Galatasaray'da rota yeniden Oumar Niasse

Galatasaray'da rota yeniden Oumar Niasse
Güncelleme:

Hamza Ham­za­oğ­lu­’nun se­zon ba­şın­da yönetime verdiği ancak birisini bile aldıramadığı golcü listesindeki isimler ta­kım­la­rın­da ‘uçuşa’ geçti...

Ba­şa­rı­lı hoca, yaz dö­ne­min­de­ki lis­te­nin bir ben­ze­ri­ni ocak ayı içinde Fut­bol Di­rek­tö­rü Cenk Er­gü­n’­le paylaştı. He­def­te, Moskova’da adeta gol pat­la­ma­sı ya­pan Ni­as­se var... “Ak­hi­sa­r’­a ben­ze­dik” eleş­ti­ri­sin­den çekinip vazgeçilen Senegalli’nin çıkışı, Aslan’ın çalıştırıcısının eli­ni güç­len­dir­di. Rus­ya­’da­ki 3 ay­lık dev­re arası da  kiralama seçeneğini daha olası kılıyor...

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sezon başında yönetime istediği golcü oyuncuların alternatifli listesini teslim etmişti. Hamzaoğlu’nun aldıramadığı oyuncuların takımlarında gösterdiği performans parmak ısırtıyor.

Listenin ilk sırasındaki Pierre Gignac, Tigres forması altında 8 karşılaşmada 7 gol atma başarısı gösterdi. Marsilya’dan Swansea’ye transfer olan Andre Ayew de 9 maçta, 4 gol atıp, 1 asist yaptı. Başarılı çalıştırıcının golcü adayları arasında yer alan Nikola Kalinic de Fiorentina’da 13 maçta 9 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Listede deneyimli çalıştırıcının eski öğrencisi Oumar Niasse de bulunuyordu. Senegalli oyuncu, Lokomotiv Moskova’da 12 maçta 9 gol, 4 asist yaparak takımına katkı yaptı.

Lis­te­de yer alan oyun­cu­lar ara­sın­da en ve­rim­siz per­for­man­sı ise  Aja­x’­tan Nan­te­s’­a trans­fer olan Sigt­horr­sson gös­ter­di. 25 ya­şın­da­ki oyun­cu­nun 7 maç­ta go­lü yok. An­cak İz­lan­da­lı EU­RO 2016 Ele­me­le­rin­de 3 gol, 1 asist üretti.

KiRALIK DÜŞÜNÜYORLAR

UEFA Finansal Fair Play nedeniyle ocak ayında Galatasaray’ın transfer yapıp yapmayacağı merak ediliyordu. Futbol Direktörü Cenk Ergün bu konuyla ilgili “Ocak ayında transfer yapmayacağız şeklinde bir kararımız yok” diyerek devre arasında takviyelerin olabileceğinin sinyalini verdi. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun da sezon başında yönetime sunduğu transfer raporunun bir benzerini futbol direktörü Cenk Ergün’e teslim ettiği öğrenildi. Hamzaoğlu’nun bu talimatı üzerine çalışmalara hız verildi. Galatasaray yönetimi verilen listedeki oyuncuları kiralık satın alma opsiyonuyla kadroya dahil etmenin hesaplarını yapıyor.

AVRUPA’NIN GÜNDEMiNDE

Yaz dö­ne­min­de ve­ri­len lis­te­nin için­den Lo­ko­mo­tiv Mos­ko­va for­ma­sı gi­yen Ni­as-  ­se­’nin dev­re ara­sın­da alın­ma ih­ti­ma­li var. Se­ne­gal­li oyun­cu­ gös­ter­di­ği üs­tün per­for­mans sayesinde Avrupa’nın gündemine oturmasını bildi. Ara­lık ayın­da Rus­ya­ Ligi’ne  ve­ri­le­cek 3 ay­lık ara Ga­la­ta­sa­ra­y’­ı bu trans­fer için için umut­lan­dı­rı­yor. Ham­za­oğ­lu Ni­as­se trans­fe­rin­den ‘Ak­hi­sa­r’­a ben­ze­ri­z’ eleş­ti­re­sin­den çe­kin­di­ği için vaz­geç­miş­ti.

Bugün