Pereira'dan Gökhan Gönül açıklaması !

Pereira'dan Gökhan Gönül açıklaması !

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Topuk Yaylası'nda basın toplantısı düzenledi ve birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Topuk Yaylası'nda basın toplantısı düzenliyor.

Portekiz'li teknik adamın açıklamalarını canlı aktarıyoruz...

Bu tesisleri geçen sezondan bu yana tanıyorum. Harika bir fırsat. Sakin bir şekilde çalışma fırsatı bulduk. Bizim için her türlü olanak sağlanıyor. Topuk Yaylası'nda çalışan herkese, etrafımızda her kim varsa hepsine teşekkür etmek istiyorum.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KADAR HAZIR OLMAK İSTİYORUZ"

Fizik kondisyon anlamında kendimizi geliştirme fırsatı bulduk. Taktik anlamda çalışmalarımıza devam ettik. Skorlara rağmen şuanki durumdan memnunum. Tempomuzu arttırmaya ihtiyacımız var. Ritmimizi arttırmaya ihtiyacımız var. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız ilk karşılaşmaya kadar hazır olmak istiyoruz.

Gazetecilerin takımında iyi oyuncular var beni şaşırttınız. (Basın mensuplarıyla yapılan maç hakkında) Geçen sezon boyunca altyapıdan birçok oyuncu çalışmıştı. Onları burada bir kez daha görme fırsatı bulduk. İnanıyorum ki 1-2 tanesi bizimle çalışmaya devam edecek.

RADİKAL KARAR: BU SEZON ÜÇLÜ SAVUNMA İLE DE OYNAYACAĞIZ

Takımımı iki farklı sistemle oynamaya gayret ediyorum. Bazı maçlarda 3, bazı maçlarda 4 savunma oyuncusuyla oynayacağız. Zamanımızı değerlendirmeye çalışıyoruz. Sistemleri iyi bir şekilde anlamaya çalışıyoruz. A Takım oyuncularımız iki üç gün önce geldiler. Sistemimizin daha fazla yerleşeceğini düşünüyorum.

TÜRKİYE VE AVRUPA'DAKİ HEDEFLER...

Aslında daha güçlü müyüz, değil miyiz. Bunu sonuçlar gösterecek. Şuanda çok istekli çalışıyoruz. Ne istediğimizi daha iyi bildiğimizi düşünüyorum. Yeni gelen arkadaşlarımızdan çok memnunum. Türkiye Ligi'nde şampiyonluğa ulaşabilecek, Avrupa'da iyi bir noktaya gelecek takım oluşturmaya çalışıyoruz. Yönetimimiz hedeflerimiz için bize iyi bir ortam sağlıyor, umarım bunun karşılığını alırız.

GÖKHAN GÖNÜL AÇIKLAMASI!

Gökhan Gönül'ün tercihine saygı duyuyuorum. Benim ülkemde de böyle transferler gerçekleşebiliyor. Eğer kulüple oyuncu anlaşamazsa oyuncunun kendi hayatına yön verme durumu var. Beşiktaş, Fenerbahçe'nin rakibi. Evet ama bazen böyle şeyler olabilir. Benim ülkemde oyuncular 10-15 sene oynayıp futbolu bırakabiliyorlar. Kulüplerin kadro ihtiyaçlarına göre değişimler olabiliyor. Biz iyi bir kulübüz, organize bir kulübüz. Gökhan Gönül'ün yerine kaliteli bir transfer yaptık. Van der Wiel bize iyi hizmetler vereceğine inanıyorum.

"DAHA VERİMLİ BİR SEZON OLACAK"

Geçen sezon çok iyi oynadığımız maçlar da oldu, kötü oynadığımız maçlar da vardı. Maalesef kupasız kapattık, iyi bir sezon sonu olmadı. Bu sene daha iyi olmalı. Her seferinde dediğim gibi oyuncuları, Türkiye'yi daha iyi tanıyorum. Yeni gelen oyuncularımıza öğreteceklerimizi düşünürsek daha verimli bir sezon olacağını düşünüyorum. Kupaları camiamıza getirmeliyiz, buna mecburuz. Şimdi iyi bir çalışma süreci geçirip sezona iyi hazırlanmalıyız. Fenerbahçe transfer konusundaki çalışmalarını sürdürecek. Kesinlikle iyi bir takım oluşturacak Fenerbahçe.

"CV'ME TÜRKİYE'DEKİ KUPALARI EKLEMEK İSTİYORUM"

Geçtiğimiz sezon bende büyük üzüntü yaşadım. Hayatta kutlama yapacağınız anlar da var, mutsuz olacağınız anlar da var. Tecrübelerinizden ders almak da bu işin içinde. Geçen sezondan gerekli dersleri aldık. Maçları kazanmak, kupaları kazanmak istiyorum. Sezon sonu geldiğinde CV'me burada kazanacağımız kupaları de eklerim. Bu takıma inanabilirler. Her zaman desteklerini sürdürsünler. Avrupa şampiyonasının ardından oyuncuların dinlenmeye ihtiyacı var ama az dinlenme fırsatı buldular. İlk maça kadar en iyi şekilde hazır olmak istiyoruz. Elimizden geleni yapacağız.

"UMARIM PORTEKİZ KAZANIR"

Portekiz turnuvaya iyi başlamadı. Çok sayıda beraberlik aldı. Özellikle son maçta üst seviye bir oyun sergilendi. Fransa maçı açıkçası bir handikap. Orada fazla sayıda göçmen var. Portekiz'in de iyi bir taraftarı olacaktır. Nani kendi kalitesi çerçevesinde iyi oyun çıkarıyor. Takımla beraber yükseldiği bir turnuva geçirdi. Elinde final oynama fırsatı var. Dün Almanya-Fransa maçı oynandı. Almanya maçı domine eden taraftı. Fransa iki gol buldu, finale yükseldi. Umarım final gününde Portekiz sahadan galibiyetle ayrılan taraf olur.

SADECE ANTALYASPOR MAÇI...

Geçen sezon boyunca buradaydım. Çok sayıda maç oynadık ve benim hatırladığım rakibimizin bizden pozisyona girdiği, bize sıkıntı yarattı... O da Antalyaspor maçı. O maç dışında bir maç hatırlamıyorum. Savunma anlamında geçen sezonun en iyi takımıydık. Dengeli bir takımız. Bu sistem üzerinde çalışmalar sürdürüyoruz. Ofansif bir takım olma konusunda çalışmalar sürdürüyoruz.

FENERBAHÇE DEFANSİF OYNUYOR ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

İki Beşiktaş maçı oynadık. Onların sahasında berbat bir yönetim vardı. Rakiplerimizin de maçlarında bu durumlar oluştu. 3-2'lik yenilgiyle sahadan ayrıldık. Üç Galatasaray maçı oynadık. Nasıl berabere kaldıklarını onlar bile anlayamamıştır herhalde. Üç-dört gol bulabileceğimiz bir maçtı. Galatasaray'ın stadındaki maçta 3-4-5 golle ayrılabilirdik. İstediğimiz vuruşları yapamadık. Kupa finali oynadık. Bana göre iki takım da iyi performans gösteremedi ama onlar iyi performans sergiledi. Ben Fenerbahçe'nin ofansif oynamadığı görüşünü kabul etmiyorum. Beşiktaş daha istikrarlıydı, hak ederek şampiyon oldu. 'Fenerbahçe defansif oynadı' diyenler bana göre futboldan anlamayarak değerlendirme yapıyordur.