Kadıköy'de gelenek bozulmadı !

Kadıköy'de gelenek bozulmadı !

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Ülker Stadyumu'nda Fenerbahçe, Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 11. haftasında oynanan dev derbide Fenerbahçe sahasında Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti.
 
Ülker Stadı'nda oynanan mücadelede sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 45 ve 78. (penaltıdan) dakikada Hollandalı futbolcu Robin van Persie kaydetti.
 
Bu sonucun ardından ligde Fenerbahçe 21 puanla 3. sıraya kadar yükselirken, Galatasaray ise 20 puanda kalarak 5. sıraya geriledi.
 
Sarı-lacivertliler ezeli rakibi Galatasaray üzerindeki geleneksel Kadıköy üstünlüğünü devam ettirdi, 21. yüzyılda hiç kaybetmeyen Fenerbahçe, seriyi 18. seneye yükseltti.

FENERBAHÇE: 2 - GALATASARAY: 0

Stat: Ülker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Neustaedter, De Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Sow, Van Persie
Teknik Direktör: Dick Advocaat

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, De Jong, Sinan Gümüş, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok
Teknik Direktör: Jan Olde Riekerink

Goller: Dk. 45 ve Dk. 78 (penaltıdan) Robin van Persie (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 25 Robin van Persie, Dk. 37 Martin Skrtel (Fenerbahçe); Dk. 17 Sinan Gümüş, Dk. 30 Lionel Carole, Dk. 42 Tolga Ciğerci, Dk. 72 Luis Pedro Cavanda, Dk. 73 Nigel de Jong, Dk. 77 Serdar Aziz (Galatasaray)

DERBİDEN NOTLAR

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray'la oynadıkları derbi maçta ikisi zorunlu üç değişiklik yaptı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Advocaat, son Akhisar Belediyespor maçında forma giyen Mehmet Topal sarı kart cezası, Jeremain Lens'i ise sakatlığı nedeniyle oynatamadı. Hollandalı teknik adam, son haftaların formda ismi Aatif Chahechouhe'yı da yedek bıraktı. Advocaat, bu isimlerin yerine Roman Neustaedter, Moussa Sow ile Alper Potuk'u oynattı. Advocaat takımını 4-4-2 düzeniyle sahaya sürdü. Kalede kaptan Volkan Demirel oynarken savunma dörtlüsü son haftalarda olduğu gibi yine Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Savunmanın önünde Neustaedter ile Josef de Souza'yı kullanan Advocaat, kanatlarda Alper Potuk ve Volkan Şen'i görevlendirdi. Sarı-lacivertlilerde ileri ikilide ise gol umudu olarak Robin van Persie ve Sow sahaya çıktı.

Mehmet Topal ve Lens yok

Fenerbahçe'nin iki önemli ismi Mehmet Topal ve Lens, derbide takımlarını yalnız bıraktı. Geçen hafta Akhisar Belediyespor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Mehmet, derbide forma giyemedi. Hollanda Milli Takımı'nın geçen hafta Belçika ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan Lens de derbide takımını yalnız bıraktı.

Chahechouhe 2 hafta sonra yedek

Advocaat, son iki haftada alınan farklı galibiyetlere 2 gol, 1 asistle katkı yapan Faslı futbolcu Chahechouhe'yı yedek kulübesine oturttu. Son iki haftada ilk 11'de başladığı Kardemir Karabükspor'a ve Akhisar Belediyespor ağlarını birer kez havalandıran Faslı futbolcu, derbide yerini Alper Potuk'a bıraktı.

Alper Potuk'un 200. Süper Lig maçı

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk, Spor Toto Süper Lig'de 200. maçını Galatasaray derbisinde oynadı. Alper, 2009 yılında ilk kez forma giydiği Süper Lig'de ikinci dalyasını derbide yaptı. Tecrübeli futbolcu Eskiheşirspor'da 106, Fenerbahçe'de ise 94 Süper Lig maçında görev aldı. Öte yandan Alper Potuk, Süper Lig'de 3 hafta sonra ilk 11'de oynama şansı buldu.

