Derbinin kazananı Fenerbahçe !

Derbinin kazananı Fenerbahçe !

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında, Fenerbahçe ile Beşiktaş derbi maçta karşı karşıya gedi. Maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı.

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'ndaki olaylı derbi maçta Beşiktaş'ı 90. dakikada Sow'un attığı golle devirdi.

Derbiye ise kaçırdığı gollerden sonra taraftardan gelen tepki üzerine formasını çıkararak oyunu terk etmek isteyen Emenike damga vurdu. Nijeryalı golcü teknik direktör İsmail Kartal ve takım arkadaşları tarafından zorla ikna edilerek oyuna döndürülse de 2. yarıda oyuna dönmedi ve yerini Webo'ya bıraktı. Emenike devre arasında stadyumu da terk etti.

Sarı lacivertliler bu galibiyetle beraber puanını 53'e yükseltti ve 3. sıradaki yerini korudu. Puan tablosunda Galatasaray 55 puanla lider, Beşiktaş ise 54 puanla 2. sırada yer alıyor.

EMENİKE KRİZİ DAMGA VURDU

 Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki derbiye, sarı-lacivertli futbolcu Emmanuel Emenike'nin kendi taraftarının tepkisi üzerine oyun alanını terk etmesi damga vurdu.

 Karşılaşmanın 19. dakikasında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda takımı adına önemli bir gol fırsatını değerlendiremeyen Fenerbahçeli futbolcu, 30. dakikada üzerine gelen topu kaptırınca sarı-lacivertli taraftarlardan tepki aldı.

 Emenike, Fenerbahçeli taraftarların yedekler arasında bulunan Moussa Sow için tezahürat yaptığı sırada teknik direktör İsmail Kartal'a, oyundan çıkmak istediğini işaret etti. Uzun süre işaretini sürdüren Nijeryalı futbolcu, maç devam ederken formasını çıkararak oyun alanının dışına çıktı.

 Sarı-lacivertli takımın idari menajeri Hasan Çetinkaya ve teknik direktör Kartal, soyunma odasına gitmek isteyen Emenike'ye sarılarak, engellemeye çalıştı. Takım kaptanı Emre Belözoğlu'nun da o bölgeye gelmesi sonucunda Emenike ikna edilerek, oyun alanına gönderildi.

EMRE İLE BİLİC TARTIŞTI

 
Fenerbahçe'nin Emenike ile yaşadığı sorun nedeniyle oyunun duraksadığı sırada sarı-lacivertli futbolcular ile Beşiktaş teknik heyeti arasında tartışmalar yaşandı.

 Sarı-lacivertli futbolcu Alper Potuk'un Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Edin Terzic ile tartışmasının ardından Fenerbahçe'de Alves de Terzic ile diyaloğa girdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic tartışmalara tepki gösterdi. Bu sırada Emre Belözoğlu da yedek kulübesi önüne kadar yaklaşarak Bilic ve Beşiktaşlılara tepki gösterdi. Futbolcular ve teknik heyetlerin de müdahalesiyle tartışmalar büyümeden sonlandırıldı.


İŞTE MÜTHİŞ DERBİNİN ÖZETİ
Diğer sayfada...

 

[PAGE]



M.S: Mücadele sonra erdi.

91.DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Moussa Sow'un 90. dakikada attığı golle 1-0 öne geçiyor. Pierre Webo'nun aşırtma pası ile penaltı noktasının hafif sağ çaprazında topla buluşan Moussa Sow'un gelişine sağ ayağı ile çektiği şut kaleci Günay Güvenç'in solundan direk dibinden ağlarla buluşuyor.

80. DK: Demba Ba'nın çektiği şut kaleci Volkan Demirel'den dönüp ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Oğuzhan Özyakup'a geliyor. Oğuzhan aşırtma bir vuruş ile şansını deniyor ancak top az farkla üstten dışarı çıkıyor.

80. DK: Beşiktaş karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Jose Sosa'nın yerine Oğuzhan Özyakup'u oyuna alarak kullanıyor.

79. DK: Diego'nun yerden pası ile topla buluşan Alper Potuk'un ceza sahası yayının hemen dışından sağ çaprazdan çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

75. DK: Karşılaşmada 75 dakikalık bölüm geride kalırken Fenerbahçe'nin topla oynama oranında %60'a %40 üstünlüğü bulunuyor.

