Dilmen'den kırmızı kart ve penaltı yorumu

Dilmen'den kırmızı kart ve penaltı yorumu

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’nin deplasmanda Gaziantepspor’la 2-2 berabere kaldığı karşılaşmayı %100 Futbol programında değerlendirdi.

Fenerbahçe’nin maça dezavantajlarla başladığını dile getiren Dilmen, “Maç Fenerbahçe açısından olumsuzluklarla başladı. Çünkü zemin kötüydü. Van Persie yoktu. Daha sonra da Hasan Ali’nin kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kalması... Böyle olunca teknik direktör oyundaki düzeni değiştirmek zorunda kalıyor. Bir karambolden golü kalende görüyorsun, daha sonra skora denge getirmeyi başarıyorsun. Ardından da Akhisar Belediyespor maçındaki gibi penaltıdan golü yiyerek 2-1 yenik duruma düştü Fenerbahçe. Bence bu pozisyon penaltıydı. Daha sonra yeniden skoru 2-2’ye getiriyorsun” dedi.
 
Karşılaşmanın 11’e 10 gibi oynanmadığını ifade eden Dilmen, “Oyunun hiçbir dakikasında maç 11’e 10 gibi oynanmadı. Fenerbahçe tek kale maç yaptı. Belki zeminin de etkisi oldu ama pozisyon üretmekte zorlandı. 2-3 tane pozisyonu var. Gaziantep’e gitmeden önce 2 puan kayıptır dersiniz. Bu maçtan önce şu şartlar söylense hocaya, hoca o kumarı oynamaz. 1 puanı kabul eder. Bu kadar dezavantajlara rağmen 2 puan kaybetti denmez. Çünkü koşullar Fenerbahçe’nin aleyhine gelişti. Hocanın maçtan önce çizdiği hiçbir senaryo oluşmadı. O yüzden bu koşullarda 1 puan kötü değil” şeklinde konuştu.
 
Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen'in %100 Futbol'daki sohbetinden ön palana çıkanlar şöyle...
 
GÜNTEKİN ONAY: 10 kişi kalan Fenerbahçe galibiyeti kaçırdı. Fenerbahçe, topa daha fazla sahip olup, oyun üstünlüğünü ele aldı ama 10 kişi kalmanın etkisiyle son bölümlerde yoruldu. Maçta olabilecek birçok futbol talihsizliklerini bir arada yaşadılar.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe için olumsuzlukları maçıydı. Zemin kötüydü. Van Persie yoktu. 32. dakikada 10 kişi kaldılar. Maç hiç 11’e 10 gibi oynanmadı. Fenerbahçe genelde tek kale maç yaptı. Maçtan önce beraberlik 2 puan kayıp olarak görülebilir ama bu şartlarda 1 puan kazanç oldu.

RIDVAN DİLMEN: Gaziantepspor fazla pozisyon üreten bir takım değil. Fazla da pozisyon vermemeye çalışan tok bir takım görüntüsüne sahipler.

RIDVAN DİLMEN: Pereira, Alper’i çıkartıp risk alacağı hamleler düşünürken, Alper’in golü geldi. 10 kişiyle oynarken, 2-2’yi bulunca Markovic’i son bölümlere sakladı.

GÜNTEKİN ONAY: Gaziantepspor’un ne oynamak istediği de tartışılır. Kadro kaliteleri arasında uçurum var ama 10 kişi kalan rakibine karşı kendi evinde etkili hücumlar yapabilmek gerekir. Avrupa’da bunun örneklerini hep görüyoruz. Gaziantepspor’un oynadığı, kimse kusura bakmasın ama futbol falan değil. Sadece mücadele ettiler. 11’e 11 oynansa bu eleştiriyi yapmazdım. 11’e 10 oynuyorsun, üç tane pas yap.

RIDVAN DİLMEN: Maçın genelinde bu kadar dezavantaja rağmen 2 puan kaybedildi denemez. Maçtan önce Pereira’nın kurduğu hiçbir senaryo sahada gerçekleşemedi.

RIDVAN DİLMEN: Skor avantajıyla morallenen Gaziantepspor sert ve sıkı bir savunma yaptı. Çok fazla pozisyon bulamasa da maçın hakimi Fenerbahçe oldu.

GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe maç boyuynca yüksek tempo yapamadı ama kötü zemin ve 10 kişi kalma mazaretleri var.

