Emenike transferini Moses üstlenmiş

Emenike transferini Moses üstlenmiş

Emenike'nin West Ham United'a transferinin Victor Moses sayesinde gerçekleştiği ortaya çıktı.

West Ham United'ın Nijeryalı kanat oyuncusu, Emenike'nin takıma katılmasında kendisinin de katkısının bulunduğunu itiraf etti.
 
Chelsea'den kiralık olarak West Ham forması giyen 25 yaşındaki kanat oyuncusunun hem kulübe Emenike'yi önerdiği hem de vatandaşına gelmesi yönünde tavsiyede bulunduğu belirlendi.
 
Londra ekibinin resmi internet sitesine bir röportaj veren Moses, "Emenike'yle Nijerya Milli Takımı'nda en az 20 maçta birlikte oynadım. Afrika Uluslar Kupası'nı kazanan kadroda beraberdik. O da en golcü oyuncuydu. Kendisinin buraya transfer olmasını çok istiyordum. Emenike burada kendisini evinde hissedecek" dedi.
 
'Emenike beni aradı ve...'
Moses şöyle devam etti: "Emenike beni aradı ve kulübün kendisiyle ilgilendiğini söyledi. Ben de düşünmeden gelmesi gerektiğini, Premier Lig fırsatını değerlendirmesi gerektiğini aktardım. West Ham'da bir aile ortamı bulunduğunu, dostluk ilişkilerinin çok iyi olduğunu ileterek, burada mutlaka başarılı olacağını söyledim".
 
Lakabı: 'koca adam'
Emenike'nin başarılı olacağına yürekten inandığını söyleyen oyuncu ayrıca West Ham United'ın da bu takviyeyle forvette gücüne güç katacağını belirtti: "Süratli ve çok güçlü bir oyuncu. Biz kendisine Nijerya'da 'Koca adam' deriz. Bir kez topu aldımı oyuncuların arasından geçer ve girdiği mücadeleleri mutlaka kazanır".

Milliyet