Fikret Orman'dan bomba açıklamalar !

Fikret Orman'dan bomba açıklamalar !

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Napoli ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Siyah-beyazlı kulübün başkanı, Gökhan Töre, Jose Sosa, Caner Erkin ve Mario Gomez ile ilgili konuştu. Orman, Gökhan Töre ve Sosa'nın devre arasında geri gelmeyeceğini söylerken, Mario Gomez'i ayrılmak isterse alabileceklerini söyledi. Orman ayrıca Caner Erkin'in için yeniden pazarlık yaparak kulübe katacaklarını söyledi.

Öte yandan Fikret Orman, geçtiğimiz günlerde Galatasaray'ı Riva ve Florya'yı satma kararı aldığı için eleştirmediğini belirtirken, böyle bir şeyin haddi olmayacağını, sarı-kırmızılıların bu kararla doğru bir iş yaptığını ifade etti.

"CANER, TALİSCA, ARAS..."
Ligin çok başı, sakatlıklar oldu. Futbolun içinde olan şeyler. Özellikle Caner, Talisca, Aras hepsi önemli oyuncularımız. Beşiktaş'ın derin bir kadrosu var. Tecrübeli ve adil bir teknik direktörü var. Geçen sezonun şampiyonu olarak başladık. Takım yapısında memnun olduğumu söyleyebilirim. Ahlak yapısından memnunum. Hepsi çok temiz çocuklar. 

"ÇOK TRANSFER YAPTIK, ENDİŞELİYDİM..." 
Transferleri geç bitirdik. Yeni oyuncularımız sezon öncesi kampına geç kaldı. Hocamızın tecrübesiyle bunu aştık. Namağlup bir futbol takımımız iki kulvarda da devam ediyor. Çok transfer yaptık. Genel prensibimiz, devre arasında maksimum 1-2 transfer, yaz döneminde ise en fazla 5 oyuncu almaktır. Biraz fazla transfer yaptık. Açıkçası endişeliydim ama çok tecrübeli bir teknik adamımız var. 

"SAKATLIKLARDAN SONRA DEDİM Kİ..." 
Şampiyonlar Ligi ve lig için geniş kadro kuruldu. Sakatlıklardan sonra 'İyi ki bu kadroyu kurmuşuz' dedim. Transferler şu anda takıma uyum sağlamış durumda. Kendisini Beşiktaş ailesinin içinde benimsememiş bir futbolcu yok. Çabuk adapte oldular. Bunun için mutluyum.

"GÖKHAN TÖRE'NİN DÖNME GİBİ BİR DURUMU YOK" 
Burası özel bir yer. Beşiktaş toprağı farklıdır. Buradan giden herkes Beşiktaş'ı arar. Burada huzur, mutluluk, seviye var. Buradakiler mutlu olur, gidenler de burayı arar.  Gökhan Töre, "Avrupa'ya gideceğim, Avrupa'ya gideceğim" diyordu. Gitti, gördük. Burası Beşiktaş. Gidince anlıyorlar da, geç oluyor. Gökhan Töre'yi 1 seneliğine kiraya verdik. Slaven Bilic, onu kullanmak için aldı. Şu an geri dönme gibi bir durumu yok.

"ABOUBAKAR VE TALİSCA DAHA ÇOCUK" 
Aboubakar, Fransızca konuşuyor. Bizim takımda İngilizce, Portekizce ve Almanca konuşuluyor. Fransızca konuşan başka biri yoktu. Zorluk çekti. Yanına Fransızca bilen birini aldık. Ailesi de yanına geldi. Bunlar çocuk sonuçta. Mesela Talisca benim kızımın yaşında. Kızımı ben kucağıma oturtup seviyorum. Bunlar daha çocuk. Adriano, Barcelona'dan geldi. Beşiktaş'taki ortamları görüp, sosyal tesislerimizi gördü. Çok yatırım yaptık. Tesislerde inanılmaz işler yaptık. Bu imkanlar hiçbir kulüpte yok. Allah bozmasın, huzurumuz iyidir. 

