İrfan Buz'dan transfer açıklaması

İrfan Buz'dan transfer açıklaması

İrfan Buz, “Yeni Malatyaspor futbolcusunun armasının biraz ağır olması gerekiyor. O forma her zaman kutsaldır” dedi.

PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz yaptığı açıklamada, “Yeni Malatyaspor futbolcusunun armasının biraz ağır olması gerekiyor. O forma her zaman kutsaldır” dedi.

Şanlıurfaspor maçının ardından gittiği Almanya’dan döndükten sonra takımın başında ilk antrenmana çıkan Buz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sahasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Almanya’da devre arası için transfer görüşmeleri yapmak için gittiğini kaydeden Buz, “Yorucu bir yolculuk oldu ama iyi oldu. İşlerimiz vardı tabi orada. Yoğun geçti biraz. Tabi orada bakıyoruz devre arası için alabileceğimiz futbolcu var mı diye. Biliyorsunuz nokta transferlere ihtiyaç var. Nokta transferler derken bunu da tabi istişare içerisinde bulunarak yapacaksınız. Bu işler kolay işler değil. Görüşüyoruz, çalışıyoruz” dedi.
 
İrfan Buz, takımdaki son durumla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada futbolcularına mesaj vererek, formanın değerini bilmeleri uyarısında bulundu.
 
Buz, “Baktığınız zaman 4 haftadır buradayız. Bu kısa dönem içerisinde futbolcuların gerçekten özverili çalıştığını görüyoruz. Ama her şeyden evvel şu benim için gerçekten önemli. Yeni Malatyaspor futbolcusunun armasının biraz ağır olması gerekiyor. O forma kutsaldır. Bunu futbolcularımız idrak etmek durumunda. Fiziksel olarak bazı arkadaşların eksikleri vardı, onların üzerine gitmeye çalışıyoruz. Bizim için bu aralar da çok iyi oldu. Arkadaşlar da çok özverili çalışıyorlar. Gerçekten çok mücadele etmeniz gerekiyor bu ligde. Görüyorsunuz herkes herkesi yeniyor bu ligde. Maç maç bakmanız gerekiyor. Oynuyoruz iyi hoş güzel de sonuç yoktu. O da çok önemli yani. Futbolda sonuç çok önemli. O yüzden sonuç alma adına da. İyi bir adım attığımızı düşünüyoruz. Onun üzerinde çalışıyoruz tabi” diye konuştu.
 
“TAKIMI DAHA YAKINDAN TANIDIM”
 
İrfan Buz, takımın başında bulunduğu 4 haftalık süreçte futbolcuları daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu da ifade ederek, “Bu süreç takımı yakından tanıma açısından önemliydi. O yüzden takımı çok daha iyi tanıdığımı düşünüyorum. Çalışan futbolcuya da formayı vermeye çalışıyoruz. Ama önemli olan burada takımı hem taktiksel hem fiziksel hem de mental açıdan bir yerlere getirmek. Hatalara baktığımız zaman 4 maçta 2 galibiyetimiz var. En büyük hatamız ne? 4’te 4 yapmadık. 4’te 4 yapsaydık çok iyi olurdu. İnşallah bunların üzerine koyarak adım adım bir yere gelmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.
 
“MÜCADELECİ, ISIRAN, İSTEKLİ FUTBOLCUYA İHTİYAÇ VAR”
 
PTT 1. Lig’de 11 haftalık süreci değerlendiren İrfan Buz, PTT 1. Lig için, “Her sonuca açık, her an her şeyin olabileceği bir lig” yorumunu yaptı.
 
Buz, “Baktığınız zaman o kadar yakın ki takımlar birbirine, bir galibiyetle yukarıya yaklaşıyorsunuz, bir mağlubiyetle aşağıdakilere yaklaşıyorsunuz. Geçen yıla nazaran takımlar çok daha bir birine yakın. Herkes herkesi yenebiliyor. Lig o yüzden çok çetin geçiyor. Artı bir de yenisiniz. Onu da göz ardı etmemek lazım. Tabi kadro mühendisliğini de çok iyi yapmanız gerekiyor. O yüzden olayı proje olarak görüyoruz. Devamlı istişare içerisindeyiz yönetimimizle birlikte. Futbolcular özveriyle çalıyorlar. Burada forma giyen futbolcudan Malatyalıların beklentisi var. Mücadeleci, ısıran, istekli futbolcuya ihtiyaç var” diye konuştu.
 
“İÇ SAHA BENİM KALEM”
 
İrfan Buz, Erciyesspor maçıyla ilgili ise, “Normalde iç saha benim kalem. Şimdi seyircilere de burada iş düşüyor. Onlara da ihtiyacımız var. 90 dakikayı bitirelim ondan sonra mahkemesini yapalım. 90 dakika desteklesinler bizi. Bu futbolculara ihtiyacımız var. Hep birlik beraberlik içerisinde götürelim bunları” dedi.
 
“YAKUP VE MUSA SİNAN’I AFFETTİK”
 
İrfan Buz son olarak kadro dışı kalan oyuncuların ikisinin affedilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Her takımın bir duruşu vardır. Ben gerçekten diktatör değilim ama disipline çok önem veren bir insanım. Kendim de disiplinli yaşadığım için bir takım içerisinde bazı şeylerin olması gerekiyor. O yüzden o arkadaşlarımla konuştum. Derslerini almışlardır diye düşünüyorum. Koray ve Vedat daha önce kadro dışı kaldıkları için onlarla yollarımızı ayırdık. Yakup ve Musa Sinan’ı affettik. Bundan sonra bizimle çalışacaklar” ifadelerini kullandı.