumda. Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Ramazan Övüç, Douglas, Muhammet Demir, Akakpo, Musa Nizam, kart cezalısı Aykut Demir, sezonun son iki haftası için izin verilen Onur Recep Kıvrak ve Bosingwa, geçen hafta affedilmesine karşın teknik direktör Hami Mandıralı tarafından Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Erkan Zengin ile Cavanda yer almadı.

Ev sahibi Antalyaspor'da ise izinli olan Eto'o ile sakatlığı bulunan Chico'nun dışında, Ozan Evrim Özenç, Sakıb Aytaç, Mbolhi, Can Arat, Celustka, Lazarevic, Emrah Başsan karşılaşmada yer almayacak.

ANTALYASPOR - TRABZONSPOR

STAT: Antalya
HAKEM: Hakan Ceylan
SAAT: 20.00
YAYIN: LİG TV - SPOR3.COM CANLI ANLATIM

ANTALYASPOR

Ozan, İnkoom, Celustka, Diego, Motta, Yekta, Makoun, Danilo, Serdar, Mbilla, Ömer
TEKNİK DİREKTÖR: Jose Morais

TRABZONSPOR

Esteban, Semih, Mustafa, Salih, Güray, Okay, Yusuf Yazıcı, Savaş, Mehmet, Yusuf Erdoğan, Cardozo
TEKNİK DİREKTÖR: Hami Mandıralı