Beşiktaş derbide Galatasaray'ı devirdi !

Beşiktaş derbide Galatasaray'ı devirdi !

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş derbi mücadelesinde Galatasaray'ı Mario Gomez ve Gökhan Töre'nin golleriyle 2-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasının kapanış maçında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan dev derbide Beşiktaş 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen sahasında Galatasaray'ı ikinci yarıda atılan gollerle 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde Beşiktaş 35 puanla yeniden liderliğe yükselirken, Galatasaray ise zirvenin 9 puan gerisinde 26 puanla 4. sırada kaldı.

Goller:
Dk. 56 Mario Gomez, Dk. 74 Gökhan Töre (Beşiktaş); Dk. 54 Wesley Sneijder (Galatasaray)

Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Portekiz'in Sporting Lizbon takımıyla oynadıkları maçın 11'inde iki değişiklik yaptı. Güneş, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ve deplasmanda 3-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda ettiği Sporting Lizbon karşılaşmasında ilk 11'de görev yapan, ancak sakatlığı sebebiyle bu maçın kadrosunda yer almayan kaleci Tolga Zengin'in yanı sıra Dusko Tosic'in yerine, Günay Güvenç ve Ersan Adem Gülüm'e forma verdi. Kaleyi Günay Güvenç'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Olcay Şahan'a görev verdi. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

55.jpg

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Beşiktaş derbisinin kadrosunda, Kazak ekibi Astana ile Şampiyonlar Ligi'nde yapılan ve 1-1 beraberlikle tamamlanan müsabakanın 11'inde değişikliğe gitmedi. Özellikle ön liberoda Selçuk İnan'ın yanında görev vereceği oyuncu konusunda arayış içinde olan Denizli, Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou'nun Astana karşılaşmasındaki performansından memnun kalması sonrası, bu mevkide de aradığı ismi bulmuş oldu. Sarı-kırmızılı ekibin başında 4. resmi müsabakasına çıkan Denizli, ön liberoda Selçuk İnan ile Kasımpaşa karşısında Emre Çolak'a, Bursaspor önünde Jose Rodriguez'e, Astana maçında ise Aurelien Chedjou'ya görev vermişti.

Karşılaşma çok hızlı başladı. İlk 10 dakikada iki kalede de pozisyonlar oldu. Ancak 10. dakikadan sonra kontrolü tamamen ele geçiren Beşiktaş, Galatasaray'a kalan 35 dakikada şut imkanı vermedi Orta sahadan hızlı çıkışlarla etkili olan siyah beyazlılar, Sosa, İsmail ve Gomez ile gole çok yaklaştı. Ancak onlar da ilk 45 dakikada 3'ü çok tehlikeli pozisyonda olmak üzere 5 kurtarış yapan Muslera'yı geçemedi. İlk yarıda Beşiktaş 15 şut atarken, Galatasaray hepsi ilk 10 dakikada olmak üzere sadece 2 şut atabildi. Siyah beyazlılar, rakip ceza sahasına 17 orta yaparken, Galatasaray'da bu rakam 3'te kaldı.

İkinci yarı ise çok hızlı başladı. Biraz daha rakip kalede görünmeye çalışan Galatasaray sürpriz bir golle öne geçmeyi başardı. uzun topta kalesinden çıkan Günay topa vuramadı. Fırsatı kaçırmayan Sneijder topu ağlara göndermekte zorlanmadı. Beşiktaş bu gole çok çabuk cevap verdi. 56. dakikada orta sahadan topu alan Gomez ceza sahasına girmeden vurdu ve skora dengeyi getiren isim oldu.

73. dakikada Beşiktaş karşılaşmada ilk kez öne geçti. Sağ kanattan yapılan ortada Semih'ten seken topa gelişine nefis vuran Gökhan Töre maçta topla ilk buluşmasında takımını öne geçiren isim oldu.

Kalan bölümde üstünlüğünü korumayı başaran Beşiktaş, karşılaşmayı 2-1 kazanarak rakibi karşısında 4 yıldır süren galibiyet hasretine son verdi. Liderliği de bırakmayan siyah beyazlılar, Galatasaray ile arasındaki puan farkını da 9'a çıkarıp rakibinin şampiyonluk umutlarına ağır bir darbe vurmuş oldu.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 3 DEĞİŞİKLİK
Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasındaki derbide Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Portekiz'in Sporting Lizbon takımıyla oynadıkları maçın 11'inde iki değişiklik yaptı.

