Pereira Konyaspor maçını da kazanırsa...

Pereira Konyaspor maçını da kazanırsa...

Vitor Pereira, hem kafasındaki puan planlarını tutturdu, hem de kendi bakış açısıyla takımın oyunu yavaş yavaş oturdu.

Fenerbahçe’nin hocası, Akhisar Belediye beraberliği sonrası işlerin tam da çıkmaza girdiği ve geleceğinin tartışıldığı bir dönemde üç beraberlik ve üç galibiyet ile iki kulvarda da ayakta kalmayı bildi. Pereira bugünkü Konya sınavından da galibiyetle ayrılırsa iki milli maçlar arasındaki süreçten alnının akıyla çıkacak, kredisini biraz daha artıracak.

Ligde lider Beşiktaş’ın iki puan gerisinden gelen, UEFA Avrupa Ligi’nde grubunda 2. sırada bulunan Fenerbahçe, oynadığı futbol nedeniyle eleştirilse de Teknik Direktör Vitor Pereira son dönemde istediği saha sonuçlarını almayı başarıyor.

Akhisar Belediye beraberliğinin ardından milli takım arasında yaralarını saran ve sorunlarını en aza indiren sarı-lacivertli ekip, bugünkü Torku Konyaspor maçından da üç puan çıkarması halinde önemli bir virajı hasarsız bir şekilde atlatmış olacak, lige verilecek 15 günlük araya huzurlu ve moralli girecek.

Sarı-lacivertli ekibin Portekizli çalıştırıcısı, işlerin tam da çıkmaza girdiği ve geleceğinin tartışıldığı bir dönemde üç beraberlik ve üç galibiyet ile iki kulvarda da ayakta kalmayı bildi. Fenerbahçe bu süreçte ligde Kayserispor ve Osmanlıspor’u deplasmanda mağlup ederken, Galatasaray’ı evinde elinden kaçırmıştı. Avrupa’da ise Celtic deplasmanında puan çıkaran sarı-lacivertliler, Ajax’tan iki maçta dört puan kaparak hedefinden sapmadı.

Teknik Direktör Pereria, takımın oynadığı futbol beğenilmese de bu zorlu periyotta hem kafasındaki puan hesaplarını büyük ölçüde tutturdu, hem de kendi bakış açısıyla takımın oyunu yavaş yavaş oturdu. Portekizli hoca bugünkü sınavdan da galibiyetle ayrılırsa iki milli maçlar arasındaki süreçten alnının akıyla çıkacak, kredisini biraz daha artıracak.

Milliyet