73.DK: Beşiktaş bu dakikada ikinci oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Tolgay Arslan'ın yerine Olcay Şahan karşılaşmaya dahil oluyor.

69.DK: Demba Ba'nın uzaklaştırmak istediği top sol kanatta bulunan Caner Erkin'e geliyor. Caner'in ortasını kaleci Günay Güvenç tek yumrukla ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

68.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Emre Belözoğlu geçiyor. Emre'nin ortasını Demba Ba kafayla uzaklaştırıyor.

68.DK: Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Moussa Sow'un sol ayağı ile çektiği şut kaleci Günay Güvenç'in ayağına çarpıp kornere çıkıyor.

65.DK: Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topuz'un sol ayağı ile çektiği şut savunmadan dönüyor.

63.DK: Atiba Hutchinson'ın ceza sahası yayı dışından sol çaprazdan çektiği şut Bruno Alves'ten dönüyor.

59. DK: Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Emre Belözoğlu'na yaptığı faulün ardından hakeme itirazlarda bulunan Veli Kavlak sarı kart görüyor. Sarı kart ceza sınırında bulunan Veli Kavlak, İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

57. DK: Diego'nun pası ile ceza sahası yayı dışında topla buluşan Alper Potuk'un çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

54. DK: Volkan Demirel'in uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışında sağ çaprazda buluşan Gökhan Töre'nin çektiği şut savunmadan dönüyor.

49. DK: Fenerbahçe karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını bu dakikada zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Dirk Kuyt'ın yerine Diego karşılaşmaya dahil oluyor.

46. DK: Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Emmanuel Emenike'nin yerine Pierre Webo karşılaşmaya dahil oluyor.

46. DK: Karşılaşmanın ikinci yarısı Fenerbahçeli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

İY: Fırat Aydınus'un düdüğüyle karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

45.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını ön direkte Ersan Gülüm kafayla uzaklaştırıyor.

45. DK: Alper Potuk'un pası ile sol kanatta topla buluşan Caner Erkin'in ortasını Ersan Gülüm kafayla uzaklaştırıyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 6 dakika ilave ediliyor.

45. DK: Beşiktaş bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Tolga Zengin'in yerine Günay Güvenç karşılaşmaya dahil oluyor. Günay Güvenç bu sezon ilk kez bir lig maçında forma şansı buluyor.

40.DK: Emmanuel Emenike'nin ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın yerden çektiği şut kaleci Tolga Zengin'in bacaklarından dönüyor.

38.DK: Beşiktaş ceza sahasına yakın bir noktada Emmanuel Emenike ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Ersan Gülüm kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

35.DK: Fenerbahçe karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Raul Meireles'in yerine Moussa Sow karşılaşmaya dahil oluyor.

33.DK: Topsuz alanda Emre Belözoğlu ile Slaven Bilic sözlü olarak tartışıyor.

31.DK: Taraftarların kendisini yoğun bir şekilde protesto etmesinin ardından formasını çıkarıp oyun alanının dışına çıkan Emmanuel Emenike, teknik heyetin ikna çabalarının ardından yeniden oyun alanına geri dönüyor.

29.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını Tolga Zengin yumruklayarak uzaklaştırıyor.

25.DK: Gökhan Töre'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa yerden ortasını yapıyor ancak Dirk Kuyt tehlikeyi uzaklaştırıyor.

20.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasına ön direkte iyi yükselen Bruno Alves'in kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

19.DK: Emmanuel Emenike, Necip Uysal'dan topu kaptıktan sonra ceza sahası içerisine girer girmez bomboş pozisyonda şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

16.DK: Sağ kanattan Serdar Kurtuluş'un yerden ortasında top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

13.DK: Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortayı Dirk Kuyt göğsüyle indiriyor ancak indirdiği yerde hiçbir takım arkadaşı olmayınca araya giren Necip Uysal tehlikeyi uzaklaştırıyor.

9.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortası Jose Sosa'dan sekip kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

7.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Jose Sosa kullanıyor. Sosa'nın ortasına penaltı noktası üzerinde Necip Uysal dokunamıyor ve pozisyonun devamında Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

5.DK: Sağ kanattan Mehmet Topuz'un yaptığı ortayı Necip Uysal kafayla kornere uzaklaştırıyor.