Güneş, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ve deplasmanda 3-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda ettiği Sporting Lizbon karşılaşmasında ilk 11'de görev yapan, ancak sakatlığı sebebiyle bu maçın kadrosunda yer almayan kaleci Tolga Zengin'in yanı sıra Dusko Tosic'in yerine, Günay Güvenç ve Ersan Adem Gülüm'e forma verdi.

Kaleyi Günay Güvenç'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Olcay Şahan'a görev verdi. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Siyah-beyazlılarda, genç kaleci Hüseyin Yılmaz'ın yanı sıra Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Gökhan Töre, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun ise yedek soyundu.

TOLGA ZENGİN KADRODAN ÇIKARILDI
Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, sakatlığı sebebiyle derbi maçın kadrosunda yer almadı. UEFA Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon ile oynanan maçta yediği goller nedeniyle siyah-beyazlı taraftarların tepkisini çeken 32 yaşındaki kaleci, sırtındaki ağrılar sebebiyle Galatasaray karşılaşmasının kadrosundan çıkarıldı.

Tolga Zengin, Beşiktaş'ın bu sezon yaptığı 20 resmi maça da ilk 11'de başlamış ve 90 dakika görev yapmıştı.

GÜNAY BU SEZON İLK KEZ KALEDE
Beşiktaşlı kaleci Günay Güvenç, bu sezon ilk kez bir resmi maçta görev yaptı. Tolga Zengin'in sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılması üzerine teknik direktör Şenol Güneş, Galatasaray karşısında kaleyi 24 yaşındaki eldivene emanet etti.

Geride kalan sezon ligde 10 karşılaşmada oynayan Günay Güvenç, siyah-beyazlı ekibin Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 1-0 yenildiği mücadelenin ikinci yarısında, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a 2-0 kaybedilen maçta ise 90 dakika görev yapmıştı.

Bu arada karşılaşma öncesi ısınmaya çıkan ilk futbolculardan biri olan Günay Güvenç'e, Beşiktaş taraftarı sevgi gösterilerinde bulundu.

ERSAN GÜLÜM İLK 11'DE, TÖRE YEDEK
Beşiktaş'ta sakatlıktan çıkan iki futbolcudan Ersan Adem Gülüm, derbide ilk 11'de görev yaparken, Gökhan Töre ise yedekler arasında oturdu.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı sebebiyle son 3 resmi maçta forma giyemeyen Ersan Adem Gülüm, Galatasaray derbisiyle yeşil sahalara geri döndü.

Ersan Adem Gülüm'ün yokluğunda bu sezon lig ve Avrupa'da 4 maç yapan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda birer galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 2 yenilgi aldı. Siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda kalesinde 9 gole engel olamadı.

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen ve son iki antrenmanda takımla çalışan Gökhan Töre'yi, teknik direktör Şenol Güneş yedekler arasında oturttu.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NDAKİ SON DERBİ
Beşiktaş, Galatasaray karşısında Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki son derbisine çıktı. Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana derbi maçlarını İkitelli'deki statta oynayan siyah-beyazlı ekip, sarı-kırmızılı takım karşısında bu statta ev sahipliği yaptığı son derbisine çıktı.

Bu sezonun ilk yarısında Fenerbahçe ve Galatasaray'la iç sahada karşılaşan Beşiktaş, önümüzdeki sezondan itibaren derbilerini yeni stadı Vodafone Arena'da oynayacak. Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı 5 derbi maçta birer galibiyet ve beraberliğin yanı sıra üç yenilgi aldı.

Bu arada iki takım arasında oynanan karşılaşma, 2015 yılının son derbi mücadelesi oldu.

TRİBÜNLERDE 35 BİN TARAFTAR
Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Atatürk Olimpiyat Stadı tribünleri dolmadı. İkitelli'deki stadın bazı bölümlerinde boşluklar gözlenirken, derbiyi 35 bin civarında siyah-beyazlı taraftar izledi. Taraftarlar, maç öncesi ve sırasında yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.

Galatasaray taraftarları ise sezon öncesi alınan karar gereği derbiyi tribünden izleyemedi.

İKİ BAŞKAN DERBİYİ YAN YANA İZLEDİ
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbiyi iki kulübün başkanı yan yana oturarak izledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, karşılaşmayı yan yana oturarak takip ederken, iki başkanın maç öncesi samimi sohbeti dikkati çekti.