RIDVAN DİLMEN: Mehmet Topal ve Gökhan Gönül müthiş performanslarıyla Fenerbahçe’yi tek kale oynattılar. İkişer kişilik oynadılar. Sanki Fenerbahçe 10 kişi kalmadı, 12 kişiydi. Nani ve Fernandao biraz iyi olsa Fenerbahçe kazanabilirdi bile.

RIDVAN DİLMEN: 11’e 10 oynayan bir takım, kendi evinde, skor üstünlüğü de varken, bu kadar mahkum oynuyorsa Gaziantepspor’un oturup düşünmesi gerekir. Gaziantepspor sadece savunma yapabilen bir takım. Biraz daha risk alıp, öne doğru oynayabilmeli. Takımda yetenek sorunu da olabilir. Sadece savaşmak yetmez. Ancak Fenerbahçe’de az üretti.

GÜNTEKİN ONAY: Fernandao’nun bu maçtaki performansı van Persie’yi arattı.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe 10 kişi kalmadan önce de 10 kişi kaldıktan sonra da yavaş oynadı.

RIDVAN DİLMEN: Anlaşıldı ki Fenerbahçe 4-3-3’e devam edecek.Öndeki üçlü konusunda Pereira’nın kafasında gel-gitler var. Nani hem maç içinde hem sezon içinde çok keskin iniş çıkışlar gösteriyor. Ya çok iyi ya çok kötü.

GÜNTEKİN ONAY: Pereira, Mehmet Topal ve Josef’i birlikte oynatıp takım savunmasını çözeyim, önde nasılsa problem çözecek oyuncularım var diye düşünüyor olmalı.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe bence Mehmet Topal, Ozan, Diego, Nani, Fernandao, Volkan (veya Alper) ile oynamalı. Pereira nedense Ozan’ı tutmuyor ve Josef de ısrar ediyor. Orada bence Ozan oynamalı. Fatih Terim de Ozan’ı sürekli oynatıyor. Ya Terim yanılıyor ya da Pereira. Molde maçındaki golü çok şeyi anlatıyor.

GÜNTEKİN ONAY: Kurallar da yazmıyor olsa bile hakem, son adamdan kırmızı kart kararında pozisyonun içindeki oyuncuların hızlı veya ağır olmalarını da hesaba katmalı.

GÜNTEKİN ONAY: Gökhan Gönül uzun zamandır gole hasretti. Aslında gol atabilecek potansiyeli var.

RIDVAN DİLMEN: Hakem taraf değildi. Gördüğünü çalmaya çalıştı.

RIDVAN DİLMEN: Şener’in performansı Gökhan Gönül’ü de yükseltti. Formayı iyi olarak aldı ve bugün de sahanın yıldızıydı. Tek problemi, hazırlık paslarında ileriye erken gitmesi. Hasan Ali’nin de bir topu direkten döndü. Fenerbahçe’nin hücumcu bekleri var. Orta saha oyuncuları da ofansif olsa, Fenerbahçe’nin hücum üretkenliğinde çok şey değişir.

RIDVAN DİLMEN: Stoperler de ofansif olmayınca, önlerindeki iki defansif orta saha oyuncusuyla birlikte dört futbolcu zor kaleye gidiyor. Böyle olunca da kilidi açamıyorsunuz. Öndeki oyuncuların günlük performansı, skoru tayin ediyor.

RIDVAN DİLMEN: Pereira, kendi transferi olduğu için Josef de Souza’yı kesemiyor. Böyle ligde kolay şampiyon olamazsınız.

GÜNTEKİN ONAY: Asist yapmasına rağmen, penaltıya da sebebiyet veren Diego’nun performansını nasıl buldunuz?

RIDVAN DİLMEN: Forvet oyuncuları kendi ceza sahalarına geldiğinde çok dikkatli olmalı. Diego, şuursuzca kafaya çıkıp, sakarca bir penaltı yaptı.

RIDVAN DİLMEN: Alper iyi oynamadı, hata yaptı diyebiliriz ama maçtan hiç kopmuyor. Zaten Fenerbahçe’nin genel anlamda coşkusunda ve konsantrasyonunda problemi yok.

GÜNTEKİN ONAY: Penaltı ve kırmızı kart kararlarının doğru olduğunu düşünüyorum.

RIDVAN DİLMEN: Bence de doğruydu.
 
Ntvspor