Kadıköy ilk kez tıklım tıklım

Fenerbahçeli taraftarlar derbiye büyük ilgi gösterdi ve bu sezon ilk kez tribünlerin tamamını doldurdu. Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan maçlarda tribünlerin tamamını dolduramayan sarı-lacivertli taraftarlar, derbinin biletlerini ise günler öncesinden tüketti. Maçın başında takımlarına büyük destek veren Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray aleyhine ise tezahüratlarda bulundu. Uzun bir süre sonra Galatasaray taraftarının da geldiği Kadıköy'de maçtan önce iki takım taraftarları arasında tezahüratlarla atışmalar da yaşandı. Taraftarlar maç başlamadan iki kale arkasında büyük Fenerbahçe bayrağıyla Maraton Tribünü'nde "Herkes Haddini Bilecek" yazılı dev bir bayrak açtı. Öte yandan iki takımı oyuncuları da 15 Temmuz Derneği'nin "15 Temmuz'u Unutmayacağız" yazılı pankartını birlikte taşıyarak sahaya çıktı.

Sow ve Neustaedter ilk 11'de

Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Sow 4, Rus oyuncu Neustaedter ise 7 maç sonra Süper Lig'de ilk 11'de forma giydi. Son olarak ligin 6. haftasında Osmanlıspor deplasmanında ilk 11'de oynayan Sow, Lens'in sakatlığı sonrası formayı kaptı. Senegalli futbolcu, bu sezon ligde 3. kez ilk 11'de sahaya çıktı. Ligin 3. haftasındaki Bursaspor maçında ilk 11'de stoper olarak sahaya çıkan Rus futbolcu, daha sonraki 7 haftada da yedek kulübesine bekledi. Neustaedter, derbide ön libero olarak Mehmet Topal'ın yerinde oynadı.

Ozan Tufan derbiye yetişmedi

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ozan Tufan, hafta içi takımla çalışmasına rağmen sakatlığını tam atlatamadığı için kadroya alınmadı. A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 9 Ekim'de İzlanda'yla deplasmanda oynadığı maçta sakatlanan Ozan Tufan hafta için takımla çalışmalara başladı. Derbi kadrosunda olması beklenen Ozan, hazır olmadığı gerekçesiyle maç kadrosuna dahil edilmedi ve bu sabah tesislerden ayrıldı. Öte yandan sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Gregory van der Wiel de kadroda bulunmadı.

Fernandao 8 hafta sonra takıma döndü

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Jose Fernandao, sakatlığını atlattı ve 8 hafta sonra maç kadrosuna dahil edildi. Ligin 2. haftasında 28 Ağustos'ta Kayserispor maçının son dakikalarında sakatlanan Fernandao, daha sonraki 8 maçta da oynayamadı. Brezilyalı forvet yaklaşık 3 ay aradan sonra derbi kadrosunda yer alarak sahalara döndü.

Yedek kulübesinde 5 hücumcu

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde hücum ağırlıklı 5 oyuncu yer aldı. Kaleci Fabiano Ribeiro dışında Advocaat, sakat ve cezalı futbolcular nedeniyle yedek kulübesini oluşturmakta zorlandı. Fenerbahçe'nin yedekleri arasında stoper bölgesinde oynayacak futbolcu bulunmazken, savunmacı olarak sadece sol bek İsmail Köybaşı yedekler arasında bekledi. Advocaat kulübede hücuma dönük orta saha oyuncusu Salih Uçan, kanatta forma giyen Miroslav Stoch ile forvetler Chahechouhe, Emmanuel Emenike ve Fernandao'yu yanında oturttu.

Fenerbahçe'e 2 futbolcu ilk kez

Sarı-lacivertlilerde 2 futbolcu ilk kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde oynama şansı buldu. Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı Skrtel ve Neustaedter Türkiye'deki ilk derbi heyecanlarını Galatasaray'a karşı yaşadı Bu 2 ismin dışında yedek kulübesinde bekleyen İsmail Köybaşı ile Chahechouhe da Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde ilk kez oynamak için Advocaat'tan şans bekledi.

Demba Ba tribünde

Beşiktaş'ın eski forveti Senegalli futbolcu Demba Ba, derbiyi izleyenler arasında yer aldı. Fenerbahçe'de forma giyen vatandaşı Sow'un yakın arkadaşı olan Ba, karşılaşmayı tribünden takip etti.

GALATASARAY CEPHESİ

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'in sürpriz tercihleri dikkati çekti. Sarı-kırmızılı teknik adam, ligde son oynanan Medipol Başakşehir maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Medipol Başakşehir karşılaşmasına ilk 11'de başlayan isimlerden Selçuk İnan ve Semih Kaya derbiye yedekler arasında başlarken, yerlerine Serdar Aziz ile Tolga Ciğerci şans buldu.

