Tayfur Havutçu'dan derbi yorumu

Tayfur Havutçu'dan derbi yorumu

Tayfur Havutçu, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde güzelliklerin ön plana çıkması dileğinde bulundu.

Eski Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında 29 Şubat Pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde güzelliklerin ön plana çıkması, mücadeleyi hak edenin kazanması dileğinde bulundu.
 
Tayfur Havutçu,  yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbinin iki takım için de çok önemli olduğunu vurgulayarak, "İki takımda da çok kaliteli, üst düzey oyuncular var. İki kulübün de belki tarihlerindeki en maliyetli kadrolarıdır. İnşallah sadece futbol konuşulur, futbolun güzelliklerinin ön plana çıktığı, hakemin konuşulmadığı bir karşılaşma olur ve hak eden kazanır" dedi.
 
Beşiktaş'ın ligde lider olduğunu anımsatan Havutçu, "Kazandığı takdirde bir maçı eksik olmasına rağmen çok büyük bir avantaj elde edecek. Puan farkını artırmış olacak. Fenerbahçe de mutlak kazanmak isteyecektir. Kendi evinde oynuyor. Her maçın kendine has bir öyküsü olur. Bu derbinin de kendine has bir öyküsü olacaktır. Bir futbolsever olarak futbolun güzelliklerinin ön plana çıktığı bir karşılaşma olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
"Derbilerin favorisi olmaz"
 
Havutçu, derbide favorisinin olup olmadığı sorusuna, "Derbilerin favorisi olmaz. İki takım da son haftalarda çok iyi oynuyor. Fenerbahçe, son Bursaspor maçında belki puan kaybetti ama içeride çok etkili oynuyor. Beşiktaş da sezon başından bu yana taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Coşkulu, arzulu oynayan ve istedikleri skoru alan bir takım var. İki takımda da maçın gidişatını her an değiştirebilecek oyuncular bulunuyor. O yüzden güzel bir karşılaşma bekliyorum" cevabını verdi.
 
Beşiktaş'ın Kadıköy'de kazandığı son derbi olan 4-3'lük mücadelede siyah-beyazlı formayı giydiğinin hatırlatılması üzerine ise Tayfur Havutçu, "O, belki de tarihteki en enteresan derbilerden biri oldu. Hala konuşulan bir karşılaşma. Pancu'nun kaleye geçmesi, son dakikada Koray'ın golüyle maçı kazanmamız. Özellikle ilk 20-25 dakikada Fenerbahçe'nin çok üstün oynayıp, daha sonra bizim golleri bulmamız. Başlı başına enteresan bir karşılaşmaydı. Sonuçta gülen taraf biz olmuştuk" şeklinde konuştu.