BAŞARI DİLEDİLER
İki takım futbolcuları derbi öncesi soyunma odası koridorlarında birbirlerine sarılarak başarı diledi ve hasret giderdi. Beşiktaşlı futbolcular ısınmak için sahaya "İnsanları sevmeyi öğrenmek gerçek mutluluktur" yazılı pankartla çıktı.

Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesindeki seremoninin ardından "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tempo tutarak, terör olaylarını protesto etti.

MEDYANIN YOĞUN İLGİSİ
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbiye basın mensupları büyük ilgi gösterdi.

İki ekip arasındaki mücadelede 282 basın mensubunun Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne akreditasyon yaptırdığı bildirildi. Derbi maçı 3 Alman gazetecinin de takip ettiği belirtildi.

BEŞİKTAŞ: 2 - GALATASARAY: 1

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Mete Kalkavan, Ekrem Kan, Esat Sancaktar

Beşiktaş: Günay Güvenç, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma (Dk. 72 Gökhan Töre), Sosa (Dk. 88 Necip Uysal), Olcay Şahan (Dk. 60 Kerim Frei), Gomez
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta, Semih Kaya, Olcan Adın, Chedjou, Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 73 Tarık Çamdal), Burak Yılmaz (Dk. 37 Umut Bulut)
Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Goller: Dk. 56 Mario Gomez, Dk. 74 Gökhan Töre (Beşiktaş); Dk. 54 Wesley Sneijder (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 45 Mario Gomez, Dk. 58 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş); Dk. 52 Yasin Öztekin, Dk. 61 Olcan Adın, Dk. 67 Selçuk İnan, Dk. 90 Aurelien Chedjou, Dk. 90+2 Semih Kaya (Galatasaray)

İŞTE DEV DERBİNİN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Ve maçta son düdük çalıyor. Beşiktaş rakibi Galatasaray'ı 2-1 mağlup ediyor.

90. DK: Semih Kaya rakibi Oğuzhan Özyakup'a yaptığı kayarak müdahale sonrası Mete Kalkavan oyunu durduruyor. Semih Kaya bu pozisyon sonrası sarı kart görüyor.

90. DK: Maçın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Aurelien Chedjou rakibi Necip Uysal'a yaptığı müdahale sonrası hakem oyunu durduruyor. Aurelien Chedjou bu pozisyon sonrası sarı kart görüyor.

88. DK: Beşiktaş takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jose Sosa oyundan çıkarken, yerine giren isim Necip Uysal oluyor.


85. DK: Kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Jose Sosa'nın ön direğe kestiği ortasını Galatasaray savunmasında karşılayan isim Selçuk İnan oluyor.

82. DK: Selçuk İnan'ın pasıyla rakip ceza alanının hemen gerisinde sağ çaprazda topla buluşan Olcan Adın'ın yerden yaptığı vuruş önce kaleci Günay Güvenç'den sekiyor ardından Beşiktaş savunması topu tehlikeli bölgenin dışına gönderiyor.

74. DK: GOOOLLL!!! Gökhan Töre'nin golüyle Beşiktaş 2-1 öne geçiyor. Kerim Frei'ın rakip ceza alanı sağ yan çizgisine yakın bir noktadan ceza alanına gönderdiği orta Galatasaray savunmasında Semih Kaya'nın kafasından sekerek arka direkte Gökhan Töre'nin önünde kalıyor. Gökhan, top yere inmeden sol ayağıyla sert bir vuruş yaparak yakın direkte topu ağlarla buluşturuyor.

73. DK: Karşılaşmada bir oyuncu değişiklikliği daha gerçekleşiyor. Yasin Öztekin oyun alanının kenarına gelirken, giren isim Tarık Çamdal oluyor.

72. DK: Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ricardo Quaresma oyundan çıkarken, yerine giren isim Gökhan Töre oluyor.


71. DK: Sol kanatta topla buluşan İsmail Köybaşı'nın, penaltı noktası üzerine gönderdiği ortasını Galatasaray savunmasında karşılayan isim Hakan Balta oluyor.

70. DK: Wesley Sneijder'in pasıyla rakip yarı alanda topla buluşan Selçuk İnan'ın uzak mesafeden kaleye gönderdiği şutunda kaleci Günay Güvenç zorlanmadan topun kontrolünü sağlıyor.

