Fernandao rekora koşuyor !

Fernandao rekora koşuyor !

Fernandao, Avrupa kupalarında bu sezon 2 gol daha atması durumunda sarı-lacivertli kulübün tarihine geçecek.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti, Avrupa'da 2 gol daha atması halinde sarı-lacivertlilerin bu kulvarda bir sezonda en fazla gol kaydeden futbolcusu olacak. Sarı-lacivertliler, bu sezon Avrupa kupalarında 10 gol atarken bunların 6'sına Fernandao imza attı.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Jose Fernandao,  Avrupa kupalarında bu sezon 2 gol daha atması durumunda sarı-lacivertli kulübün  tarihine geçecek.
 
UEFA Avrupa Ligi'nde dün Molde karşısında takımını öne geçiren gole  imza atan Fernandao, Avrupa kupalarındaki gol sayısını 6'ya çıkardı.
 
Brezilyalı forvet, bu sezon takımının Avrupa maçlarında 2 gol daha  kaydetmesi durumunda sarı-lacivertlilerin bir sezonda Avrupa'da rakip fileleri en  fazla havalandıran futbolcusu olacak. Sarı-lacivertlilerin Avrupa kupalarında bir sezonda en fazla gol atan  futbolcu unvanını Dirk Kuyt elinde bulunduruyor. Hollandalı futbolcu,  sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda  13 Avrupa kupası maçında 7 kez rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı.
 
Fernandao, 2 gol daha kaydederek Kuyt'ın rekorunu geçip adını  Fenerbahçe tarihine yazdırmaya çalışacak.
 
Avrupa'da goller Fernandao'dan
 
Fenerbahçe'nin Avrupa maçlarında gol yükünü Fernandao çekiyor. Sarı-lacivertliler bu sezon Avrupa kupalarında 10 gol atarken,  bunların 6'sına Fernandao imza attı. Fernandao, Atromitos ve Celtic'e ikişer,  Ajax ile Molde'ye ise birer gol kaydetti.
 
Brezilyalı forvet, UEFA Avrupa Ligi'nde ise adeta takımını sırtlayan  isim oldu. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda sarı-lacivertlilerin 1-0 kazandığı  maçın rövanşında Atromitos'u 3-0 geçtiği karşılaşmada 2 gol kaydeden Fernandao,  grup aşamasında da kritik gollere imza attı.
 
Fenerbahçe, A Grubu'nda Celtic deplasmanında 2-0 gerideyken sonradan  oyuna giren Fernandao, attığı 2 golle takımına 1 puan kazandırdı. Tecrübeli  futbolcu, Ajax maçının 89. dakikasında sahneye çıkarak attığı kafa golüyle  takımına 1-0'lık galibiyetle 3 puanı getiren isim oldu.
 
Fernandao, sarı-lacivertlilerin deplasmanda 2-0 kazandığı Molde  maçında ise açılış golünü atmayı başardı.
 
Fernandao atıyor Fenerbahçe kaybetmiyor
 
Fenerbahçe, Fernandao'nun rakip fileleri havalandırdığı hiçbir maçı  kaybetmedi. Geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Bursaspor'da gol kralı olup  Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşen Brezilyalı futbolcu, gösterdiği performansla  dikkatleri üzerine çekti.
 
Sarı-lacivertliler, Fernandao'nun gol kaydettiği 7 maçın 5'ini  kazanırken, Celtic ve Akhisar Belediyespor maçlarından sahadan beraberlikle  ayrıldı. Fenerbahçe, Fernandao'nun gol attığı Eskişehirspor, Torku Konyaspor,  Atromitos, Celtic, Ajax ve Molde maçlarını ise kazandı.
 
Toplamda 10 golü bulunan başarılı futbolcu, takımının bu maçlarda  aldığı puanlara da doğrudan etki yaptı. Celtic ve Akhisar Belediyespor'la 2-2  biten maçlarda ikişer gol atan Fernandao takımına birer puan kazandırdı.  Fernandao, Fenerbahçe'nin tek golle kazandığı Ajax ve Torku Konyaspor maçlarında  ise rakip fileleri havalandırarak sarı-lacivertlilerin hanesine üçer puan  yazdırdı.
 
Fernandao'nun gol attığı maçlarda Fenerbahçe'nin aldığı sonuçlar  şöyle:
 
Kulvar Rakip Skor Attığı gol
Spor Toto Süper Lig Eskişehirspor 2-0 1
Spor Toto Süper Lig Akhisar Belediyespor 2-2 2
Spor Toto Süper Lig Torku Konyaspor 1-0 1
UEFA Avrupa Ligi Atromitos 3-0 2
UEFA Avrupa Ligi Celtic 2-2 2
UEFA Avrupa Ligi Ajax 1-0 1
UEFA Avrupa Ligi Molde 2-0 1