Türk Milli takımının Robben'i

Türk Milli takımının Robben'i

Cenk Şahin, ortaya koyduğu performansla parmak ısırtıyor.

U 20 Dünya Kupası'nda grubundaki ilk maçını oynayan milliler, El Salvador'u 3-0'la geçerken herkesin dikkatini bir oyuncu çekti. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'den düşen İstanbul BŞ'de forma giyen Cenk Şahin, hem U-19 hem de U-20'lerin yıldızı oldu.

İBB'DE YEDEK

Ev sahipliğimizde düzenlenen Dünya Kupası'ndaki El Salvador mücadelesinde attığı 2 gol ve yaptığı 1 asistle yıldızlaşan Cenk, İstanbul BŞ formasıyla 2012-13'te 59, 2011-12'de ise sadece 16 dakika süre aldı.

Sağ kanatta oynayan ama sol ayağıyla top süren, ceza sahasına hızlı giren ve asistleriyle de öne çıkan 19 yaşındaki yıldız adayı, 15 yaşında Zonguldak'ta keşfedildi. O dönem İstanbul BŞ'yi çalıştıran Abdullah Avcı'nın kurmayları bu oyuncuyu İstanbul'a getirdi.

'TOPU BIRAKMIYOR'

Kendi takımında süre alamayan orta sahayı, milli takımının teknik direktörü Feyyaz Uçar hem U-19, hem de U-20 kategorisinde kullanıyor ve oyuncusunun önümüzdeki yıllarda büyük bir patlama yapmasını bekliyor.

Feyyaz Uçar'ın öğrencisiyle ilgili en büyük üzüntüsü ise kendi takımında forma giyemiyor olması. Bu turnuvada milli takımda adından söz ettirecek 3-4 oyuncudan biri olarak görülen Cenk'in oyun stilini Ay-yıldızlı formayı birlikte giydiği takım arkadaşları Arjen Robben'e benzetiyor ve "Top sanki ayağına yapışıyor" tarzında iltifatlar yağdırıyorlar.

Cenk'de her fırsattı Feyyaz Uçar'ı çok sevdiğini ve onun sözünden çıkmadığını belirtiyor.