Fenerbahçe'de forvetler kendine geldi

Fenerbahçe'de forvetler kendine geldi

Sezon başında tıkanan forvetler, son 4 haftada teknik direktör Advocaat'ın taktiğiyle golleri sıralamaya başladı.

F.Bahçe’nin ilk haftalarda yaşadığı karamsarlık, yerini başarıya bıraktı. Golcülerini daha aktif kullanmaya başlayan Hollandalı hoca her rakip için özel bir sistem kurup, hücum stillerini buna göre ayarladı. Her maça değişik forvet koyup son 4 maçta 11 gole ulaştı, hiç puan kaybı yaşamadı.

Fenerbahçe’de sezon başında yaşanan hücum krizi bir anda son buldu. Son 4 resmi maçta adeta rakip filelere kâbus olan sarı-lacivertli futbolcular, Dick Advocaat’ın hücum taktiğiyle başarıya ulaştı.
Göreve geldiğinden bu yana elinde ofansif bir kadro olmasına karşın verim alamayan Advocaat, özellikle 7. haftada 1-1 biten Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası taktiksel analizlerle bu durumu çözmeye çalıştı. 
 
Çözüme kavuştu
 
Elinde kenar hücumcular ve direkt forvet oynayabilen 8 isim olmasına rağmen gol tıkanıklığı son 4 maçta çözüme kavuştu. Hollandalı teknik adam, karşılaşacakları rakibe göre bir hücum taktiği belirlemeyi düşündü. Buna göre ilk olarak Atiker Konyaspor’a karşı Emmanuel Emenike sahaya çıktı. Konya deplasmanında dengeli bir futbol isteyen Advocaat, kontrataklardan atak bulmaya çalıştı ve Emenike’yi kullandı. Galibiyet golü de Nijeryalı’dan geldi. 
 
Ardından iç sahada Kardemir Karabükspor’a karşı teknik kapasitesi yüksek Robin Van Persie ile sonuca gidilmesi amaçlandı. Nihayetinde de Van Persie 2 gol birden attı. 
 
Ardından Avrupa Ligi’nde gelen kritik Manchester United mücadelesinde, rakibin savunma zaafları nedeniyle kenar toplarına hızlı reaksiyon verebilecek Moussa Sow görevlendirildi. Senegalli yıldız tarihi röveşatasıyla galibiyeti hazırladı. 
 
4 maçta 11 gol

Ligdeki son Akhisar Belediyespor deplasmanında da yine rakibin savunmadaki hataları analiz edilip, Van Persie’nin tekniği ve zekası hesaplandı, gecenin açılışı 33 yaşındaki yıldızdan geldi. Bu yeni taktik ile Fenerbahçe, son 4 maçta rakip filelere 11 gol bırakırken, hepsinden de 3 puanla ayrıldı.

Milliyet