Gökhan Gönül geldi işler karıştı !

Gökhan Gönül geldi işler karıştı !

Beşiktaş Yönetimi’nin, yeni isim Gökhan Gönül’le yaptığı yüksek bedelli sözleşme taşları yerinden oynattı.

Siyah-beyazlılar, takımdan ayrılmak isteyen Atiba ve Sosa’nın yıllık ücretlerini artırmak için kolları sıvadı.

Son yıllarda takım içindeki mali dengelere çok dikkat eden Beşiktaş Yönetimi, ezeli rakibi Fenerbahçe’den transfer ettiği Gökhan Gönül nedeniyle bazı oyuncuların yıllık ücretlerinde iyileştirmeye gitmeye hazırlanıyor.

Siyah-beyazlı kulüple 4 yıllık sözleşme imzalayan ve senelik ortalama 1.7 milyon euro garanti ücret kazanacak olan Gökhan Gönül’ün yaklaşık 2 milyon euroluk imza parasını da göz önünde bulunduran yönetim, takımdaki dengelerin bozulmaması amacıyla Jose Sosa ve Atiba Hutchinson başta olmak üzere bazı oyuncuların senelik ücretlerinde iyileştirme yapacak.

Futbolcuların yıllık ücretini arttırmak yerine onlarla yeni sözleşme yapmayı tercih eden siyah-beyazlı yönetim, bu nedenle takımdan ayrılmak isteyen Sosa ve Atiba ile yeni sözleşme yaparak bu oyuncuları Beşiktaş’ta tutmayı planlıyor.

Buna göre kabul etmeleri halinde West Ham United’a gitmek isteyen Atiba ile Estudiantes’in ısrarla kadrosuna katmaya çalıştığı Sosa’nın sözleşmeleri kısa süre içinde uzatılacak. Bu oyuncuların yıllık ücretlerine de hatırı sayılır zamlar yapılacak.

Çebi görüşecek

Beşiktaş Yönetimi ilk teması 2016-2017 sezonunda 1.6 milyon euro kazanacak olan Sosa ile kuracak. Arjantinli yıldız 7 gol, 12 asiste imza attığı geride kalan sezonda 1 milyon 550 bin euro garanti ücret almıştı.

Siyah-beyazlılar, Sosa’nın ardından yıllık 1 milyon euro kazanan Atiba’yı ikna etmeye çalışacak. 2. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin bu oyuncularla yapılacak görüşmelerle yakından ilgileneceği aktarıldı.

Türkiye’nin en istikrarlı ismi Atiba, sadece 1 milyon euroya oynuyor. Beşiktaş’ın en iyilerinden Sosa’ya da ciddi bir iyileştirme yapılması planlanıyor.

Milliyet