Şonol Güneş'ten Pereira'ya destek

Şonol Güneş'ten Pereira'ya destek

Şenol Güneş, şampiyonluk sonrası kendisine yönelik abartlı övgülerden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Şenol Güneş, Fenerbahçe’nin ikinci olması yüzünden Portekizli teknik adamla yolların ayrılmasının gündeme geldiğini ifade ederek, “Onlar şampiyon olsa benim gitme durumum olacaktı. Madem öyle niye 3 yıllık kontrat yapılıyor? Bu iş bu kadar basit mi?” dedi.

Ekip halinde çalışarak hedefe ulaştıklarının altını çizen Güneş, “Son günlerde şahsıma olan ilgiden, abartılı övgüden, olumsuz etkilendiğimi söylemek istiyorum. Başkana ve yönetime teşekkür ediyorum. Teknik heyet büyük bir iş yaptı. Sağlıkçılar, güvenlik, herkes. Şampiyonluğumuzun anahtarı rakipler. Rakiplerimizin şampiyonluğa katkısı büyük oldu. Onlar olmasa biz bir hiçiz. Bizi ne kadar zorladılarsa biz o kadar iyi olduk. Zayıf rakip sizi de zayıf bırakır. Yarışın sonunda iki takım kaldı ve rakibimiz son haftaya kadar bizi zorladı. Rakip takımlardaki Aykut hoca, Abdullah hoca, Cihat hoca, Mustafa hocanın katkıları var. Onlarla yarıştık. O yüzden rakiplerimize teşekkür ediyoruz. Hakemlerle ilgili eleştirilerimiz olmuştur ama biz onlara da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Şenol Güneş, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’ya da destek verdi.

Sarı-lacivertli takımın ikincilikte kalması nedeniyle Portekizli teknik patronla yolların ayrılmasının gündeme geldiğini vurgulayan Beşiktaş’ın hocası, “Başarılı olmaktan daha değerli ve önemli şeyler vardır. Bizim rakibimiz ikinci oldu, antrenörlerinin gitme durumu oluyor. Onlar şampiyon olsa benim gitme durumum olacaktı. Madem öyle niye 3 senelik kontrat yapılıyor? Bu iş bu kadar basit mi? Bizi ayakta tutan şey asıl olan ilke ve prensiplerimizdir. Gidene, gelene bakmak yerine elimizdekilere sahip çıkalım ve değerlerini bilelim” ifadelerini kullandı.