Avrupa Ligi ustası

Avrupa Ligi ustası

Celtic karşısında istediğini alan Fenerbahçe, adını son 32 takım arasına yazdırdı.

Sarı-lacivertliler, Avrupa Ligi’nde 4. kez gruplardan çıkmayı başardı.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında evinde konuk ettiği Celtic önünde istediğini alan Fenerbahçe, bir üst tura çıktı. Son 32 takım arasına kalan Vitor Pereira ve öğrencileri, kulüp tarihi açısından da bir başarıyı tekrarladı.

Daha önce 2006-07, 2009-10 ve 2012-13 sezonlarında Avrupa Ligi’nde gruplardan yükselme başarısı gösteren sarı-lacivertli kulüp, yine hata yapmadı. Grubu Celtic beraberliği sonrası 9 puanla bitiren Fenerbahçe, tur atladı.

UEFA Avrupa Ligi format ve isim değişikliği geçirdiği dönemden itibaren 4 kez bu kupada boy gösteren sarı-lacivertli temsilcimiz, yeni bir başarıyı daha hanesine yazdırdı. Öte yandan, Fenerbahçe bir durumu daha tekrarladı.

Gruplardan 4 kez çıktığı sezonların hepsinde turnuvaya kötü girilmesine rağmen tam tersi başarı geldi. 2006-07’de Newcastle United’a yenilen Fenerbahçe, 2009-10’da da Twente’ye mağlup olmuştu.

2012-13’de Marsilya beraberliği gelirken, bu sezon da sürpriz Molde yenilgisi yaşandı. Ancak hepsinde toparlayan Fenerbahçe, ilerleyen maçları lehine çevirip, grupları aştı. F.Bahçe en iyi derecesini 2012-13 sezonunda yarı finale kalarak yaşadı.