Trabzonspor'a sert eleştiri !

Trabzonspor'a sert eleştiri !

Gençlerbirliği'ne mağlup olan Trabzonspor'a yerel basın büyük tepki gösterdi.

Geçen hafta seyircisi önünde Medipol Başakşehir ile berabere kaldıktan sonra Avrupa şansını zora sokan bordo mavililer, Avrupa yolunda yarıştığı rakiplerinin puan kaybettiği haftada Gençlerbirliği deplasmanında önemli bir fırsattan yararlanamadı.

Ligin bitimine 5 hafta kala 4'üncü sırasındaki Medipol Başakşehir ile arasında 11 puan fark bulunan Trabzonspor, Ankara'dan puansız dönerken ligde bu sezon 14'üncü mağlubiyetini aldı. Trabzonspor, yenilgiyle puan tablosunda da 11'inci sıraya geriledi. 29'uncu haftalar karşılaştırıldığında bordo mavili takım, tarihindeki en çok mağlubiyet aldığı sezonu yaşadı. Trabzonspor daha önce 2001-2002 sezonunda 29'uncu hafta itibariyle 13 mağlubiyet almıştı.

SESSİZ EVE DÖNÜŞ

Bordo mavili ekip, Gençlerbirliği mağlubiyetinden sonra tarifeli uçakla saat 01.00 sıralarında Trabzon Havalimanı'na indi. Bordo mavili kafile, daha sonra kulüp otobüsüne binerek tesislerin yolunu tuttu. Takımı karşılamaya gelen az sayıdaki taraftarlar ise teknik heyet ve futbolcularla fotoğraf çektirip moral verdi.

YÖNETİM TOPLANIYOR

Trabzonspor yönetim kurulu, Gençlerbirliği yenilgisinin bitiminde toplantı kararı aldı. Bordo mavili takım, bu sezon lige erken havlu atan ve kupada da saf dışı kalırken yönetim kurulunun, hafta içerisinde bir değerlendirme toplantısı yapacağı öğrenildi.

YEREL GAZETELERDEN ELEŞTİRİ

Yerel gazeteler, Trabzonspor'un Ankara deplasmanında aldığı 3-1'lik mağlubiyetin ardından futbolculara sert eleştirilerde bulundular. Sonnokta Gazetesi, "Avrupa neyimize.. Ankara'da fark yedik döndük evimize", "Efsane sizinle rezil oluyor", "Çıkarın o formaları" başlıklarını kullandı. Karadeniz Gazetesi, "İnşallah transfer yasağı gelmez!", "Sahadaki ruhsuz futbolcular, kenar yönetimindeki iş bilmez hocalar, buna bir de her defasında 'enkaz edebiyatı' yapan başkan eklenince Gençlerbirliği hezimeti 'geliyorum' der.. Şayet UEFA'dan transfer yasağı gelirse bu kadroyla gelecek sezon camia yine ecel terleri döker" başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı. Günebakış Gazetesi ise, "Çıkartın formaları", "Mandıralı yönetimindeki ruhsuzlar ordusu, Gençlerbirliği'ne de aciz futbolu ile teslim oldu" ifadelerine yer verdi. Taka Gazetesi'de, "Rezaletin son perdesi", "Artık Trabzonspor'da teknik kadro dahil herkesin bugün masaya yatırılması şart" başlıklarıyla maçı yorumladı. İlkhaber Gazetesi, "6 eksikli Gençler'e yenildiniz, tebrik ederiz", "Bordo mavililer rakibine 3-1 mağlup olarak Galatasaray, Kasımpaşa ve Bursaspor'un puan kaybettiği haftada yine eline geçen fırsatı değerlendiremedi ve Avrupa'nın hayalden öte imkansız olduğunu gösterdi" ifadeleri ile maçı okurlarına aktardı. Ekspres Gazetesi ise maç için, "Acemiler mangası", "Avrupa hayali kuran Trabzonspor rüyadan uyandı. Oyuncuların maç boyunca adeta ayakları titredi" başlıklarını kullandı.