Kartal her yerde lider !

Kartal her yerde lider !

Derbi öncesi büyük avantaj yakalayan Beşiktaş'ın sırrı ortaya çıktı.

Zirveyi 1 maç eksiğine rağmen tekrar geri alıp Fenerbahçe ile oynayacağı kader derbisi öncesinde büyük avantaj elde eden Beşiktaş'ın sırrı, her alanda fark yaratıyor olması.

En çok kazanan, en çok gol atan takım durumundaki Kartal’ın Alman panzeri Gomez krallıkta, Sosa ise asist istatistiğinde zirvede. Üstelik bu tablo, sadece puan değil para olarak da geri dönüyor.

Beşiktaş, her ne kadar 2. yarıya oyuncu satarak, karşılaşmaları ertelenerek başlasa da mazeretler arkasına sığınmadı, sahada kaldı ve kazandı. İsimler sık sık değişti belki ama Kara Kartal, bildik futbolundan asla taviz vermedi ve Gençlerbirliği galibiyeti sonrası 1 maç eksiğiyle (Trabzonspor maçı) liderliğe tekrar oturdu.

Şenol Güneş ile öğrencilerinin ortaya koyduğu performans taraflı-tarafsız her futbolseverin alkışlarını alırken, Siyah-Beyazlılar, 21 maçta 49 golle ligin en skorer ekibi oldu.

Tam 16 kez kazanan lider, Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisi için de büyük bir avantaj elde etti. Tüm bu sportif sonuçlar kulübün kasasına da ciddi bir katkıda bulundu, 22 milyon 750 bin TL gelir hanesine yazıldı.

Gomez hayata döndü

Son haftalarda kaçırdığı gollerle morali bozulan Mario Gomez, Gençlerbirliği maçında hayata döndü. İkinci yarıda kilidi açan Alman yıldız, bu sezonki gol sayısını da 21 maçta 16’ya çıkartmış oldu.

Gomez’i, Antalyalı Samuel Eto’o (14) ve Akhisar’dan Rodallega (13) izliyor. Kartal’ın zirvedeki bir başka ismi de Jose Sosa.

Yönetimin gelen tekliflere rağmen satmadığı ve kazandırdığı kritik puanlarla dikkat çeken Siyah-Beyazlı futbolcu, 7 golün asistini yaparak bu alanda Mersin’in başarılı oyuncusu Welliton ile krallığı paylaştı.

Fanatik