"MANUEL FERNANDES GERİ DÖNMEK İSTEDİ..." 
Bu sene Fernandes Beşiktaş'a gelmek istedi. Beşiktaş'ın Manuel Fernandes ile işi olmaz dedim. Beşiktaş'ın bir çizgisi var. Giderken bir kez topa dokunmadan para kazanıp ayrılanların geri dönüşü olamaz. Quaresma giderken de etik olarak gitti. Dönerken de ne olduğunu idrak etmişti. Hata yaptığını ve evine dönmek istediğini söyledi. Bu durumu dürüstçe ve kandırmadan söylüyorsa geri dönebilir.

"MARİO GOMEZ 'DÖNMEK İSTİYORUM' DERSE..." 
Orada mutsuzum, ben geri dönmek istiyorum derlerse kolay değil. E niye gittin? Sana kim git dedi? Gomez'e giderken yaptığı açıklamalar yakışmadı. "Biz averaj takımı olmayalım. Kadroyu göreceğim" açıklamaları doğru değildi. Gittiği kulüp ile Beşiktaş'ın durumları belli işte.  Mario Gomez ile hiç konuşmadık. Çünkü bir kulübe kontratlı olarak gitti. Kontratlı olan bir futbolcuyla konuşmayız. Gomez dönmek isterse ve gelip, "Evime dönmek istiyorum" derse şartlara göre konuşulur.

"JOSE SOSA'NIN GERİ DÖNMESİ ZOR" 
Gomez için söyleyeceklerimi Sosa için söyleyemem. Bizden iyi şekilde gitti. En kızdığım şey, zekanla dalga geçilmesidir ve Beşiktaş üzerinden siyaset yapılmasıdır. Yok terör, eş bahanesi doğru değil. Geri dönmesi zor.

"ŞENOL HOCA İLE İLGİLİ KONTRAT ENDİŞEMİZ YOK"
Şenol Güneş ile beraber çok rahat çalışıyoruz. Hoca ve başkan ilişkisinin dışında aramızda farklı bir sevgi vardır. 'Ben, Şenol abi' derim. Bende de Şenol hocada da kontrat endişesi yok.

"GRUPTAN ÇIKARSAK, DEVRE ARASI..."
Napoli ile oynayacağımız rövanş maçı Beşiktaş kazanabilir. İmkansız dahilinde bir şey değil. Benfica maçını kazanabilir mi? Kazanabiliriz. Gruplardan çıkarsak devre arası yapacağımız hamleler ile daha iyi yerlere geliriz.

"TARAFTARLARA SESLENİYORUM, NAPOLİ MAÇINDA..."
Bizim prim sistemimiz belli. Herhangi bir değişiklik olacak. Dinamo Kiev maçında beraberlikle ayrılınca, 'Napoli'yi Napoli'de yeneriz' demiştim. Taraftarlara seslenmek istiyorum. Zor bir maç. Son dakikaya kadar takımlarını desteklesinler. Hiç kolay bir maç değil. Napoli cepte keklik bir takım değil.

"OYUNCULARLA HEM SAMİMİ HEM DE MESAFELİYİZ"
Bizim oyuncularla ilişkimiz seviyelidir. Hem samimi hem mesafelidir. Bu bir sevgi ilişkisi değil, profesyonel ilişkidir. Onların aileleriyle, sağlıklarıyla ilgileniyoruz. Onlara biz para ödüyoruz, onlar da bunların karşılığını vermelidir. Oyuncular ay başı geldiğinde nasıl parayı bekliyorlarsa, biz de sahada performans bekliyoruz.

"TRANSFERİ TEKNİK ADAM YA DA BAŞKAN YAPMAZ"
Şenol Güneş'in iş alanına bulaşmayız. Futbol ailesindeki otoritesi kendi içindedir. Biz yetkili olduğumuz alanla ilgileniriz. Bizde transferi teknik direktör yapmaz. Başkan da yapmaz. Yöneticimiz, teknik direktörümüz hep beraber çalışıyoruz.