''Kalitemizi göstereceğiz''

''Kalitemizi göstereceğiz''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Celtic ile yapacakları maçın iki güçlü takımın kıyasıya mücadelesine sahne olacağını ifade etti.

Fenerbahçe’nin hocası, İskoçya’da dolu tribünler önünde ve iyi bir zeminde oynayacaklarının altını çizdi, “Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Kalitemizi sahada göstereceğiz” dedi. Pereira, Van Persie ile ilişkisini bütün takımla olduğu gibi güven içinde yürüttüğünü dile getirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Celtic karşısında gerçek güçlerini ortaya koyarak, sahadan galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi. Portekizli hoca, Celtic Park’ta düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Ligi’nin ilk haftasında Molde’ye yenildiklerini hatırlatarak, “Celtic maçı teknik anlamda iyi bir maç olacak. Kıyasıya yoğun bir mücadele içinde geçecek. Dolu bir statta ve güzel bir zeminde, kalite düzeyi yüksek bir maç oynayacağız. İki güçlü takımın iyi bir mücadele ortaya koyacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Baskının, profesyonel yaşamın bir parçası olduğuna vurgu yapan Pereira, “Baskıyı her zaman hissediyorum ve futbolun içindeki baskıyı yaşamayı seviyorum. Baskıyı sevdiğim için bu mesleği seçtim. Celtic maçı 0-0 başlayacak. Son derbide oyun kalitesi açısından üstün olan taraf bizdik. Ama istediğimiz sonuç olmadı. Celtic maçında bunu telafi etmemiz gerekiyor. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Kalitemizi göstereceğiz. Tutkuyla ve baskıyla oynayacağız” dedi.

‘Tansiyonu yüksek bir ilişki’

Fenerbahçe’nin hocası, Robin van Persie ile ilgili sorulara da yanıt verdi. Takımla iyi bir ilişkisi olduğunu kaydeden Pereira, “Takımın daha iyi olmasını istiyorum. Van Persie ile de tüm takımla olduğu gibi güven içinde yürütmeye çalıştığım bir ilişki var. Tansiyonu yüksek şeyler olabilir ama futbolda bu şeyler kolay bir şekilde çözülür” ifadelerini kullandı.

Portekizli hoca, İskoç bir gazetecinin, “Van Persie ile ilişkiniz gergin görünüyor ve herkes bunu konuşuyor” şeklindeki sözleri üzerine ise “Kazanmak için böyle tansiyonlar önemlidir. İlikşiler her zaman barış ve huzur içinde geçerse başarıya ulaşamazsınız. Bizler kulübün içindeki insanlar olarak böyle şeyleri yaşarız ve geçeriz. Takımda 25 futbolcu var. Benim için bütün oyuncular aynı öneme sahip” yorumunu yaptı.

‘Aynı tempoda oynamalıyız’

Nani, Celtic maçının önemini bildiklerini söyledi. Teknik Direktör Vitor Pereira ile birlikte basın toplantısına katılan tecrübeli oyuncu, deplasmanda oynayacak olmalarının işlerini biraz daha zorlaştırdığını belirterek, “Bizi neler beklediğini biliyoruz. Ama biz hazırız. Kazanmak istiyorsak 90 dakika aynı tempoda oynamalıyız” dedi.

Robin Van Persie’yi yedekte oturtan ve Fernandao’yu tercih eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Celtic maçıyla birlikte Hollandalı oyuncuya şans vermeye başlayacak.

Milliyet