Serdar Aziz ligde ilk kez

Galatasaray'ın sezon başında 4,5 milyon avro bonservis ve 3 oyuncu karşılığında Bursaspor'dan transfer ettiği Serdar Aziz, ligdeki ilk maçına Fenerbahçe derbisinde çıktı. Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Serdar Aziz, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Dersimspor karşılaşmasında sarı-kırmızılı formayı resmi maçlarda ilk kez giyerken, Fenerbahçe önünde de ligde siftah yaptı. Hollandalı teknik adam, Serdar Aziz'i ilk 11'e alırken, stoperde Semih Kaya'yı ise yedek soyundurdu.

Selçuk İnan kesik yedi

Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon ligdeki ilk 10 maçının da başlangıç kadrosunda bulunan Selçuk İnan, Fenerbahçe derbisinde kesik yedi. Tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe karşılaşmasında teknik direktör Riekerink'in tercihleri arasına giremezken, onun pozisyonunda Nigel de Jong forma giydi.

Cezası affedilen Yasin, ilk 18'de

Ligdeki Adanaspor karşılaşmasında oyundan alınmasına tepki göstermesi nedeniyle kadro dışı bırakılan Yasin Öztekin, affedilmesi sonrası Fenerbahçe derbisinin ilk 18'ine girdi. Ceza olarak 21 yaş altı takımına gönderilen ve Medipol Başakşehir maçının kadrosuna alınmayan Yasin, teknik heyetin kararıyla yeniden A takım idmanlarına dahil edilirken, derbiye yedekler arasında başladı. Sinan Gümüş ise Yasin'in affedilmesine rağmen orta sahanın sağında görev almayı sürdürdü.

Tolga Ciğerci, ilk 11'e döndü

Galatasaray'da sarı kart cezasını dolduran Tolga Ciğerci, Fenerbahçe derbisinde formasına yeniden kavuştu. Adanaspor karşılaşmasında sarı kart görmesinin ardından cezalı duruma düşen ve Medipol Başakşehir maçını kaçıran Tolga, derbiye ilk 11'de başladı. Sarı-kırmızılı ekibin ligdeki ilk 9 maçının da başlangıç kadrosunda bulunan Tolga, 1 müsabakayı sarı kart cezası nedeniyle kaçırmasının ardından yeniden ilk 11'e dönmüş oldu.

Podolski yedekler arasında

Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Lukas Podolski, derbi maçın yedekleri arasında yer aldı. İki gün önce bağırsak enfeksiyonu geçirdiği açıklanan Podolski, tedavisinin ardından son çalışmaya dahil olurken, teknik direktör Riekerink derbide kendisine 11'de şans vermedi.

Galatasaray taraftarı, 6 yıl sonra Kadıköy'de

Spor Toto Süper Lig'deki derbi maçlarda taraftarlar için uygulanan deplasman yasağının sona ermesiyle, sarı-kırmızılı futbolseverler 6 yıl sonra Kadıköy'de bir derbiyi izledi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe deplasmanında en son, 2010-2011 sezonunun 9. haftasında 24 Ekim 2010 tarihinde yapılan derbiyi takip etmişti. Sarı-lacivertliler, aradan geçen 2 bin 219 günün ardından Ülker Stadı yeniden Galatasaray taraftarlarını konuk etti. Fenerbahçe deplasmanına gelen 2 bin 300 Galatasaray taraftarı, kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Galatasaraylı oyuncular, müsabaka öncesi sarı-kırmızılı taraftarların olduğu bölüme gelerek selamladı.

Dört yıldızlı gönderme

Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi rakiplerine dört yıldızlı pankartlarla göndermede bulundu. Fenerbahçeli futbolseverlerin tribünlerdeki koreografisine karşılık olarak, ellerinde üzerinde dört yıldız bulunan sarı ve kırmızı renklerde kartonlar tutan Galatasaray taraftarları, ligdeki 20. şampiyonluğu hatırlattı.

Takımı taraftarlar uğurladı

Derbi öncesi kulüp başkanı Dursun Özbek'in Gayrettepe'de bulunan otelinde kampa giren sarı-kırmızılı takımı, Kadıköy'e bir grup taraftar uğurladı. Sarı-kırmızılı ekibin Kadıköy'e hareketi öncesi otel önünde toplanan taraftarlar, tezahüratlar yaparak moral vermeye çalıştı. Ayrıca, sarı-kırmızılı oyuncu Sneijder de otel balkonuna çıkarak taraftarları selamlarken, ardından "üçlü" çektirdi.

