Şenol Güneş'ten Tolga Zengin açıklaması

Şenol Güneş'ten Tolga Zengin açıklaması

Şenol Güneş, oyun olarak aldıkları galibiyeti hak ettiklerini ve kendileri için güzel bir maç olduğunu söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kardemir Karabükspor'u 3-0 yendikleri maçta, oyun olarak aldıkları galibiyeti hak ettiklerini ve kendileri için güzel bir maç olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda  bulunan Güneş, grupta, kağıt üzerinde kendilerini zorlamaya en yakın takımla  karşılaştıklarını belirterek, "Oyun olarak aldığımız 3-0'lık galibiyeti hak  ettik. Bizim için güzel bir maç oldu" dedi.
 
Oyun ve oyuncu kalitesi bakımından rakiplerinden bir gömlek daha üstün  olduklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, "İlk yarıda yavaş oynadık ve önde  daha az bastık. Rüzgar lehimize olmasına rağmen az şut attık. İkinci yarıda  bunları daha iyi yaptık" şeklinde konuştu.
 
Güneş, karşılaşmanın ikinci yarısında kafasında açılma olan ve oyuna  devam edemeyen Cenk Tosun'la ilgili, "Kafasına dikiş attılar" derken, Necip  Uysal'ın da maç içinde hafif bir sakatlık geçirdiğini ifade etti.
 
- "Veli'nin sahaya çıkıp oynaması önemliydi"
 
Siyah-beyazlı ekipte 9 ay sonra forma giyen Veli Kavlak'la ilgili bir  soru üzerine Güneş, şunları aktardı:
 
"Veli'nin sahaya çıkıp oynaması önemliydi. Çünkü korkusu vardı. 'Hocam  daha sonra gireyim' düşüncesi vardı. Ben de 'Tam tersine ne kadar oynayabilirsen  o kadar oyna' dedim. İyi ya da kötü oynaması benim için ölçü olmayacaktı. Sadece  oynaması gerekiyordu. Geç olsun, iyi olsun. Şu anda sağlık olarak eski dönemine  dönüyor. İyi çalışıyor. Umarım ki, verimi iyi olur ve bize fayda sağlar."
 
Şenol Güneş, kaleci Tolga Zengin'in sakatlığıyla ilgili de bilgi  vererek, "Sakatlığı devam ediyor. Tedavisini oldu. Henüz idmana çıkmadı. Yarından  itibaren durumuna bakacağız" ifadelerini kullandı.