4.DK: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre, Caner Erkin'den sıyrıldıktan sonra yerden ortasını yapıyor ancak Mehmet Topuz tehlikeyi uzaklaştırıyor.

3.DK: Mehmet Topuz'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Raul Meireles'in ortası oyun alanının dışına çıkıyor.

1.DK: Dev derbi Beşiktaşlı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle bu akşamkı karşılaşmada iki kale arkası tribününde de taraftar yer almayacak.

Beşiktaş'ta ise Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Gökhan Töre, Kerim Frei ve Demba Ba sarı kart cezası sınırında bulunan isimler.

Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz, Michal Kadlec, Dirk Kuyt ve Raul Meireles bu maçta sarı kart görürse ligin 26. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanında forma giyemeyecek.

Ligde 42 golü bulunan Beşiktaş'ın en golcü ismi ise 15 golle Demba Ba. Olcay Şahan 7 golle, Senegalli golcüyü takip ediyor. Beşiktaş'ın ligde en çok asist yapan oyuncuları ise 5'er asistle Jose Sosa ve Demba Ba.

24 maçta rakip filelere 39 gol bırakan Fenerbahçe'nin en golcü oyuncuları 8'er golle Moussa Sow ve Dirk Kuyt. Caner Erkin de yaptığı 7 asistle bu alanda takımının lideri.

24 haftada 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde eden Beşiktaş ise topladığı 54 puanla ligin 2. sırasında yer alıyor.

Ligde oynadığı 24 maçta 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde eden Fenerbahçe topladığı 50 puanla ligin 3. sırasında yer alıyor.

Kadıköy'de oynanan son 11 lig maçının 6'sını Fenerbahçe kazanırken, 5 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş bu stattaki son lig galibiyetini 2004-2005 sezonunda 4-3'lük skorla almıştı.

Ligin ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, Emenike ve Sow'un attığı gollerle 2-0 kazanmıştı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş bu akşamki karşılaşma ile birlikte 338. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 337 maçın 127'sini Fenerbahçe, 122'sini Beşiktaş kazandı, 88 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında da sarı-lacivertli ekibin 463-426 üstünlüğü bulunuyor.

Ev sahibi ekip Fenerbahçe'de sakat ve cezalı oyuncu bulunmazken, konuk ekip Beşiktaş'ta sakatlıkları nedeniyle İsmail Köybaşı, Cenk Gönen, Alexander Milosevic ve Daniel Opare bu zorlu mücadelede forma giyemeyecek isimler.

MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

FENERBAHÇE: Volkan, Mehmet Topuz, Alves, Egemen, Caner, M.Topal, Emre, Meireles, Kuyt, Alper, Emenike.

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Necip, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Tolgay, Gökhan Töre, Jose Sosa, Demba Ba.MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada
 

[PAGE]



Spor Toto Süper Lig'in 25. haftası dev bir derbiye sahne olacak. Türk futbolunun 100 yılı deviren çınarları Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kozlarını paylaşacak.

Tecrübeli hakem Fırat Aydınus'un yöneteceği mücadele saat 20.00'de başlayacak.

FENERBAHÇE'DE 5 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

Sarı-lacivertli ekipte derbi öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Üçer sarı kartları bulunan Mehmet Topal, Egemen Korkmaz, Kuyt, Meireles ve Kadlec, maçta sarı kart görürse 26. haftadaki Çaykur Rizespor maçında cezalı duruma düşecek.

BEŞİKTAŞ'TA 8 OYUNCU KART GÖRÜRSE CEZALI

Derbi karşılaşması öncesi siyah-beyazlı takımda, 8 oyuncu kart sınırına bulunuyor.

Beşiktaş'ta daha önceki maçlarda 3'er kez sarı kart gören Demba Ba, Gökhan Töre, Kerim Frei Koyunlu, Tolga Zengin, Veli Kavlak kartı sınırında yer alıyor. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında gördüğü kartla Olcay Şahan da kart sınırına geldi. Sakatlığı nedeniyle son maçlarda görev alamayan Serdar Kurtuluş'un yanı sıra henüz iyileşmeyen İsmail Köybaşı da sınırda yer alan oyuncular oldu.

Fenerbahçe karşısında forma giyecek bu oyunculardan kart gören olduğu takdirde 26. haftada İstanbul Başakşehir ile oynanacak karşılaşmada cezalı duruma düşecek.

