Beşiktaş zirveyi bırakmıyor !

Beşiktaş zirveyi bırakmıyor !

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde lider Beşiktaş, kendi sahasında Antalyaspor'u 1-0'la geçti.

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta maçında Beşiktaş, Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor karşısında defans kurgusunda değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Trabzonspor maçında defansın ortasında başarılı bir performans sergileyen Necip Uysal'ı Akdeniz temsilcisi karşısında da sahaya sürdü. Süper Lig'deki son maçlarda, defansın ortasında Alexis Delgado ve Marcelo Guedes'e şans veren Güneş, Antalyaspor müsabakasında stoper mevkisinde Necip Uysal'ın yanında bu futbolculardan Marcelo Guedes'i görevlendirdi. Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, sakatlığı sebebiyle 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sağ ayak bileğinden sakatlığı bulunan 24 yaşındaki oyuncu, Antalyaspor'a karşı da forma giyemedi.

Antalyaspor, Beşiktaş karşısında Bursaspor maçının 11'inde değişikliğe gitmedi. Teknik direktör Jose Morais, geride kalan hafta Bursaspor'u 3-0 yendikleri karşılaşmanın kadrosunu bozmayarak, siyah-beyazlı ekip karşısında da sahaya sürdü. Antalyaspor'da 3 futbolcu, eski takımlarına karşı mücadele etti. Ara transfer döneminde Akdeniz temsilcisinin kadrosuna dahil olan Brezilyalı oyuncu Ramon Motta'nın yanı sıra Serdar Özkan ve Rıdvan Şimşek, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Siyah-beyazlı ekibin Antalyaspor'a kiraladığı Ömer Şişmanoğlu ise yedek kulübesinde oturup, şans bekledi. 

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin olduğu haftada kayıp istemeyen Kartal diğer iç sahada oynadığı maçların aksine tutuk başladı. Rakip kalede üretken olamayan Kartal, bu karşın savunmasından da açık vermedi. 25. dakikada sahneye sezonun flaş ismi Oğuzhan sahneye çıktı. Sosa'nın asistini klas bir vuruşla gole çeviren Kartal'ın maestrosu skor tabelasını değiştirdi. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş soyunma odasına 1-0 önde gitti. 

İkinci yarıda Beşiktaş'ın baskısı altında geçen maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 1-0 sona erdi. Peşpeşe 4. galibiyetini alan Kartal 63 puanla zirvedeki yerini korudu. Antalyaspor ise 31 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ: 1 - ANTALYASPOR: 0

STAT: Başakşehir Fatih Terim
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz

BEŞİKTAŞ: Boyko, Beck, Necip Uysal, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 73 Tolgay Arslan), Quaresma (Dk. 46 Olcay Şahan), Sosa, Kerim Frei, Gomez (Dk. 85 Cenk Tosun)
ANTALYASPOR: Mbolhi, Rıdvan Şimşek, Celustka, Diego, Motta, Mbilla (Dk. 73 Ömer Şişmanoğlu), Zeki Yıldırım (Dk. 63 Danilo), Yekta Kurtuluş, Serdar Özkan, Makoun (Dk. 77 Charles Fernando), Eto'o

GOL: Dk. 27 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk. 11 Quaresma, Dk. 86 Necip Uysal (Beşiktaş), Dk. 40 Mbilla (Antalyaspor)

MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Hüseyin Göçek'in son düdüğü ile karşılaşma Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona eriyor. Son 7 haftada 6. galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 63 yapıp liderliğini sürdürürken, deplasmanda oynadığı son 7 maçta 6. mağlubiyetini alan Antalyaspor, 31 puanla 12. sırada kalıyor.

77. DK: Necip Uysal'ın kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasla sol kanatta buluşan İsmail Köybaşı için ofsayt bayrağı kalkıyor.

77. DK: Antalyaspor, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Jean Makoun'un yerine Charles Fernando'yu oyuna alarak kullanıyor.

75. DK: Jose Sosa'nın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Olcay Şahan'ın ortasına kimse dokunamıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

73. DK: Beşiktaş, bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Oğuzhan Özyakup oyundan çıkarken yerine Tolgay Arslan giriyor.

73. DK: Antalyaspor karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Serge Mbilla Etame'nin yerine Ömer Şişmanoğlu'nu oyuna alarak kullanıyor.

71. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasını kaleci Rais M'Bolhi yumruklayarak uzaklaştırıyor.

70. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortası ile ön direkte buluşan Olcay Şahan'ın çektiği şut Ramon Motta'dan sekip kornere çıkıyor.

68. DK: Ramon Motta'nın sol kanattan yaptığı ortayı Beşiktaş savunması uzaklaştırıyor.

64. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasını Antalyaspor savunması kafayla uzaklaştırıyor.

63. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortası ile arka direkte buluşan Mario Gomez'in kafa vuruşu Diego Angelo'nun kafasına çarpıp kornere çıkıyor.

54. DK: Serdar Özkan'ın sol kanattan yerden yaptığı orta ile ön direkte buluşan Serge Mbilla Etame'nin çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

52. DK: Jean Makoun'un pasına sol kanatta hareketlenen Serdar Özkan için ofsayt bayrağı kalkıyor.

51. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasını kaleci Rais M'Bolhi uzaklaştırıyor.

49. DK: Oğuzhan Özyakup'un pası ile sol kanatta topla buluşan Jose Sosa'nın ortasını Antalyaspor savunması uzaklaştırıyor.

46. DK: Beşiktaş, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Ricardo Quaresma oyundan çıkarken yerine Olcay Şahan giriyor.

