Mahmut Uslu'dan rakiplere gözdağı

Mahmut Uslu'dan rakiplere gözdağı

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, yaptığı açıklamada çarpıcı sözler sarfetti.

Mahmut Uslu, Fenerbahçe Televizyonu’na konuştu. İkinci devrenin ilk haftalarında oynayacakları maçların şampiyonluk yolundaki önemine vurgu yapan Uslu, konuşmasında 3 Temmuz sürecine değindi ve Passolig’le ilgili görüşlerini aktardı.

Sezon başında söyledikleri gibi ilk devreyi lider bitirdiklerini belirten Mahmut Uslu, “Sezon başında da devreyi lider bitiririz dedik, puan ve puanlarla. Puanlarla olmasa da 1 puanla önde bitirdik. Esasında da devre de bitmedi, bir maçımız var. İkinci devrede ilk üç maçı aldığımız takdirde geçen seneki gibi gene baya bir puan farkı ile şampiyon olma şansımız var. Türkiye ligi herkesin anlatmaya çalıştığı gibi kolay bir lig değil, çok zor bir lig” dedi.

Passolig’le ilgili görüşlerini aktaran Uslu, “Yaklaşık 30-32 bin tane kombine satılıyordu, bu sene 20 bin küsür kombine satıldı. Diğerlerinin söylediği gibi değil yani. Çok etki etti, yüzde 30 yüzde 50 civarında. Bunu alacaksınız, şunu yapacaksın. İnsanları buna yönlendirmek lazım; bunu biraz yumuşatmak lazım. Zaten kimlik numarası var. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yok. Böyle bir sistem olamaz zaten. Bunu biraz daha yumuşatarak önümüzdeki dönem için federasyonun şimdiden çalışması lazım. Passolig de belirli bir yatırım yaptığı için o da bunun kazancını sağlamak istiyor; fakat daha pratik hale getirmek lazım. Taraftar oyuncuyu motive ediyor, özellikle kendi sahamızda. Eğer gücü 70 ise bunu 90’a 100’e çıkarıyor. Bundan dolayı da çok önemli” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolunda gümbür gümbür ilerlediğini kaydeden Uslu, "Medyanın da kabul ettiği gibi artık öyle hissediyoruz;  Fenerbahçe gümbür gümbür geliyor. Fenerbahçe inşallah şampiyon olacak. Tebrik etmekte lazım oyuncularımızın birçoğu özel çalışma yapıyor. Emenike de her antrenmandan evvel ekstra çalışmalar yapıyormuş; bunun da  faydasını görmüşler. Diego’nun da toparlanması ile çok da büyük eksik olmayacak” diye konuştu.

3 Temmuz süreci içinse ayrı bir parantez açan Mahmut Uslu, sözlerini şu ifadelerle noktalandırdı:

"Yönetime girdiğimde ne düşünüyorsam şimdi de aynı şeyi düşünüyorum. Bu tamamen bir provokasyondur, bu tamamen bir yıpratma politikasıdır. Bu yalnız Aziz Yıldırım’ın şahsında diğer yönetici arkadaşlarımızın değil; Fenerbahçe’ye yapılan bir operasyondur. Bu operasyonu yapanlarda inşallah cezalarını çekeceklerdir. Ben beraatle sonuçlanacağına inanıyorum. Aynı günlerde de bu yapılanların haksız olduğunu söylüyordum,  bütün konularda Fenerbahçe Camiası’nın haklı olduğunu  ve bu Fenerbahçe’nin bütünleşmesinin boşa olmadığını söylüyordum.Bu vesile ile de tabi Fenerbahçelileri bir araya getiren bir operasyon oldu. 1 milyon üyenin de en önemli şeylerinden biri 3 Temmuz. Gelin taraftar olarak kalmayın, Fenerbahçe’ye sadece  sempati duyan  insanlar olarak kalmayın; gelin sevdalı olarak  sevdiğiniz kulübünüze üye olun. Çünkü üye olmak demek, kulübün sahibi olmak demek. Benim yerime o yeni üye olan arkadaş gelip oturacak, bu kulübü alıp getirecek. Bunu 20 bin 30 bin kişi yerine eğer 150 bin, 500 bin, 700 bin, 1 milyon gibi üye sayısına ulaşıp, bu konuda başarılı  olan bir spor kulübü, sivil toplum örgütü  haline gelirseniz,  fenerbahçe üyeleri ile yıkılmaz hale gelir.Fenerbahçe’yi yıkamadılar, sarstılar; dimdik ayakta kaldı. Önümüzdeki dönemlerde bu proje ile daha da önemli hale gelecek.  Aziz Yıldırım’ın 3 Temmuz’da söylediklerinin  hepsi  şimdi doğru çıkıyor. ‘Bizi bırakın, memleket elden gidiyor’ dedi. Hatta o günkü Sayın Cumhurbaşkanı’na yazdığı bir mektup var. Hakikaten çok önemli, orada, ‘benden daha büyüklerini de içeri alacaklarmış’ diye 'beyan verdiler' diyor. Bunlar çok önemli şeyler."

HT Gazete