BEŞİKTAŞ'A SON DAKİKA ŞOKU

Beşiktaş'ta, Fenerbahçe ile oynanacak derbi öncesinde flaş bir haber geldi. Siyah-beyazlılar, Daniel Opare'nin sağ arka adalesinde 2. derece yırtık tespit edildiğini açıkladı. Ganalı oyuncu, derbi müsabakasında forma giyemeyecek.

KALE ARKASI TRİBÜNLER BOŞ KALACAK

Sarı-lacivertli takımın cezası nedeniyle Kadıköy'de kale arkası tribünler boş kalacak.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, Galatasaray derbisindeki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle verdiği cezanın ardından derbide sadece maraton ve Fenerium tribünlerinde seyirci bulunacak.

AVRUPA, KARTAL'IN MORALİNİ BOZDU

Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında UEFA Avrupa Ligi'nde Club Brugge'e elenmenin moral bozukluğuyla çıkacak.

Rakibine ilk maçta 2-1 mağlup olan ve sahasındaki karşılaşmadan da 3-1 yenilgiyle ayrılan siyah-beyazlılarda taraftarlar, özellikle kaleci Tolga Zengin ile Mustafa Pektemek'i ıslıkladı.

Karşılaşmada sahaya inen bir taraftar da teknik direktör Slaven Bilic'in yanına gelerek tepki gösterdi.

GALİBİYETLERDE FENERBAHÇE ÖNDE

Fenerbahçe ile Beşiktaş, yapacakları Spor Toto Süper Lig maçıyla 338. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 91 yıllık rekabette sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar yapılan 337 maçta Fenerbahçe 127, Beşiktaş 122 galibiyet aldı, 88 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe'nin 463 golüne, Beşiktaş 426 golle karşılık verdi.

Sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan maçı konuk Fenerbahçe 2-0 kazandı. Öte yandan iki takım, sezon başında Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına yardım amacıyla düzenlenen üçlü özel turnuvada karşılaştı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, 45 dakika oynanan maçı Beşiktaş 1-0 kazandı.

KADIKÖY'DE BEŞİKTAŞ'IN ÜSTÜNLÜĞÜ

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde, Kadıköy'deki maçlarda Beşiktaş'ın galibiyet sayısında kılpayı üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek resmi ve özel olmak üzere Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı-lacivertlilerle 50 kez karşılaşan ''Kara Kartallar'', bu maçların 18'inde sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe ise 17 galibiyet alırken, 15 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Kadıköy'de Beşiktaş, attığı toplam 69 gole karşılık, kalesinde 68 gol gördü.

F.BAHÇE, SON 11 MAÇTIR YENİLMİYOR

Fenerbahçe, Kadıköy'de genel toplamda galibiyet sayısı bakımından geride kaldığı Beşiktaş'a karşı evindeki son 11 randevuyu ise yitirmedi. Sarı-lacivertliler, tarihe geçen 17 Nisan 2005'teki 4-3'lük lig mağlubiyetinin ardından Beşiktaş ile Kadıköy'de yaptığı 11 resmi maçı yitirmezken, bu süre içinde 6 kez kazandı, 5 kez de berabere kaldı.

DERBİDE ÖNE GEÇEN KAYBETMİYOR

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılacak derbi öncesi iki takım arasında oynanan son 18 karşılaşmada ilk golü atan takım sadece 2 kez yenildi. Rekabette 16'sı Süper Lig, biri TFF Süper Kupa, biri de Türkiye Kupası olmak üzere son 18 randevuda öne geçen takım sahadan 2 kez mağlup ayrıldı.

İki takım arasındaki 18 karşılaşmada Fenerbahçe 12, Beşiktaş 6 maçta ilk golü atarak öne geçti. Sarı-lacivertliler öne geçtikleri maçların 9'unu kazandı, birinde yenildi, 2'sinde berabere kaldı. Siyah beyazlılar ise öne geçtikleri derbilerin 3'ünü kazandı, 2 kez eşitliği bozamadı, bir kez de puansız ayrıldı.

MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

FENERBAHÇE: Volkan, Mehmet Topuz, Alves, Egemen, Caner, M.Topal, Emre, Meireles, Kuyt, Alper, Emenike.

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Necip, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Tolgay, Gökhan Töre, Jose Sosa, Demba Ba.

SAAT: 20.00 
STAT: ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU
HAKEM: FIRAT AYDINUS
YAYIN: SPOR3.COM