Pereira teselli etti!

Pereira teselli etti!

Çaykur Rize maçında kendi kalesine gol atma talihsizliği yaşayan Simon Kjaer, takımın defans-orta alan bağlantısındaki kurguya henüz alışamadı.

Danimarkalı stoper, "Hep rakipler bizimle karşı karşıya kalıyor. Defans arkasına atılan toplar bizi zorluyor. Bunu çözmek zorundayız. Bu beni çok yıpratıyor. Sürekli kendimi sorguluyorum" dedi.

Danimarkalı oyuncu, sürekli olarak Teknik Direktör Vitor Pereira ile bu sorunun çözümü konusunda mesai harcıyor. Çaykur Rize maçı sonrası Pereira, çok üzgün gördüğü Kjaer ile bir araya geldi. İkili arasında şu diyalog geçti:
 
SEN NE İLKSİN NE DE SON  
 

"Canını sıkma. Bu, kendi kalesine bir defans oyuncusunun gol attığı ilk pozisyon değil, son da değil. 
Belki bundan sonra kendi kalene yine gol atacaksm. Kafana takma.
 
Yediğimiz gol ve kaybedilen puanlardan ziyade benim asıl takıldığım şey, bir türlü orta alan-savunma bloğunun dengesini ayarlayamıyoruz. Çok büyük açıklar veriyoruz. 
 
Maç boyu çok büyük açıklar verdik.  Hep rakip bizimle karşı karşıya kalıyor. Defans arkasına atılan toplar bizi çok zorluyor. Bunu çözmek zorundayız. Bu beni çok yıpratıyor. Sürekli kendimi sorguluyorum, nerede hata yapıyorum diye. Kendi kaleme attığım gol de üstüne tuz-biber oldu. 
 
BU BENİM DE CANIMI SIKIYOR
Çok ciddi eksiklerimiz var.  Ama bunları gidereceğiz. Beraber hepsinin üstesinden geleceğiz. Şimdi sen canını hiç sıkma. Bu konu benim de üzerinde çalıştığım ve benim de canımı sıkan bir durum. Takım savunması konusunda şu anda ciddi eksiklerimiz var. Ama halledeceğiz. Biz beraber gol yeriz, biz beraber gol atarız. Hiçbir zaman üstüne alma." 
 

Akşam