46. DK: İkinci yarı Antalyasporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


45. DK: Hüseyin Göçek'in düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona eriyor.

45. DK: Sağ kanatta topla buluşan Kerim Frei'ın yerden ortasını Antalyaspor savunması uzaklaştırıyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

44. DK: Mario Gomez'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma için ofsayt bayrağı kalkıyor.

44. DK: Denys Boyko'ya yapılan tedavinin ardından karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

41. DK: Serge Mbilla Etame'nin kendisine yaptığı faul sırasında kafasına darbe alan Denys Boyko, kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

40. DK: 
Samuel Eto'o'nun pasına hareketlenen Serge Mbilla Etame, topa sahip olan kaleci Denys Boyko'ya faul yapıyor ve sarı kart görüyor.

40. DK: Samuel Eto'o yerden pasını altıpasa hareketlenen Jean Makoun'a göndermek istiyor ancak kaleci Denys Boyko araya girerek topa sahip oluyor.

37. DK: 
Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasını uzaklaştırmak isteyen kaleci Rais M'Bolhi boşa çıkıyor ancak Antalyaspor savunması kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

33. DK: Mario Gomez'in Ramon Motta'ya yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Yekta Kurtuluş geçiyor. Yekta'nın ortasına yükselen Serge Mbilla Etame, hava topu mücadelesinde kaleci Denys Boyko'ya faul yapıyor.

29. DK: Zeki Yıldırım'ın ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

27. DK: Jose Sosa, bu sezon ligdeki 9. asistini yapıyor.

27. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un attığı golle 1-0 öne geçiyor. Jose Sosa ile verkaça giren Oğuzhan Özyakup, altıpasın hemen dışından sol çaprazdan yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Rais M'Bolhi'nin sağından ağlarla buluşturuyor.

24. DK: Ramon Motta'nın Ricardo Quaresma'ya yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortası ile arka direkte buluşan Mario Gomez'in kafa vuruşu az farkla kalenin solundan dışarı çıkıyor.

22. DK: Ramon Motta'nın sol kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Serge Mbilla Etame'nin vuruşu az farkla kalenin sağından dışarı çıkıyor.

15. DK: Oğuzhan Özyakup'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma'nın ortası kaleci Rais M'Bolhi'de kalıyor.

11. DK: Ramon Motta'ya yaptığı faulün ardından hakeme itirazlarda bulunan ve topu reklam panolarına sert bir şekilde gönderen Ricardo Quaresma, sarı kart görüyor. Sarı kart ceza sınırında bulunan Quaresma, Kasımpaşa deplasmanında forma giyemeyecek.

7. DK: Oğuzhan Özyakup, Diego Angelo'dan sıyrılıp ceza sahası yayının hemen dışından şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

4. DK: Serdar Özkan'ın sol kanattan yaptığı orta ile altıpasa yakın bir noktada topla buluşan Samuel Eto'o'nun kafa vuruşu az farkla kalenin solundan dışarı çıkıyor.

2. DK: Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı ortayı Ondrej Celustka uzaklaştırıyor.

1. DK: Serdar Özkan'ın pasına sol kanatta hareketlenen Jean Makoun için ofsayt bayrağı kalkıyor.

1. DK: Karşılaşma Beşiktaşlı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

-Antalyaspor'da ise Diego Angelo, Danilo Campos ve Zeki Yıldırım, sarı kart cezası sınırında bulunan isimler.

-Beşiktaş'ta Andreas Beck, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan ve Mario Gomez, bu maçta sarı kart görmeleri durumunda ligin 27. haftasındaki Kasımpaşa deplasmanında forma giyemeyecek.

-Ligde 25 maç sonunda 38 golü bulunan Antalyaspor'un en golcü oyuncusu ise 16 golle Samuel Eto'o. Emrah Başsan ve Serge Mbilla Etame, 4'er golle Kamerunlu golcüyü takip ediyor. Antalyaspor'un en çok asist yapan oyuncusu da 5 asistle Samuel Eto'o.

-25 haftada 56 golü bulunan Beşiktaş'ın en golcü oyuncusu 19 golle Mario Gomez. Ligin de en çok gol atan oyuncusu olan Alman golcüyü 6'şar golle Cenk Tosun ve Oğuzhan Özyakup takip ediyor. Jose Sosa da 5 gol, 8 asistlik katkısı ile dikkat çeken bir diğer isim.

-Antalyaspor ise 25 haftada 8 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde ederken topladığı 31 puanla ligin 12. sırasında yer alıyor.

-25 hafta sonunda 19 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden Beşiktaş, topladığı 60 puanla, Fenerbahçe'nin 1 puan önünde ligde lider durumda bulunuyor.

-Ligin ilk yarısında Antalya'da oynanan karşılaşmayı Beşiktaş, Necip Uysal, Ricardo Quaresma, Mario Gomez, Olcay Şahan ve Cenk Tosun'un attığı gollerle 5-1 kazanırken, o karşılaşmada Antalyaspor'un tek sayısı Samuel Eto'o'dan gelmişti.

-İki takım bugüne kadar 45 kez karşılaşırken bu maçların 32'sini Beşiktaş, 5'ini Antalyaspor kazandı, 8 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında da siyah-beyazlı ekibin 99-37 üstünlüğü bulunuyor.

-Konuk ekip Antalyaspor'da ise sakatlıkları bulunan Oktay Delibalta ile Chico, bu maçta forma giyemeyecek isimler.

-Ev sahibi ekipte sakatlıkları bulunan Gökhan Töre, Luiz Rhodolfo, Eslem Öztürk ve Veysel Sapan, bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

-Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde lider Beşiktaş, kendi sahasında Antalyaspor'u konuk ediyor. Saat 19:00'da başlayacak müsabakayı Hüseyin Göçek yönetecek.