Beşiktaş'a ikinci Gomez geliyor

Beşiktaş'a ikinci Gomez geliyor

Beşiktaş'ta, Gustavo Gomez'in stoper transferinde listenin ilk sırasında yer aldığı belirlendi.

Siyah-beyazlı yönetim, Arjantin’in Lanus takımında forma giyen 23 yaşındaki Paraguaylı oyuncu için başlatılan çalışmalara hız verdi. Teknik Direktör Şenol Güneş’in de genç ve başarıya aç olması nedeniyle Gomez’in transfer edilmesini istediği belirlendi.
 
Savunmasını güçlendirmek için kolları sıvayan Beşiktaş Yönetimi, stoper transferinde deyim yerindeyse U dönüşü yaptı. Stoper transferi için oluşturulan listede Torino’lu Kamil Glik, Liverpool’da oynayan Martin Skrtel, Marsilya’lı N’Kolou ve Milan’lı Zapata gibi Avrupa’nın tecrübeli isimlerini bulunduran siyah-beyazlılar rotayı Gustavo Gomez’e çevirdi.
 
Paraguay Milli Takımı formasıyla Copa America’da boy gösteren 23 yaşındaki stoper için Beşiktaş’ta yöneticilerden, teknik heyete kadar tüm birimlerin bu oyuncuya onay verdiği ortaya çıktı.
 
Arjantin’in, Atletico Lanus takımında top koşturan Gustovo Gomez için ciddi adımlar atan siyah-beyazlı yönetim, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ni koz olarak kullanacak. Gomez’in de Şampiyonlar Ligi’nde forma giymek istemesi nedeniyle Beşiktaş’ın teklifine çok sıcak yaklaştığı öğrenildi.
 
Teknik Direktör Şenol Güneş, Gustovo Gomez için yönetime olumlu yönde görüş bildirdi.
 
Paraguaylı oyuncunun görüntülerini izleyen siyah-beyazlı hocanın, “Listemizdeki isimlerin hepsi önemli oyuncular ama Gomez gibi yetenekli ve genç stoper benim önceliğim olur. Avrupa’nın büyük takımlarında oynayıp kariyerinin sonlarına yaklaşan stoperlerden yüksek verim alamayabiliriz. Başarıya aç, hırslı ve genç bir stoper bizim için daha iyi olur” diye konuştuğu belirtildi.
 
Güneş’in olumlu görüşleri ardından çalışmalarını hızlandıran Beşiktaş’ın, Paraguaylı savunmacı için Lanus’a 5 milyon euroluk bir teklif yaptığı ifade edildi.

Milliyet