''Molde maçı final gibi...''

''Molde maçı final gibi...''

Fenerbahçe’nin hocası, Avrupa Ligi’nin ilk sınavında daha ofansif bir futbol oynayacaklarının altını çizdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nun ilk haftasında bugün Molde ile oynayacakları maçı kazanmak için daha ofansif ve agresif bir futbol oynayacaklarını söyledi.
Molde, Bursaspor ve Beşiktaş’la üst üste zorlu maçlar oynayacaklarını dile getiren Portekizli hoca, “Önümüzdeki 3 maçı da kazanmak istiyoruz. Özellikle Molde’ye karşı agresif ve daha ofansif olmalıyız. Molde maçına final gözüyle bakıyoruz. Maç, maç gitmekte fayda var. Aylar sonrası için hedef belirlemek doğru değil. Hepimizin rüyası kupalar kazanmak ve bunun için iyi çalışmak mecburiyetindeyiz. Avrupa Ligi de Türkiye Ligi de kolay kazanılmıyor. Avrupa’da ileri turlara gelirsek, Türkiye’de de şampiyon olursak hedefimize ulaşırız. ‘Kaliteli oyuncular aldık’ diye iddialı konuşulması gerektiğine inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Ben oynarım!
Vitor Pereira son dönemde bazı oyuncuların kasık bölgesinden sakatlanmalarıyla ilgili eleştirileri de yanıtladı. Sarı-lacivertli hoca, “Umarım son antrenmanda bir sakatlık sürprizi daha olmaz. Eğer olursa son çare ben oynarım! Önemli oyuncularımız sakat. Yoklukları mutlaka hissedilir. Ancak yerine oynayacak oyuncular, eksikliği kapatacaktır. Benim uyguladığım antrenman metotlarının yaşanan sakatlıklarla bir ilgisi yok. Kasığın benle bir derdi olmalı!” dedi.
Pereira şöyle devam etti:
“Teknik adamlık hayatımda 15’e yakın sezon öncesi dönem geçirdim. Her hocanın metotları vardır. Bugüne kadar benim metodum kupalar kazandırdı. Benim antrenmanlarım pasa ve son vuruşa dayanır. Bu yüzden oyuncularımın kasık bölgesine çok yük binmiş olabilir. Sakat oyuncuların hepsi 1-2 haftaya dönecek. Dünyanın üst seviye hocalarını tanıyorum. Onların da metotlarında sezon öncesinde koşma yöntemi yok. Böyle yöntemler geçmişte kaldı. Ben bu metotlarla son 4 yılda 3 şampiyonluk ve kupalar kazandım.”

‘Üç tur attım ama girişi bulamadım’

Vitor Pereira’nın, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlediği basın toplantısı yaklaşık 30 dakika rötarlı başladı. Saat 15.30’da gazetecilerin karşısına çıkan Portekizli hoca, stada tek başına geldiği için giriş kapısını bulamadığını söyledi.
Medya mensuplarından özür dileyen sarı-lacivertli çalıştırıcı, “Toplantıya geç kalmamalıydım. Evimden ilk defa stada yalnız olarak geliyorum. Yol konusunda karmaşa yaşadım. Üç kere stada gelip, girişi bulamadığım için geri döndüm. Bunun için geç kaldım. Arabama GPS’i bir bayan kurmuştu. Aslında onun suçu diye düşünüyorum! GPS’i doğru kursa sorun yaşanmazdı. Birazdan stattan çıkıp Samandıra’ya gideceğim. Şüphelerim var yolu bulacağımdan” dedi.

 ‘Tabii oynarsan!’

Şener Özbayraklı, UEFA Avrupa Ligi’ne 3 puanla başlamak istediklerini ifade etti. Molde’yi iyi analiz ettiklerinin altını çizen milli futbolcu, “Avrupa arenası çok farklı bir tecrübe. Güçlü bir rakiple oynayacağız. Ben de elimden geleni yapacağım” dedi. “Tabii yarın oynarsan!” diyerek araya giren Teknik Direktör Vitor Pereira yaptığı esprilerle hem oyuncusunu hem de gazetecileri güldürdü.
Şener’e, “Benim hakkımda kötü bir şey söylersen yarın seni oynatmam” diye takılan Portekizli hoca, İstanbul trafiğine de göndermede bulunarak, “Şener ölmek istemiyorsun, belki de teknik direktör olacaksın. Eğer bu trafikte hayatta kalabiliyorsan zaten ölmezsin” diye konuştu.