Fenerbahçe'den zafer serisine devam!

Fenerbahçe'den zafer serisine devam!
Güncelleme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında Fenerbahçe, deplasmanda Slovakya ekibi Spartak Trnava’yı 2-1 mağlup etti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında Fenerbahçe, deplasmanda Slovakya ekibi Spartak Trnava ile karşılaştı ve sahadan 3 puanla ayrıldı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 70. ve 81. dakikalarda Joshua King kaydetti. Ev sahibi ekibin tek sayısı ise 88. dakikada Ofori'den geldi.

Bu skorun ardından 2'de 2 yapan sarı - lacivertliler 6 puanla H Grubu'nda liderlik koltuğuna oturdu. Henüz puanı bulunmayan Trnava ise son sırada yer aldı.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H Grubu 2. hafta maçında deplasmanda Slovakya ekibi Spartak Trnava'yı 2-1 mağlup ederek 6 puanla zirvede yer aldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör İsmail Kartal açıklamalarda bulundu. Kartal, “İlk devre oyunun tamamı bizim elimizdeydi sadece üçüncü bölgede üretkenliğimiz azdı. Net pozisyonlar üretemedik. İkinci yarı kendi oyunumuzla üçüncü bölgede daha fazla oynayarak, üretkenliğimizi arttırmamız gerektiğini oyuncularımıza anlattım. Sonra da daha hücumcu, daha organize ataklar geliştirebilmek için iki oyuncuyu birden değiştirdik. Bu değişikliklerle beraber takımın oyun hızı arttı. Pozisyonlara girmeye başladık. Gol geldi, bir gol daha bulduk. Ardından iki gol daha attık, iptal edildi. Kendi hatamızdan da bir gol yedik. Bu da futbolda olabilir. Rakip de 2-1'in verdiği enerji ve tribünlerin desteği ile üzerimize gelmeye çalıştı. Onun haricinde rakibe bir tane net pozisyon verdik gibi. Fazla bir pozisyon da vermedik ama bizim pozisyonlarımız vardı. 2-1 kazandık. Daha farklı da kazanabilirdik. Sonuçta burada hedefimiz kazanmak ve üç puan almaktı. Bunu başardık, oyuncularımı tebrik ediyorum. Bundan sonraki maçlar için de rakibe başarılar diliyorum. Biz kendi işimize bakacağız. 3 puan için çok mutluyum. Oyuncularımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Maçtan dakikalar

8. dakikada süratle ceza sahasına giren Oosterwolde’nin vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.
10. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Kent’in yerden vuruşunda top yandan dışarı gitti.
37. dakikada sol kanattan Zajc'ın kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Batshuayi’nin kafa vuruşu farklı şekilde auta çıktı.
50. dakikada sağ kanattan Kent’in pasında topla buluşan Crespo’nun ceza sahası dışı sağ çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta gitti.
52. dakikada ceza yayına yakın bir noktadan Zajc’ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Takac köşeye giden topu güçlükle çeldi.
54. dakikada ceza yayının gerisinden Kosa’nın şutunda kaleci İrfan topu kornere çeldi.
62. dakikada King’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Batshuayi’nin şutu kaleci Takac’ta kaldı.
70. dakikada Kent ile verkaç yapan King’in ceza yayı üzerinden vuruşunda top ağlara gitti. 0-1
81. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Fred’in son çizgiye inerek kale önüne gönderdiği topu King filelerle buluşturdu. 0-2
88. dakikada Oosterwolde’nin hatasında ceza sahası içinde topu kapan Ofori’nin şutu ağlara gitti. 1-2
89. dakikada sağ kanattan Osayi’nin pasında ceza sahası içinde Umut’un şutu kaleci Takac’tan döndü. Dönen topu Szymanski ağlara gönderdi. Ancak ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.