Nani'de flaş gelişme !

Nani'de flaş gelişme !

Vitor Pereira, transferin Topuk Yaylası kampına yetişmesini talep etti, Giuliano Terraneo imzalar için yurt dışına gitti.

Portekizli hocanın talimatı sonrası kolları sıvayan İtalyan sportif direktörün, önce İtalya, ardından İngiltere’de temaslarda bulunacağı öğrenildi. Terraneo’nun özellikle forvet ve Nani konusunu çözüme kavuşturacağı bildirildi.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Guiliano Terraneo soluğu bir kez daha yurt dışında aldı. İtalyan futbol adamı, Teknik Direktör Vitor Pereira ve Simon Kjaer transferlerinden sonra listesinde bulunan diğer isimler için geçtiğimiz gün Avrupa’nın yolunu tuttu.

Önce İtalya, ardından İngiltere’ye gidecek olan Terraneo’nun ön görüşmelerde bulunduğu bazı futbolcular ve kulüpleriyle son temasları yapacağı bildirildi. Başta Nani ve  Shaktar Donetsk’in golcüsü Adriano olmak üzere birkaç oyuncunun transferi için masaya oturacak olan sarı-lacivertli ekibin sportif direktörü, bu hafta sonuna kadar kesin anlaşmaları sağlamaya çalışacak.

25 Haziran’da top başı yapacak ve 29 Haziran’da Topuk Yaylası’nda sezon hazırlıklarına geçecek olan sarı-lacivertliler, bu çalışmalara tam kadro ile çıkmayı istiyor. Teknik Direktör Pereira’nın bu isteği doğrultusunda da Terraneo’nun, birkaç transferi bitirmesi bekleniyor.

NANİ PAZARLIĞI

Fenerbahçe için gündemdeki en önemli isim Nani. Portekizli futbolcuyu, Teknik Direktör Pereira büyük ölçüde ikna etti. Yıllık 5 milyon pound ücret alan yıldız futbolcunun bonservisi için Terraneo, Manchester United ile anlaşmaya çalışacak.

Terraneo, Luiz Adriano için de girişimlerde bulunacak. Brezilyalı futbolcuyu sonunda Fenerbahçe’ye gelmeye ikna eden sarı-lacivertli kulübün sportif direktörü, yüksek bonservis bedelini indirmenin uğraşını veriyor.

Adriano ile 6 aylık sözleşmesi kalmasına rağmen Shakhtar Donetsk, geri adım atmıyor. Sarı-lacivertlilerlerden 10 milyon euro talep eden Ukraynalılar’ın bu rakamı aşağı çekmesi beklenecek.

Defans, orta saha ve kaleci için de transfer listesi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Terraneo bu bölgeler için de girişimlerde bulunacak. Sarı-lacivertlilerin gündeminde kaleci Casillas ve Cech, stoper Maicon’un yanısıra bazı orta saha oyuncuları da bulunuyor.

20 GOLE DİREKT ETKİ

Nani, Sporting Lizbon’da geçtiğimiz sezon tüm kulvarlarda 12 gol attı, 8 asist yaptı. Toplamda 20 gole direkt etki etti. Sakatlığı nedeniyle ManU’da sadece 13 maçta oynadığı ve 1 gol atabildiği bir önceki sezondan sonra ülkesinde toparlanma dönemi geçirdi.

Milliyet