69. DK: Kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Jose Sosa'nın kaleye gönderdiği şutunda top, Galatasaray barajına takılıyor.

58. DK: Orta alanda Oğuzhan Özyakup'un rakibi Selçuk İnan'a yaptığı kayarak müdahale sonrası hakem oyunu durduruyor ve Oğuzhan Özyakup'a sarı kartını gösteriyor.

56. DK: Golde asisti yapan oyuncu Olcay Şahan oluyor.

56. DK: GOOOLLL!!! Mario Gomez'in golüyle maça eşitlik geliyor. Olcay Şahan'ın pasıyla topla buluşan Mario Gomez'in ceza alanı dışından, sol çaprazdan kaleye gönderdiği yerden sert şutunda top ağlarla buluşuyor. Bu golle durum şimdi 1-1.

54. DK: GOOOLLL!!! Wesley Sneijder'in golüyle Galatasaray 1-0 öne geçiyor. Selçuk İnan'ın savunma arkasına gönderdiği uzun pasa Wesley Sneijder hareketleniyor. Beşiktaş kalecisi Günay Güvenç, kalesini terk ederek topa hamle yapmak isterken topa ıska geçince Wesley Sneijder uzak mesafeden topu ağlarla buluşturuyor.


52. DK: Galatasaray yarı alanında yaşanan ikili mücadele sırasında Yasin Öztekin rakibi Jose Sosa'yı düşürünce oyun duruyor. Bu müdahale sonrası Yasin Öztekin sarı kart ile cezalandırılıyor.

51. DK: Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Olcan Adın'ın ceza alanına gönderdiği yerden ortaya, Umut Bulut'tan önce Luiz Rhodolfo müdahale ediyor ve savunmasını rahatlatıyor.

48. DK: Rakibi Atiba Hutchinson'ı geçen Aurelien Chedjou'nun ceza alanı dışından kaleye göndermek istediği şutta top, takım arkadaşı Umut Bulut'a çarparak oyun alanı dışına çıkıyor.

47. DK: Rakip ceza alanı dışında sol çaprazda topla buluşan Ricardo Quaresma'nın ceza alanına havalandırdığı top, kaleci Fernando Muslera kalıyor.

46. DK: Lukas Podolski'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu'nun, ceza alanına gönderdiği ortasını Beşiktaş savunmasında Andreas Beck karşılıyor.

46. DK: İkinci yarı Galatasaray'ın santra vuruşuyla başlıyor.


45. DK: İlk yarının son düdüğü çalıyor. Karşılaşmanın ilk devresi 0-0'lık eşitlikle sona eriyor.

45. DK: Maçta ilk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

45. DK: Mario Gomez'in rakibi Hakan Balta'ya yaptığı müdahale sonrası hakem faule hükmediyor. Ardından Mario Gomez hakeme itiraz edince Mete Kalkavan tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

44. DK: Rakip ceza alanı içerisinde sol çaprazda topla buluşan Mario Gomez'in, dönerek yaptığı sert vuruşu kaleci Fernando Muslera topu direk dibinden güçlükle kornere çeliyor.

43. DK: İsmail Köybaşı'dan aldığı pasla rakip ceza alanına hareketlenen Ricardo Quaresma'nın, kaleye gönderdiği şutunda top kale üzerinden dışarıya çıkıyor.

42. DK: Paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrası Ricardo Quaresma'nın kale ağzına gönderdiği ortasında top, kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

39. DK: Rakip ceza alanı dışında Sabri Sarıoğlu'ndan kazandığı topu bekletmeden kaleye gönderen Ricardo Quaresma'nın, şutu Galatasaray savunmasında Semih Kaya'ya çarparak oyun alanını terk ediyor.

37. DK: Maçtaki ilk oyuncu değişikliği zorunlu olarak Galatasaray cephesinde gerçekleşiyor. Burak Yılmaz oyun alanının kenarına gelirken, yerine giren isim Umut Bulut oluyor.

35. DK: Bu dakikalarda oyun durmuş durumda bulunuyor. Orta alanda yaptığı koşu sonrası Burak Yılmaz, arka adalesinden sorun yaşıyor.

30. DK: Rakip ceza alanı sağ yan çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Ricardo Quaresma'nın arka direğe gönderdiği ortasını Galatasaray savunmasında kafayla karşılayan isim Selçuk İnan oluyor.