Basının ilgisi yüksek

Fenerbahçe-Galatasaray derbisine yerli ve yabancı medya mensuplarının ilgisi her zamanki gibi yine yüksek oldu. Müsabakaya, 167 yazar ve muhabir, 26 kameraman, 72 de foto muhabiri olmak üzere toplam 265 basın mensubu akreditasyon yaptırdı. Akreditasyon yaptıranlar arasında, Çin, Norveç, Hollanda, Avusturya ve İtalya'dan 8 medya mensubunun da bulunduğu ifade edildi.

İŞTE DEV DERBİNİN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



M.S: Karşılaşma sona erdi.

90. DK: Maçın sonuna en az 5 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Maçtaki son oyuncu değişikliği Fenerbahçe'den geliyor. Alper Potuk oyundan çıkarken Salih Uçan oyuna dahil oluyor.

85. DK: Emmanuel Emenike oyuna girerken Volkan Şen oyundan alınıyor.

85. DK: Fenerbahçe takımında iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Robin Van Persie oyundan çıkarken Aatif Chahechouhe oyuna giriyor.

79. DK: attığı golle farkı ikiye çıkarıyor. Robin Van Persie sol ayağıyla kaleci Fernando Muslera'nın solundan topu ağlarla buluşturuyor.

78. DK: Penaltıyı kullanmak için topun başına Robin Van Persie geçiyor.

76. DK: Serdar Aziz, ceza sahası içinde Josef De Souza'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor. Fenerbahçe penaltı atışı kullanacak.

75. DK: Alper Potuk'un pasında Volkan Şen ofsayta düşüyor.

73. DK: Nigel De Jong, orta alanda Alper Potuk'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

 

72. DK: Luis Cavanda, oyuna girer girmez Hasan Ali Kaldırım'a arkadan yaptığı faul nedeniyle sarı kart görüyor.

71. DK: Galatasaray üçüncü ve son oyuncu değişikliğini kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Eren Derdiyok'un yerine Luis Cavanda oyuna giriyor.

67. DK: Galatasaray takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Lukas Podolski oyuna dahil oluyor, Wesley Sneijder oyun alanının kenarına geliyor.

65. DK: Alper Potuk'un pasına hareketlenen Robin Van Persie için ofsayt bayrağı kalkıyor.

64. DK: Lionel Carole'ün sol kanattan ortaladığı topu ceza sahası içinde Simon Kjaer karşılıyor ve tehlike bölgesinin dışına gönderiyor.

 

60. DK: Maçın üçte ikilik kısmı geride kalırken topla oynama oranlarında konuk ekip Galatasaray'ın üstünlüğü göze çarpıyor.

56. DK: Eren Derdiyok'un kafayla indirdiği top Bruma'da kalıyor. Bruma'nın pasında topla buluşan Tolga Ciğerci'nin sol çaprazdan şutunda top çerçeveyi bulmuyor.

54. DK: Josef De Souza'nın uzun pasında sağ kanatta hareketlenen Volkan Şen ceza sahasına girer girmez ortasını yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera altıpas içinde topa sahip oluyor.

48. DK: Sağ kanattan Alper Potuk'un kullandığı kornerde arka direkte müsait pozisyonda kafayı vuran Josef De Souza bu pozisyondan sonuç alamıyor.

47. DK: Sağ kanatta rakibinden sıyrılan Moussa Sow ortasını yapıyor, Volkan Şen topu göğsüyle kontrol edip vuruyor fakat Sabri Sarıoğlu'ndan seken top kornere çıkıyor.

46. DK: Maçtaki ilk değişiklik Jan Olde Riekerink'ten geliyor. Yasin Öztekin oyuna girerken Sinan Gümüş oyundan çıkıyor.

46. DK: Hakem işaretini veriyor ve ikinci yarı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

45. DK: Hakem Cüneyt Çakır ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor.

45. DK: Şener Özbayraklı, goldeki asistin altına imza atıyor.

45'. DK:GOOOOLLLL!!! Fenerbahçe, Robin Van Persie ile 1-0 öne geçiyor. Alper Potuk'un ara pasıyla sağ kanatta hareketlenen Şener Özbayraklı son çizgiye inip yerden pasını Robin Van Persie'ye çıkarıyor. Robin Van Persie'nin gelişine yaptığı vuruşta top ağlarla buluşuyor.

