Beşiktaş'ın proje transferi

Beşiktaş'ın proje transferi

Beşiktaş’ın, Spartak Moskova’dan 1.3 milyon euro bonservisle aldığı Aras Özbiliz’i 3 yıldır takip ettiği belirlendi.

La Liga tecrübesi kazanması için Rayo Vallecano’ya kiralanacak olan yetenekli oyuncu sezon sonunda takıma katılacak

Kartal’ın, Spartak Moskova’dan transfer ettiği Aras Özbiliz’in uzun zamandır planlanan bir proje olduğu ortaya çıktı. Başkan Fikret Orman’ın, Kerim Frei’yi transfer etmek istediği dönemde de ismi gündeme gelen yetenekli oyuncunun uzun süredir takip edildiği belirlendi.
 
Beşiktaş Yönetimi ile geçen sezon devre arasında Antalya’da buluşan Özbiliz için siyah-beyazlıların üç senedir transfer çalışması yaptığı öğrenildi. Spartak Moskova’dan, Aras’ı 1.3 milyon euro bonservisle transfer eden Beşiktaş, yetenekli oyuncuyu geçtiğimiz yaz kadrosuna katacaktı ancak bu düşünce gerçekleşmedi. Aras için bu kez elini daha çabuk tutan siyah-beyazlılar bonservis bedeli yükselmeden genç yıldızın işini bitirdi. 2012’de Ajax’tan 3 milyon euro bonservis karşılığında Kuban’a transfer olan Aras iki yıl önce de 8 milyon euroya Spartak Moskova’nın kadrosuna katılmıştı.
 
Aras Özbiliz’in, İspanyol ekibi Rayo Vallecano’ya kiralanmasının sebebi de ortaya çıktı. Siyah-beyazlı yönetimin takımdaki tüm kanat oyuncularının formda olması ve Aras’ın maç eksiğini gidermesi için bu yolu tercih ettiği aktarıldı. Yetenekli oyuncunun La Liga tecrübesi kazanması da isteyen siyah-beyazlılar, Aras’ı sezon sonunda Türkiye’ye getirecek.
 
Doğduğu yerde
Aras Özbiliz dün öğle saatlerinde Rusya üzerinden Türkiye’ye geldi. İstanbul doğumlu olan 25 yaşındaki Ermeni asıllı futbolcuyu, Atatürk Havalimanı’nda siyah-beyazlı  kulübün yetkilileri karşıladı. Genç futbolcu daha sonra kulüp binasına geçti.

Milliyet