29. DK: Oğuzhan Özyakup'un topuk pasıyla topla buluşan Olcay Şahan'ın; ceza alanı dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan yaptığı sert vuruşta top, kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

25. DK: Beşiktaş gole çok yaklaşıyor. Ricardo Quaresma'nın rakip ceza alanı yayı üzerinden gönderdiği ara pasa hareketlenen İsmail Köybaşı'nın, sol ayağıyla kaleye gönderdiği yerden şutunda kaleci Fernando Muslera, açıyı da kapatarak topu ayaklarıyla ceza alanının dışına gönderiyor.

22. DK: Mario Gomez'in pasıyla rakip ceza alanı dışında sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan'ın, sağ ayağıyla uzak mesafeden kaleye gönderdiği şutunda top farklı bir şekilde dışarıya çıkıyor.

19. DK: Olcay Şahan'ın pasıyla sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktada topla buluşan İsmail Köybaşı'nın ceza alanına gönderdiği topu, Galatasaray savunmasında Semih Kaya kafayla karşılıyor.

18. DK: Oğuzhan Özyakup'ın savunma arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Mario Gomez, ceza alanına girdikten sonra sol çaprazdan kaleye şutunu gönderiyor ancak top kaleye paralel bir şekilde giderek tehlikeli bölgenin dışına açılıyor.

15. DK: Orta alanda Mario Gomez'den aldığı pasla rakip ceza alanına katetmek isteyen Jose Sosa, topa elle müdahale edince Mete Kalkavan oyunu durduruyor.

14. DK: Olcay Şahan'ın ceza alanı ön çizgisi üzerinden verdiği pasla topla buluşan Andreas Beck'in sol ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

13. DK: Olcay Şahan'la girdiği duvar paslaşması sonrası sağ kanatta taç çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Andreas Beck'in, ceza alanına gönderdiği ortaya Mario Gomez, topun gelişine güzel bir vuruş yapıyor ancak direk dibinde Fernando Muslera topun kontrolünü sağlıyor.

12. DK: Atiba Hutchinson'ın pasıyla rakip yarı alanda topla buluşan Ricardo Quaresma, uzak mesafeden sol ayağıyla şansını deniyor ancak top farklı bir şekilde oyun alanını terk ediyor.

7. DK: İsmail Köybaşı'nın pasıyla rakip ceza alanı dışında, hafif sol çaprazda topla buluşan Ricardo Quaresma'nın sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top kaleyi bulmuyor.

5. DK: Kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Jose Sosa'nın, ceza alanına gönderdiği ortasında Semih Kaya topu kafayla karşılayarak savunmasını rahatlatıyor.

5. DK: İsmail Köybaşı'nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top, Galatasaray savunmasında Chedjou'dan sekerek penaltı noktasına yakın bir noktada bulunan Jose Sosa'da kalıyor. Sosa'nın sol ayağıyla yaptığı sert vuruşunda kaleci Fernando Muslera topu iki hamleyle kornere çeliyor.

3. DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında rakip ceza alanı sağ yan çizgisi üzerinden Lukas Podolski'nin içeriye çevirdiği topa Burak Yılmaz bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak cılız giden top, kaleci Günay'ı zorlamıyor.

2. DK: Atak yönü sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Wesley Sneijder'in, kale ağzına gönderdiği ortasını kaleci Günay Güvenç, çift yumrukla karşılayarak topu tehlikeli bölgenin dışına gönderiyor.

2. DK: Topla birlikte rakip yarı alana kateden Yasin Öztekin'in ceza alanı sol çaprazından kaleye göndermek istediği şutunda top, Beşiktaş savunmasında Andreas Beck'e çarparak oyun alanını terk ediyor.

1. DK: Paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrası topla buluşan Jose Sosa'nın, ceza alanına gönderdiği ortasını Galatasaray savunmasında Semih Kaya kafayla karşılayan isim oluyor.

1. DK: Beşiktaş'ın santra vuruşuyla yılın son derbisi başlıyor.


BEŞİKTAŞ: Günay, Beck, Rhodolfo, Ersan, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Sosa, Olcay, Mario Gomez

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Hakan, Semih, Olcan, Chedjou, Selçuk, Podolski, Yasin, Sneijder, Burak.