41. DK: Maçtaki beşinci sarı kart Galatasaray takımından Tolga Ciğerci'ye çıkıyor. Tolga Ciğerci, orta alanda rakibi Alper Potuk'a faul yapmıştı.

37. DK: Martin Skrtel, hava topu mücadelesinde rakibi Eren Derdiyok'a faul yapıyor ve bu pozisyon sonrasında sarı kart görüyor.

36. DK: Orta yuvarlakta Robin Van Persie'den kaptığı top sonrasında takımını hücuma çıkaran Tolga Ciğerci, Eren Derdiyok ile girdiği verkaç sonucu ceza yayı içinden vuruyor fakat top savunmadan geri geliyor.

35. DK: Karşılıklı yapılan faullerin artması sebebiyle bu dakikalarda tempo oldukça düşük.

31. DK: Sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Robin Van Persie kaleyi düşünüyor fakat top az farkla oyun alanının dışına çıkıyor.

29. DK: Lionel Carole, ceza sahasına sokulan Alper Potuk'a yaptığı faul sebebiyle sarı kartla cezalandırılıyor.

25. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Wesley Sneijder, ceza sahasına yüksek bir top gönderiyor fakat savunmada Robin Van Persie topu karşılıyor.

24. DK: Fenerbahçe takımında Robin Van Persie, rakibi Bruma'ya arkadan yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

23. DK: Robin Van Persie'nin uzun pasında sağ kanatta topu kontrol etmeyi başaran Volkan Şen, rakibi Sabri Sarıoğlu'nun üstüne gidiyor. Topu sağına çektikten sonra ceza sahası köşesinden vuruyor ancak top direğin üstünden auta gidiyor.

 

20. DK: Galatasaray bu dakikalarda orta alanda yaptığı kısa pasların da etkisiyle topla oynama oranlarında üstünlüğü ele aldı.

16. DK: Serbest atışın hızlı kullanılmasını engelleyen Sinan Gümüş maçtaki ilk sarı kart gören oyuncu oluyor.

15. DK: Savunmadan dönen topu önünde bulan Tolga Ciğerci yaklaşık 30 metreden çok sert vuruyor fakat top savunmadan sekiyor.

14. DK: Galatasaray sağ kanattan köşe vuruşu kullanıyor. Wesley Sneijder'in ortasında savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

13. DK: Her iki takım da orta alanda birbirlerine üstünlük kurmaya çalışıyor.

9. DK: Wesley Sneijder'in pasıyla sol kanatta buluşan Portekizli Bruma sağına çekip vuruyor fakat top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

7. DK: Ani gelişen Fenerbahçe atağında Alper Potuk'un ara pasında sağ kanatta Moussa Sow hareketleniyor. Moussa Sow bekletmeden ceza sahasına gönderiyor, Volkan Şen ceza sahası içinde bomboş pozisyonda topu kontrol edip vuruyor fakat o noktada Hakan Balta son anda ayak koyuyor ve top kornere çıkıyor.


5. DK: Bruma'nın kaptırdığı top sonrasında gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanattan Alper Potuk'un ortasında top herkesi aşıyor.

3. DK: Maçın ilk dakikalarında Fenerbahçe rakibi üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

1. DK: Hakem Cüneyt Çakır ilk düdüğü çalıyor ve dev mücadele Galatasaraylı oyuncuların santrasıyla başlıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe bugün Galatasaray'ı Kadıköy'de ağırlayacak.
 
Sezona iyi başlayamayan ancak performansını giderek yükselten Fenerbahçe, ilk haftalardaki etkili oyununu son maçlarında sergileyemeyen Galatasaray ile kozlarını paylaşacak. Derbi öncesi Galatasaray 20 puanla 3. durumda bulunurken, Fenerbahçe ise 18 puanla 5. sırada yer alıyor.
 
Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak müsabakayı, hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİNİN İLK 11'LERİ BELLİ OLDU
 
FENERBAHÇE
Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Neustadter, Josef, Alper, Volkan Şen, van Persie, Sow
 
GALATASARAY
Muslera, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta, Serdar, Carole, Tolga, De Jong, Bruma, Sinan, Sneijder, Eren Derdiyok