Süper Lig'de nefes kesen yarış

Süper Lig'de nefes kesen yarış

Süper Lig'de 12. hafta geride kalırken Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir müthiş bir yarışa tutuldu.

13. hafta heyecanı öncesi, Süper Lig'in zirvesinde yer alan dört takımı masaya yatırdık, ilginç rakamlara ulaştık. İlk 4'ü paylaşan Başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu sezon oynadığı tüm resmi maçlardaki gol ve asist istatistiklerinde takımlar hakkında önemli bilgiler ortaya çıkıyor. Fenerbahçe, her bölgesinden skora katkı bulurken bu da sarı-lacivertlilerin, son 7 maçını kazanmasının rastlantı eseri olmadığını gösteriyor. Kanarya'nın forma ve skor yükünü paylaştırması, sezonun kalanı için şampiyonluk ihtimalini de yükseltiyor. Beşiktaş'ta da dengeli bir bölüşüm yaşanıyor. Şampiyonlar Ligi'nin yıpratıcılığı ve sakatların fazlalığı işleri henüz bozmadı. Medipol Başakşehir'de takım oyunu öne çıkarken Galatasaray'ı daha çok kanat elemanları taşıyor ancak bu da yetmiyor.

ORTA SAHA FORVETİ GEÇTİ

Fenerbahçe, 21 resmi maçta rakip ağları 42 kez havalandırdı. Bu gollerin 36'sı asistlerle geldi. Bu da sarı-lacivertli ekibin saha içi organizasyonlarına önem verdiği anlamı taşıyor. Kanarya'da forma giyen 22 futbolcunun (2'si kaleci) 18'i gol veya asist üretmeyi başardı. Kaleciler dışında oynayan isimlerden sadece Neustadter ile Salih Uçan skora katkı yapamadı. Defans elemanları 6 gol-7 asist, orta saha oyuncuları 16 gol-22 asist, forvetler ise 20 gol-7 asistle oynadı. 7 gol-4 asist üreten Emenike, takımın skor lideri oldu.

QUARESMA 2. BAHARINI YAŞIYOR

Beşiktaş, her bölgesinden skora katkı alan diğer takım. Bu sezon 18 resmi maç oynayan siyah-beyazlılar, 32 gol attı, bunların 23'ü asistler üzerinden geldi. Kaleciler dışında 21 futbolcu bu sezon resmi maçlarda siyah-beyazlı formayı terletti, bunların 16'sı skora katkı sağladı. Atınç, G.Gönül, Necip, Kerim ve Aras etkisiz isimler oldu. Defans elemanları 5 gol-6 asist, orta sahalar 12 gol-14 asist, forvetler ise 15 gol-3 asiste imza attı. 33 yaşındaki Quaresma, 3 gol-8 asistle yıldızlaşırken dört takım arasında gol pasında lider.

EREN-BRUMA-PODOLSKI ÜÇGENİ

Galatasaray’da kadro zafiyetini gösteren bir tablo var. File bekçileri dışında toplam 20 futbolcu bu sezon şans buldu ancak sadece 13 isim gol ve asist üretebildi. Semih, Cavanda, Linnes, Sabri, Salih, De Jong ve Tolga skora katkı veremedi. Avrupa kupası yorgunluğu yaşamamasına rağmen skor dağılımı çok az. Defans oyuncuları 1 gol-3 asist, orta sahalar 17 gol-14 asist üretti. Santrfor mevkiindeki Eren ise 6 gol atarken asist yapamadı. 4 gol-3 asistle Bruma ve 5 gol-2 asistle Podolski skor liderliğini üstlendi.

8 OYUNCU KATKI VEREMEDİ

Medipol Başakşehir ligin ‘sürpriz' lideri ama rakamlarda rakiplerinden aşağı kalmıyor. Takım oyununu öne çıkaran İstanbul ekibinde, kaleciler dışında 22 futbolcu forma şansı yakaladı. Oynadığı 17 resmi maçta turuncu- lacivertliler, 29 gol attı, 23 de asist yaptı (2 gol kendi kalesine). Abdullah Avcı, 14 farklı isimden katkı aldı; Eren, Ferhat, Cenk, Attamah, Rotman, Doka, Holmen ve Dieng katkı vermedi. Defans oyuncularından 2 gol-3 asist, orta sahalardan 17 gol-17 asist, forvetlerden 9 gol-3 asistlik katkı geldi.

AMK Gazetesi